Zowie EC1-a ile Zowie EC1'in farkı nedir?

Kelle

Centipat
Son zamanlarda mousem Razer DeathAdder Chroma'da sorun çıktı ve yeni mouse almaya karar verdim. Zowie EC1-a da karar kıldım fakat 600 TL gibi bir fiyat ödemek istemiyorum. EC1-a ya bu yüzden her yeri ararken karşıma EC1 diye bir mouse çıktı bu mousenin fiyatı 100 TL daha ucuz ve garip bir şekilde EC1-a yazdığımda da o mouse çıkıyor neden böyle yani? Zowie'nin sitesindede bu mouse var. Her şeyleri aynı. Sadece ağırlık birinin 97 diğerinin 99. Nedir bu mouselerin farkı açıklayabilecek var mı? İnternete yazıyorum EC1-a vs EC1 diye hiçbir şey çıkmıyor anlamadım ben bu işi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk seri EC1-A, İkinci seri EC1-B en son seri sadece EC1 olarak geçiyor. Daha büyük fare ayaklarına sahip. Son seriyi Türkiye de hangi satıcı satıyor emin değilim. Bazı firmalar 1A serisini 1B olarak satıyor. Tamamen bir karmaşa. Satıcılar ile letişime geçebilirsiniz. Veya satın alan birisi var ise yardımcı olacaktır.

Aşağıdaki bağlantıda üç model de mevcut. Türkiye sitesini denense tam olarak güncellememişler.

Mouse | ZOWIE Global

Son düzenleme:
Merhaba 500 liraya ec2 siparişi verdim ama razer deathadder v2 alsam mı diye düşünmüyor değilim. Razer da yeni optik switchler kullanılmış ömrü daha uzun olur diye düşündüm siz bilgili gözüküyorsunuz beni kaç yıl götürür ec2 modeli CS oynuyorum.
Bazıları yazmış 1-2 yıla bir bozuluyor yenisini alıyorum yazmış öyle bir durum var mı çünkü razer kullananlar 2013 ten beri kullanıyorum yazanlar var.

Deathadder V2 optik buton anahtarı kullanıyor ilerisi için çift tıklama sorunu ile karşılaşmanız pek mümkün değil. Kablosu Zowie'den çok daha esnek. Zowie nedense kauçuk kablolarda bir türlü vazgeçmiyor.

Sensör açısından ikisi de kusursuz. Razer sadece biraz daha fazla özelleştirilebiliyor. EC1 için yazılıma ihtiyacınız yok.

V2'i ayarları hafızasına depolamanıza izin veriyor. Daha önceki versiyonlarda bu özellik mevcut değildi.Herkesin hakkında homurdandığı istikrarsız çalışan Synapse yazılımına sadece RGB ayarlarını özelleştirmek için mahkumsunuz. Ben pek şikayetçi değilim synapse yazılımından.

Yüzey kaplamaları açısından V2'nin yan yüzeyleri kaydırmaz bir kaplamaya sahip. Uzun vadede bu kaplamanın durumunu merak ediyorum. Şimdilik bir sorunu yok iki fare'nin malzeme kalitesi gayet iyi ama V2 biraz daha elinize sıkıca tutunuyor.

Yan tuşlar açısından kesinlikle V2 daha başarılı. Hatta benim V2 tercihimin nedeni. Yeterince büyük, rahat basılıyor. EC1'in yan tuşları tok bir his vermiyor bana.

Fare ayakları açısından da iki fare gayet başarılı.

Kullanım ömrü açısından elektronik işi özellikle fareler biraz şans. Aynı modeli 5 yıl kullanan da var, iki ayın sonrasında sensörü anakartı arızalanan da mevcut. Önemli olan bu iki sene içerisindeki firmaların garanti tutumları. Razer, Zowie, Steelseries, Logitech garanti süreçlerinde müşteri memnuniyeti açısından ipi çeken firmalar.

Kısacası Chroma'nın formundan performansından memnunsanız ve fare değişikliği yapmak istemiyorsanız V2 her bakımdan sizi mutlu eder. Ama EC1 'de kendini kanıtlamış bir fare. Kablo ve yan tuşları hariç iki fare de eşit bence.

yerinde olsam razer almazdım çünkü kendim yaşadım.Yani tabi eğer razer almak istiyorsan alabilirsin ama ben 2015 te razer deathadder chroma almıştım ve 5 yıl dayandı bence az bir süre böyle bir mouseye göre sensöründe bir sıkıntı çıktı hızlı döndüremiyordum mouseyi sonra sol click gitti tabiki sen bilirsin ama

Almadım razer iyiki de almamışım Zowie EC2 aldım memnunum.

bende ec1-a aldım deathadderın şekli çok hoşuma gidiyordu bakalım kargoya verildi güle güle kullan

Hocam bende aldım ec1-a acaba nasıl kullanımı? Elim orta yada büyük denilecek şekilde, eğer bu çok büyükse satıp ec2-a alacağım.

Arkadaş zaten çok güzel yazmış, ben kablo kısmını açıklayayım bi o taraf muallakta kalmış çünkü.

Zowie mouseları tabi ki ev kullanıcısı da kullanıyor fakat aslen Zowie bir espor markası ve esas amaçları profesyonel oyuncuların isteklerine göre mouse yapmak. Yani öncelik prolarda. Bu şirketin kuruluş amacı olduğu için, normal oyuncu pazarı daha fazla olsa da, ürün geliştirirken son kullanıcıyı değil, pro ve yüksek seviyede rekabetçi oyuncuların yorumlarına göre ürün geliştiriyorlar. Bu yüzden zaten RGB ve yazılım gibi pro sahnesi için gereksiz ama son kullanıcının istediği detaylar yok.

Kablo da bunlardan biri. Pro oyuncular çok fazla seyahat ettiği için kablolarını normal ev kullanıcısından yüzlerce kat daha fazla toplayıp açıyorlar ve yaptıkları testlerde bu derecede bükülen ve tekrar düzeltilmeye maruz kalan kablolarda yumuşak kauçuk kablonun en verimli olduğunu görmüşler.

Abi zaten EC dediğin şey Emil Christensen, FK dediğin şey Filip Kubski yani. Bu adamların yönlendirmeleri ile tasarlanmış mouse'lar bunlar en ince detayına kadar. Sallapati, yapılan bir tasarım yok adamlarda, her detayın bir nedeni var. Ooo son kullanıcıların hepsi paracord kablo istiyor, o zaman alın size paracord kablo, demiyorlar. Son kullanıcı antin kuntin şeyler istemeyi sever çünkü. Bas RGB'yi düşür malzeme kalitesini, aynı tasarımı kullan sat 200 liraya mouse'u bak nasıl satıyor Zowie. İşte bunu yapmadığı ve prensipleri olduğu için niş ve güzel bir marka zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…