Deathadder V2 optik buton anahtarı kullanıyor ilerisi için çift tıklama sorunu ile karşılaşmanız pek mümkün değil. Kablosu Zowie'den çok daha esnek. Zowie nedense kauçuk kablolarda bir türlü vazgeçmiyor.
Sensör açısından ikisi de kusursuz. Razer sadece biraz daha fazla özelleştirilebiliyor. EC1 için yazılıma ihtiyacınız yok.
V2'i ayarları hafızasına depolamanıza izin veriyor. Daha önceki versiyonlarda bu özellik mevcut değildi.Herkesin hakkında homurdandığı istikrarsız çalışan Synapse yazılımına sadece RGB ayarlarını özelleştirmek için mahkumsunuz. Ben pek şikayetçi değilim synapse yazılımından.
Yüzey kaplamaları açısından V2'nin yan yüzeyleri kaydırmaz bir kaplamaya sahip. Uzun vadede bu kaplamanın durumunu merak ediyorum. Şimdilik bir sorunu yok iki fare'nin malzeme kalitesi gayet iyi ama V2 biraz daha elinize sıkıca tutunuyor.
Yan tuşlar açısından kesinlikle V2 daha başarılı. Hatta benim V2 tercihimin nedeni. Yeterince büyük, rahat basılıyor. EC1'in yan tuşları tok bir his vermiyor bana.
Fare ayakları açısından da iki fare gayet başarılı.
Kullanım ömrü açısından elektronik işi özellikle fareler biraz şans. Aynı modeli 5 yıl kullanan da var, iki ayın sonrasında sensörü anakartı arızalanan da mevcut. Önemli olan bu iki sene içerisindeki firmaların garanti tutumları. Razer, Zowie, Steelseries, Logitech garanti süreçlerinde müşteri memnuniyeti açısından ipi çeken firmalar.
Kısacası Chroma'nın formundan performansından memnunsanız ve fare değişikliği yapmak istemiyorsanız V2 her bakımdan sizi mutlu eder. Ama EC1 'de kendini kanıtlamış bir fare. Kablo ve yan tuşları hariç iki fare de eşit bence.