Zowie Celeritas II nasıldır?

soulfly1

Megapat
Daha fazla  
O kadar başlık arasında hiç bu klavyeden bahseden olmamış. Kullanmadım ama ilgimi çekti. Optik switch kullanıyor ve mekanik klavyelerde görünen çift basma sorununu ortadan kaldırdığı söyleniyor. Ne düşünüyorsunuz?

Çift basma sorununu ortadan kaldırması benim ilgimi çekti. Tabi ne derece doğru bilemem. Şahsen Corsair K70 kullandım ve 1 ay sonra bazı tuşlar çift basmaya başladı. Keza şu an kullandığım Hyperx Alloy FPS klavyede de bu mevcut. Corsair klavyedeki kadar sinir bozucu ve idare edilebilir şekilde olsa da insan hiç olmasın istiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlginç. Günümüzün en kaliteli klavyesi olarak bilinir K70. Alloy FPS'te aynı şekilde. Ben blackwidow chroma kullanıyorum 2 yıldır henüz başıma çift basma tarzı bir sorun gelmedi. ZOWIE çok kaliteli bir firmadır ama bu klavyesi hakkında hiçbir fikrim yok.

Chattering diye geçiyor bu olay. Corsair K70 ile bu sorunu yaşayan internette çok insan gördüm. Hyperx'de ise görmemiştim, buna dair bir şey bulamamıştım ondan bu klavyeyi aldım.

İlk mesajda yanlış yazmışım. Corsair kadar sinir bozucu değil, Corsair sinirlerimi tavan yapıyordu bu konuda, Hyperx biraz daha idare edilebilir şekilde. Zaten Corsair'deki kadar sık olmuyor ve henüz boşluk tuşunda bunu yaptığını farkettim.

Çift tıklama olayını ben mouselarda çok yaşıyordum. Logitech G500, Logitech G502 (2 tane. İlkini 2 sene kullandım diye tekrar almıştım), Razer Deathadder 2013, Corsair Glaive. Ki Corsair olanı da Şubat ayında almıştım geçtiğimiz günlerde çift basması artınca Zowie EC1-A aldım. Zowie de switchini değiştirmiş çift tıklamalardan ötürü. Umarım bunda sıkıntı yaşamam.

Yıllardır hiçbir ürünümde böyle sorunlar yaşanmadı belkide ben şanslıyımdır. Hatta Çin üretimi ürünlerde bile. Merak ettiğim oyun oynarken nasıl kullandığınızı merak ettim. Genelleme yapmak yanlış olur bahsettiğiniz ürünler için.

Yıllardır hiçbir ürünümde böyle sorunlar yaşanmadı belkide ben şanslıyımdır. Hatta Çin üretimi ürünlerde bile. Merak ettiğim oyun oynarken nasıl kullandığınızı merak ettim. Genelleme yapmak yanlış olur bahsettiğiniz ürünler için.

Her Corsair veya her xx markada bu sorun olur gibi bir iddiam yok ama sonucunda ben yaşadım. Başkasının deneyiminden çok bu noktada haliyle insanın kendi deneyimi daha ön planda oluyor. İnternette Alloy için bu tarz bir şikayet görmemiş olsam da Corsair için çok fazla gördüm ama.

Şu an Alloy'u değiştirmeyi düşünmüyorum ama bu başlıkta belirttiğim model ilgimi çekti fakat ürün hakkında doğru dürüst bir yorum yok. Amazon'da bile 5 kişi yazmış 1'i "a" harfinin basmadığından şikayet etmiş onun haricinde iyi bir klavye olduğunu belirtmiş. Diğerleri de olumlu görüş belirtmiş.

Sorun yaşadığım ürünleri standart bir şekilde kullandım oyun, iş vs. Kızgınlıkla vurma vs. gibi bir durum da yok. İlk kullandığım G502 2-2.5 sene gibi bir süre sonrasında çift tıklama yaptı 2. aldığım ise 1 sene sonunda hafiften gösterdi ama rahatsız edecek seviyede değildi. Corsair klavye aldıktan sonra uyumlu olsun diye Corsair Glaive siparişi verdim, sipariş verdiğim gün sniper tuşu bozuldu :) Glaive ve diğerleri yine 1 senesi bile dolmadan çift tıklama sorunu yapmaya başladı.

Her Corsair veya her xx markada bu sorun olur gibi bir iddiam yok ama sonucunda ben yaşadım. Başkasının deneyiminden çok bu noktada haliyle insanın kendi deneyimi daha ön planda oluyor. İnternette Alloy için bu tarz bir şikayet görmemiş olsam da Corsair için çok fazla gördüm ama.

Şu an Alloy'u değiştirmeyi düşünmüyorum ama bu başlıkta belirttiğim model ilgimi çekti fakat ürün hakkında doğru dürüst bir yorum yok. Amazon'da bile 5 kişi yazmış 1'i "a" harfinin basmadığından şikayet etmiş onun haricinde iyi bir klavye olduğunu belirtmiş. Diğerleri de olumlu görüş belirtmiş.

Sorun yaşadığım ürünleri standart bir şekilde kullandım oyun, iş vs. Kızgınlıkla vurma vs. gibi bir durum da yok. İlk kullandığım G502 2-2.5 sene gibi bir süre sonrasında çift tıklama yaptı 2. aldığım ise 1 sene sonunda hafiften gösterdi ama rahatsız edecek seviyede değildi. Corsair klavye aldıktan sonra uyumlu olsun diye Corsair Glaive siparişi verdim, sipariş verdiğim gün sniper tuşu bozuldu :) Glaive ve diğerleri yine 1 senesi bile dolmadan çift tıklama sorunu yapmaya başladı.
Corsair Glaive bende kullanıyorum fakat sizin kadar yoğun tek bir ürün kullanmıyor sanırım sıklıkla değiştiririm hem klavye hemde mouse belki de 1 2 yıl kullanmadığımdan yaşamıyorum. K70 kullandım şuan Alloy Elite kullanıyorum yani benzeri ürünleri kullandım süreyle alakalı heralde sorun yaşamamam. Garantiye gönderdiğinizde nasıl bir öneride bulunuyorlar peki?

Corsair Glaive bende kullanıyorum fakat sizin kadar yoğun tek bir ürün kullanmıyor sanırım sıklıkla değiştiririm hem klavye hemde mouse belki de 1 2 yıl kullanmadığımdan yaşamıyorum. K70 kullandım şuan Alloy Elite kullanıyorum yani benzeri ürünleri kullandım süreyle alakalı heralde sorun yaşamamam. Garantiye gönderdiğinizde nasıl bir öneride bulunuyorlar peki?

Garanti olaylarıyla hiç uğraşmadım açıkçası. Uğraşmak gerekiyor biliyorum ama tembellik. Kenarda tutuyorum G502 ile Glaive'i. Bir ara göndereceğim garantiye. Daha önce Logitech direksiyonumda problem vardı onu garantiye gönderirken Logitech G600 mouse'um mouse imleci atlaması yapıyordu onu da gönderecektim garanti süresi dolmuş gönderemedim.

İnşallah Glaive ile sorun yaşamazsınız. Korkutmak gibi olmasın ama çift tıklayan mouselardan en kötüsü Glaive çıktı. Neredeyse her 2 tıklamada bir çift tıklıyordu. Diğer mouselar en azından 5-6 tıklamada bir yapıyordu bunu. Bir de Windows ilk açıldığında değil ama yeniden başlattığımda mouse imleci çıkmıyordu, mouse'un kablosunu tak çıkar yaptığımda düzeliyordu. Bir de sol tarafındaki butona yazılım üzerinden ayarladığım tuş bazen çalışmıyordu, bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyordu. Yazılım ile ayarlanan tuş değil de default olarak gelen tuş ayarı (sayfayı ileri-geri al idi galiba) kalıyordu.

Ben sıklıkla değiştirmeyi sevmiyorum. Aldım mı yıllarca kullanmak istiyorum. 2 sene bile kısa benim için ama ona en azından amenna diyebilirim birkaç ayda bozulan klavye-mouse ürünlerim sağolsun. Misal mekanik klavyeye geçmeden önce kullandığım Logitech G105 membran klavyeyi yaklaşık 5 sene kullandım hala çalışıyor. Veya daha önce 2 sefer Microsoft'un kablosuz mouse-klavye setini kullandım sıkıntısız uzun zaman boyunca kullandım. Mekanik daha uzun ömürlü diyorlar ama şu yaşadığım sıkıntılardan sonra şüpheyle yaklaşıyorum. Klavyeden 87 milyon tane renk ile bana ışık gösterisi yapmasını beklemiyorum. Bastığım tuşa bassın ve mümkünse bir kere basınca bir kere yazsın ekrana.

@soulfly1 Bu arada elinizden elektronik işler geliyorsa bu bahsettiğiniz sorunları çözmek kolay. Garantisi bitmiş olan ürünlerin için özellikle switch alarak değiştirebilirsiniz. Hem Omron mikro switchler hemde klavye switchleri Çin'de satılıyor. Bir çok video izledim bu konu hakkında ama Türkiye'de yapan veya çeken yok gördüğüm kadarıyla. Bu bahsettiğim olayın artık son noktası tabii.

Bakalım Glaive'den memnunum aslında şayet bir sorun çıkarsa da garanti çerçevesinde çözmeye çalışırım :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı