Hocam bakın kart MFG ile 4090+ fg yi geçiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum geçmesi mühim değil. 100 defa nebi AKG'ün videosu attık sana 1 defa izlemedin. Native oyun deneyimi ile MFG oyun deneyimi kesinlikle aynı değil. Sen bir şey hissetmiyorsun. Ben 5060 Ti kartta yeterince deneyimledim. Spider-Man'de ağ atarken etraf 2X blur a giriyor. Adama vururken karakterin eli arkasında kıpkırmızı iz bırakıyor. Sen fark etmiyorsun bunları. Analogu sağa oynattıktan kaç sn sonra tepki veriyor. Herhangi bir aksiyon oyununda kombo yaptırmıyor.

Dostum geçmesi mühim değil. 100 defa nebi AKG'ün videosu attık sana 1 defa izlemedin. Native oyun deneyimi ile MFG oyun deneyimi kesinlikle aynı değil. Sen bir şey hissetmiyorsun. Ben 5060 Ti kartta yeterince deneyimledim. Spider-Man'de ağ atarken etraf 2X blur a giriyor. Adama vururken karakterin eli arkasında kıpkırmızı iz bırakıyor. Sen fark etmiyorsun bunları. Analogu sağa oynattıktan kaç sn sonra tepki veriyor. Herhangi bir aksiyon oyununda kombo yaptırmıyor.

Elinize sağlık hocam. Anlamayan çok maalesef tamam 5070 aldın eyvallah ama insan MFG ile 4090 geçiyor da demez ya hani o apayrı bir toz kondurmazlık veya kazık yediysem herkes yesin düşüncesinin gözüken hali de olabilir bilemeyeceğim :D

Bu arada ekran kartı modeli de vasat yani. 5070 gibi ortalama bir GPU'nun o sıcaklıklara çıkması ayrı bir olay...

O video o kadar güvenilir değil onu da geçtim. 4090'da fg açılmamış hali o. Native değerlere bakarsan direkt 2 kat fark var. MFG'nin eklediği de zaten onu kapatmak olur ama 4090'da da Fg'yi aç o zaman o makas ne oluyor gör. 4080'i geçebiliyor sadece. MFG her oyunda yok onu da geçtim o kadar da iyi bir şey değil VRAM olayı ayrı bir mevzu. 12 GB 2K ve üstü çözünürlükte direkt ölüyor DLSS ile desteklense bile. Dün de size aynı şeyi söyledik ama inanmak istemiyorsunuz belli ki 5070'i almışsınız o yüzden de toz konduramıyorsunuz diye tahmin ediyorum zira aynı paraya 9070 XT'de alabilirdiniz :)

5070 Ti ve üstü olmadıkça öneri de yapmam zira anca o seviyeden başlamak lazım yok pt teknolojisi yok MFG dersen diğer alt modeller tırt gözümde.

Hocam saf güçte 9070XT'den düşük bunu biliyorum hatta VRAM olakta 12 GB bu da eksi doğrudur objektif gözle bakıyorum olaya 🧐 bu yazdıklarım kartın eksileri ama MFG kullanmadan bilinemez hocam bana göre güzel kötü olsa kötü derdim gecikme var derdim veya en kötü kartı satıp 5080 alırdım çok şükür çalışıyorum işim var 5080 veya 5070 Ti gereksiz 9070XT veya 5070 uygundur 2 k için çünkü 6000 sersinde değiştireceğim benim kafamda bunlar var ve hep diyorum olmayanın benimkinden daha iyisi olsun inşallah.

Kartlar genel olarak soğuk çalışıyor. PCB kalitesi düşündürücü. PNY, Galax, Palit gibi markaların çoğu PCB konusunda zayıf. Zotac bir tık daha iyidir. Kartlar arası FPS farkı göremezsiniz. OC versiyonlar %1 performans farkı yaratır. Ayrıca bütçe nedir, RTX5070 tercih edilmemesi gereken bir kart. Native performansı yeterli değil. MFG ile +45ms laglı bir şekilde oyun oynamaya çalışırsınız. 9070XT RT performansı dahil her konuda önde. Siz bütçe belirtin sistem önerelim.

1. sistem – 57.000 TL.

RTX 4070 Gigabyte 12 GB OC.

16+16 GB DDR5 6000 MHz CL32 XPG RAM.

Ryzen 5 7500F.

1 TB Crucial SSD (5000 MB/s okuma – 3900 MB/s yazma)

2. sistem – 60.000 TL.

RTX 5070 Zotac Twin Edge 12 GB (OC yok)

Ryzen 5 7500F.

Sizce hangi sistem daha mantıklı olur?

Elinize sağlık hocam. Anlamayan çok maalesef tamam 5070 aldın eyvallah ama insan MFG ile 4090 geçiyor da demez ya hani o apayrı bir toz kondurmazlık veya kazık yediysem herkes yesin düşüncesinin gözüken hali de olabilir bilemeyeceğim :D

Vallaha hocam çözemedim ben durumu. Kendim 7800x3D+9070 kullanıyorum nisandan bu yana belki 50 AAA oyun bitirdim ne MFG aradım ne bir şey. Kartlar saf performans olarak 2K Ultra için yeterli durumda. 5070 bu kartların aksine native performansta yeterli değil. Ve benim gözümde oyunu oynanamaz hale getiriyor. Fiyatını zaten hak etmiyor orasında mutabıkız. Ultra kabusta MFG olmadan Doom açamaz 14.5-15GB VRAM istiyor. Dediğiniz gibi 5070 Ti altına NVIDIA bende önermem. Benzinli V6 motor araçla, Turbo'lu Doblo kıyaslamak gibi bir şey bu.

@Emirhan Karali

Kardeşim halen 9070 XT ile 5070'i aynı sınıfa koyuyorsun. 9070 ile koysan anlarım da XT apayrı bir seviye.

5070 Ti ile 9070 XT aynı performansı sunuyor yenileye yenileye söylüyorum bak. MFG kısmını ise deneyimledim de rahat diyorum hızlı akan bir oyunda aç örneğin Cyberpunk 2077'de açıkken olaylı bir çatışmaya gir eğer o gecikmeyi algılayamıyorsan birkaç sorunumuz var demektir. MFG X3'den sonra acayip sapıtıyor ve 3 kat gecikme ekliyor.

1. sistem – 57.000 TL.

RTX 4070 Gigabyte 12 GB OC.

Ryzen 5 7500F.

2. sistem – 60.000 TL.

RTX 5070 Zotac Twin Edge 12 GB (OC yok)

Ryzen 5 7500F.

Sizce hangi sistem daha mantıklı olur?

7500F bana göre 5070 için yeterli değil hocam. Bu bütçelere sistem bakacağım birazdan. Şu an işten eve dönüyorum.

Bu arada ekran kartı modeli de vasat yani. 5070 gibi ortalama bir GPU'nun o sıcaklıklara çıkması ayrı bir olay...

Yok hocam bana yetiyor 5070 çok şükür 2 k da oynatmadığı oyun yok zaten bu seviyedeki kartlar böyledir alanı üzmez 9070 9070X 5070 alan 2 k hangi oyunu oynayamaz ki öyle bir oyun yok.

@DonVitoCarleone @Motionless ın white neyse değerli hocalarım sizinle konuşmak güzel ama adamın konusu saptırmayalım ben başka bir konu açarım orada buluşuruz gene 🥰 😇

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı