Zotac RTX 4080 AMP ext. Aıro vs MSI RTX 4080 Suprim X

Makaleler
2
Yeni sistemim için sadece ekran kartı kaldı, geri kalan parçaları topladım ve kurdan etkilenmemek için yurt dışından ekran kartı alacağım. Bu iki ekran kartı arasında kaldım. Aslında MSI yıllardır beni yarı yolda hiç bırakmadı servis point tarafında 3-5 garanti kapsamında işlem yaptım ve hepsi aynı hafta içinde göndermem ve geri gelmesi ile çözüldü bu yüzden çok memnunum. Ama bu yeni serilerde bir kısım coil whine var diyor, bir kısım yok diyorlar ve ses gelmiyor, aşırı arada kaldım maalesef. Sizin öneriniz veya deneyimleriniz varsa bu iki kart hakkında, paylaşırsanız çok sevinirim.

Yeni sistemim için sadece ekran kartı kaldı, geri kalan parçaları topladım ve kurdan etkilenmemek için yurt dışından ekran kartı alacağım. Bu iki ekran kartı arasında kaldım. Aslında MSI yıllardır beni yarı yolda hiç bırakmadı servis point tarafında 3-5 garanti kapsamında işlem yaptım ve hepsi aynı hafta içinde göndermem ve geri gelmesi ile çözüldü bu yüzden çok memnunum. Ama bu yeni serilerde bir kısım coil whine var diyor, bir kısım yok diyorlar ve ses gelmiyor, aşırı arada kaldım maalesef. Sizin öneriniz veya deneyimleriniz varsa bu iki kart hakkında, paylaşırsanız çok sevinirim.

Her iki markada çok iyidir ama Zotac Türkiye'de pek bilinmesede sağlam ürünleri olan bir markadır.
Bu sebeple ben Zotac diyorum.

Tabii yurt dışından alacağın için global garanti veren var ise ona bak derim.

Her iki markada çok iyidir ama Zotac Türkiye'de pek bilinmesede sağlam ürünleri olan bir markadır.
Bu sebeple ben Zotac diyorum.

Tabii yurt dışından alacağın için global garanti veren var ise ona bak derim.

İkisinde de var hocam 3 yıl global sordum. Zoıtac tarafında coil whine az olarak söylense de fan sesi çok oluyormuş. Oyundan ziyade gün içinde sürekli render ve modelleme yapacağım için real-time render açık şekilde düzenlerken coil whine ile boğuşmak istemiyorum. Fan sesi de aynı şekilde. Bu yüzden biraz arada kaldım her ne kadar şansta olsa teknoloji aldım mı en azından genel anlamda kafam rahat olsun istiyorum.

İkisinde de var hocam 3 yıl global sordum. Zoıtac tarafında coil whine az olarak söylense de fan sesi çok oluyormuş. Oyundan ziyade gün içinde sürekli render ve modelleme yapacağım için real-time render açık şekilde düzenlerken coil whine ile boğuşmak istemiyorum. Fan sesi de aynı şekilde. Bu yüzden biraz arada kaldım her ne kadar şansta olsa teknoloji aldım mı en azından genel anlamda kafam rahat olsun istiyorum.

Coil whine her donanımda veya markada olabilir.
Fan sesi aynı olacaktır.
Zaten yeni kartlar 60 derecenin üzerinde fan açıyor.
Biraz daha detaylı inceledim bence soğutması açısından MSI daha başarılı.
Soğutucu blokta neredeyse hiç plastik yok.
Tamamın aleminyum bu sebeple MSI diye tercihimi değiştiriyorum.

Eğer bütçen varsa önerdiklerin arasından Suprim X. Bellek hızı ve FP32 TFLOPS değerleri bakımından RTX 4080'de iyi kartlardan birisi. Eğer ucu ucuna alabilirim diyorsan da en ucuzunu almanı tavsiye ederim. Çünkü büyük farklar görmeyeceksin.

Boost clock hızlarına göre 2640 Mhz ile TR'de bizim ulaşabileceğimiz en iyi 4080 kart modelleri aşağıdaki gibi.

Evet coil whine her firmada olabilir ama MSI menşeili rtx 4000 serisinde 10 karttan 9 unda var. Rtx 40xx serisinde Asus ve MSI dan uzak durun.
En düşük oran zotac kartlarında ama ıslık sesi geliyor %30 fan devrinde.
Tavsiyem gigabyte rtx 4080 gaming oc olur. Coil whine çıkma şansı vardır ama MSI ve Asus kadar yok. Pcb vrm bileşenlerinde kullanılan komplementler yüzünden coil whine oluyor. Galax Kartta da hiç coil whine duymadım.
Redditte Asus ve MSI şikayeti çok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zotaclar cok gurultulu calisiyor diye biliyorum. Zotac 3070 Ti Amp Holo Edition kullaniyordum ve yuk altina girdiginde gercekten asiri ses cikariyordu. Buna ragmen sogutmasi da pek iyi degildi. Tabi sizin belirttiginiz Zotac modeli kullandigim modelden farkli. Ancak bendeki genel Zotac algisi bu yonde. Su an Msi 4080 Gaming X Trio kullaniyorum. Coil whine yok benimkinde. Cok sessiz ve serin calisiyor. Sizin almak istediginiz bendekinin ust modeli. Ordan pay bicebilirsiniz.

Zotaclar cok gurultulu calisiyor diye biliyorum. Zotac 3070 Ti Amp Holo Edition kullaniyordum ve yuk altina girdiginde gercekten asiri ses cikariyordu. Buna ragmen sogutmasi da pek iyi degildi. Tabi sizin belirttiginiz Zotac modeli kullandigim modelden farkli. Ancak bendeki genel Zotac algisi bu yonde. Su an Msi 4080 Gaming X Trio kullaniyorum. Coil whine yok benimkinde. Cok sessiz ve serin calisiyor. Sizin almak istediginiz bendekinin ust modeli. Ordan pay bicebilirsiniz.
Dostum bu dediğinin elde tutulur bir yanı yok. Rtx 4000 serisinde komple her şey değişti. Zotac en gürültüsüz kart olabilir (coil whine olarak) şuan sadece fanda ıslık sesi geliyor. Eski seri böyleydi diye buda böyle diyemeyiz.

Bunları önerebilirim:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı