Zotac RTX 4060 Ti Twin Edge 128 bit 8 GB alınır mı?

Onu diyorum hocam, bu paraları hak etmeyen bir ekran kartı. Git 2. el düzgün ekran kartı al ya da AMD al parana yazık etmektense yani.

Cok haklısınız AMD de bir seçenektir.

Her bileşenle sorun yaşanabilir. NVIDIA kartların sorunsuz olduğunu savunmuyorum. Eğer öyle anlaşıldıysa uyarayım. Fakat NVIDIA kartlarla sorun yaşama ihtimali AMD kartlara göre çok çok daha düşük. Ben hiçbir zaman sürücü güncellediğim için oynadığım oyunların bozulmasını istemem. Eski sürüme dönmekle uğraşmak istemem. 2019'da kaldı diyorsunuz ama daha geçen sene kuzenim yazdığım sorunları yaşadı. Oyun ve donanım gruplarında/platformlarında birçok insan AMD kartlarla bu sorunları yaşadığını anlatıyor ve çevremde bizzat şahit olduğum vakalar da mevcut. Sizin yeni kartınızla sorun yaşamamış olmanız ya da yaşamıyor olmanız bu kartlarla sorun yaşanma ihtimalinin düşük olduğunu göstermiyor. Umarım kimse sorun yaşamaz, umarım AMD hangi konularda NVIDIA'nın gerisindeyse ona yetişir hatta geçer de rekabet artar. Bu hepimizin işine gelir. Fakat mevcut durumda AMD kart almak 'ben hiçbir şeyle uğraşmak istemiyorum, rahat rahat bilgisayarımı kullanmak istiyorum' diyen biri için risk.

Dediğim gibi 8 GB bellek şu ana kadar oynadığım hiçbir oyunda sorun yaşatmadı ki tek kişilik oyunları 1080p en yüksek ayarlarda oynuyorum. Oldu da bellek yetmedi o zaman bir iki grafik ayarını birer kademe alta çekerek yine oyunumu sorunsuz oynarım. Sırf her şey en yüksek grafikte olsun diye sorun yaşatması muhtemel bir ekran kartı almak istemem.

Tam olarak haklı değilsiniz. Bende AMD karttan NVIDIA karta geçtim ve gözle görülür bir şekilde sürücü, oyunlar ve programlar da NVIDIA kartlar çok daha optimize diyebilirim. %5-10 performans farkı varsa NVIDIA kart alana niye aldın demem çünkü 5-8 FPS çok da önemli değil. Çünkü getirisi götürdüklerinden fazla. Yalnız 4060 Ti ile 7700XT arasında %20 performans farkı bulunuyor. Bu kas gücü farkı aşırı fazla. Ek olarak 4060 Ti'nin 8 GB VRAM olmasından ötürü dokuların geç yüklenmesi ve %1 FPS değerlerinin düşmesi gibi sorunlar var. Bir de RX7000 serisinde driver sorunları büyük oranda azaldı yani yok diyebilirim. Eskisi gibi değil. Kendim de RX 570 ve RX 6600 XT kullandım abartıldığı kadar kötü değil. Şu an 4070 Ti Super kullanıyorum NVIDIA kartlar çok güzel ama eksilerini de söylememiz gerekiyor. Günümüz oyunları da optimizasyon özürlüsü olarak çıktığı için %20 daha güçsüz ve 8 GB VRAM'li kart almaya gerek yok.
Desktop Screenshot 2024.11.29 - 18.02.57.11.png

2-3 yıl sonra aynı grafiği 12GB için yapıyor olacağız, yeni ekran kartınızı alırken yetiyorculara değil testlere bakın. Güncel sıfır piyasada yüzüne bakılmayacak 3060 o övülen yeter denen 8GB 4060 Ti'ın sırf VRAM farkından dolayı 12 katı FPS veriyor :). Bandwith darboğazına rağmen 53 FPS veren kartın 8GB versiyonu 3 FPS alıyor, evet doğru PowerPoint için alıyorsanız yeterli :D

Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak konuştum, çevremde 4 kişi 6700XT kullanıyor ve hepsinin sorunsuz oynadığı oyunlarda ben sorunlar yaşadım, sebebi de VRAM işte.

Üstelik 4060 Ti sırtını Frame Generation'a yaslayan bir kart ve hatırladığım kadarıyla Frame Generation daha fazla VRAM kullanımına sebep oluyor. Bu yüzden 8GB VRAM yetmez bu karta diyorum ve ben tavsiye etmiyorum.

14.500 4060 ti için aşırı fazla, 7800XT güzel bir kart. İkinci elde de 3080 ti 14.500₺ nin altına bulunabiliyor. 3080 ti çok daha güçlü bir kart.

1 yıldır Zotac 4060ti 8gb Twin edge kullanıyorum. Çok memnunum. Arkadaşlarıma da kendim kasa topladım asus, gigabyte, msi var onlarda ve 60 65 derece de oynuyor onların ki fakat bendeki Zotac 60 dereceyi geçmiyor, fan sesi çok çook az. Genel anlamda çok memnunum. OC yapabilirsin her şeye açık bir kart. Tam anlamıyla fiyat performans ürünüdür.

1 yıldır Zotac 4060 Ti 8 GB Twin Edge kullanıyorum. Çok memnunum. Arkadaşlarıma da kendim kasa topladım ASUS, Gigabyte, MSI var onlarda ve 60 65 derece de oynuyor onların ki fakat bendeki Zotac 60 dereceyi geçmiyor, fan sesi çok çok az. Genel anlamda çok memnunum. OC yapabilirsin her şeye açık bir kart. Tam anlamıyla fiyat performans ürünüdür.

Daha ucuz olsa dediğiniz doğru, ancak o fiyatlarda alınacak kartlar 4060 Ti'yi geçer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı