Erkam KILINÇ
Megapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: Gigabyte B660M DS3H DDR4
Ekran Kartı: Zotac RTX 3080 Trinity
İşlemci: Intel i5-12400f
Ram: XPG Gammix D30 (8x2)16GB ddr4 3200MHz
Ssd: XPG Gammix S70 Blade 1TB M2 7400 MB/s - 5500 MB/s PCI-Express 4.0
Güç Kaynağı: Cooler Master MWE Bronze V2 750W
Kasa: Dark Maxima V12
Zotac RTX3080 Trinity ekran kartım var. Kartın fanları durduk yere anlık olarak çok hızlı dönüp sonra yavaşlıyor. Ve bunu belli aralıklarla yapmaya devam ediyor. Yani kasanızdan dakikada bir 2-3 saniyelik uçak sesi geldiğini hayal edin. Çok sinir bozucu. Fanları manuel olarak her hız seviyesinde test ettim ve %48 ve altındaki hızlarda RPM'in anlık olarak fırlayıp 200.000'lere çıktığını gördüm. Garip olan şu ki yüksek ısılarda dolayısıyla yüksek fan çalışma hızlarında bu şekilde anlık yükselip düşmeler yok. Mesela 70°c ısıda fan %60 hızda dönecekse hep %60 dönmeye devam ediyor. Ama diyelim 50°c ısıda fan %35 hızda dönecekse o zaman sürekli %35 dönmüyor dakikada bir %100'e yükselip geri %35'e düşüyor. Umarım tarif edebilmişimdir. Hayatımda ilk kez yüksek seviye bir ekran kartı aldım. Bu bir arıza mı değil mi onu bile bilmiyorum. Distrübitör firma ve servis telefondan destek sağlamıyor. İlla kartı gönderin diyorlar. Yabancı forumlarda Zotac kullanıcılarının benzer sorun yaşadığını okudum. Bu Zotac'ların genel çalışma şekliyse garantiye göndermeye gerek yok. Ama bu kesinlikle bir arıza ise o zaman hemen kartı göndereceğim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.