Çözüldü Zowie S1 mi S2 mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

b4yS

Hectopat
Yer
Ankara
Arkadaşlar yakın zamanda Zowie mouse almayı düşünüyorum. El ölçülerim 18x10 tutuş şekli olarak da palm/claw hybrid diğer adıyla relaxed claw kullanıyorum.
İzmir içinde deneyebileceğim bir yer yok. Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.
Rocket jump ninja sitesinde find a mouse yaptığım zaman bana Zowie S1 öneriyor. Ancak Reddit'e baktığımda bazı kullanıcılar Zowie S2 önermekte. Hangisi benim için daha iyi olabilir? Ayrıca Zowie FK1 modelini de düşünebilirim.

Çözüm
Avuç içine iyice yerleşmesini istiyorsanız S2 ama biraz daha rahat avuç içi (palm) tutayım derseniz ve fare boyutu biraz daha büyük olabilir görüşündeyseniz S1.
S2 biraz daha düşük profilli bir fare arıyorsanız FK2. Ama FK2 yakın zamanda güncellendi. Şuan divina olarak (mavi) satışta yalnız siyah versiyonu da piyasaya sürülmek üzere.

18, 5 X 9, 5 el boyutum ve bende claw/relaxed claw ararasında gidip gelen bir tutuş şekliyle oynuyorum. S2 düşündüğüm modeller arasındaydı.

Yorumunuz için teşekkür ederim. En son kullandığım optik mouse Rival 110'du. Sanırım Zowie S2'nin ölçüleri bana daha yakın gibi.

S2 biraz daha düşük profilli bir fare arıyorsanız FK2. Ama FK2 yakın zamanda güncellendi. Şu an Divina olarak (mavi) satışta yalnız siyah versiyonu da piyasaya sürülmek üzere.

Evet, FK-B serisi olarak 3360 sensör ile güncellendiğini duydum. Ancak Reddit'de FK serisinin avuç içi desteğine fazla uygun olmadığını ve rahatsızlık verdiğini söyleyen birçok yorum okudum. Tutuş şeklime göre Zowie ZA 12 modelini önerdiklerini görmüştüm. Ancak bu model güncellenmedi ve hala 3310 sensör kullanıyor. Bu yüzden en yakın seçenek şu an Zowie S1 veya S2 oluyor. S1 12, 6 cm, S2 ise 12, 2 cm.
Hangisi el boyutlarıma göre bana daha yakın olabilir? Yorumunuz için teşekkür ederim.

Avuç içine iyice yerleşmesini istiyorsanız S2 ama biraz daha rahat avuç içi (palm) tutayım derseniz ve fare boyutu biraz daha büyük olabilir görüşündeyseniz S1.

Çözüm
Dostum s2 aldın mı memnun musun? Ben EC2 kullanıyordum fakat o kadar yüksek geldiki kontrolde zorlanıyordum ve iade ettim şuan ne alsam diye kararsızım sanırım relaxed claw için EC2 pek önerilmiyormuş daha simetrik mouseler iyi olur sanırım.. bende en çok relaxed claw tutuyorum ve el ölçülerim 20x10 sence S1 mi S2 mi almalıyım yorumunu bekliyorum kullandıysan

Dostum S2 aldın mı memnun musun? Ben EC2 kullanıyordum fakat o kadar yüksek geldiki kontrolde zorlanıyordum ve iade ettim şu an ne alsam diye kararsızım sanırım relaxed claw için EC2 pek önerilmiyormuş daha simetrik mouseler iyi olur sanırım. Bende en çok relaxed claw tutuyorum ve el ölçülerim 20x10 sence S1 mi S2 mi almalıyım yorumunu bekliyorum kullandıysan.

Hayır, daha almaya fırsat bulamadım. Ancak bu konuyu çok araştırdım.Reddit gibi platformlarda birçok konu var. Senin el ölçülerine göre olan fare Zowie S1'dir. Daha düşük profilli bir fare arıyorsan Zowie FK1-b alabilirsin.

Çok teşekkür ederim hocam peki EC2'den sonra S1'in profili daha düşüktür değil mi?

Öncelikle EC2 ergonomik, S1 ise simetrik bir fare. Zowie S modeli ZA ile FK serisinin karışımıdır. Hybrid grip tutanlar için tasarlanmış olan farelerdir. Kambur konumu EC2'de ortada S1'de ise geride bulunmaktadır. Rocket jump ninja sitesinde iki fareninde özelliklerini karşılaştırabilirsin. Relaxed claw kullanan bir oyuncuysan Zowie S1'de sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. Geride duran kambur ile avuç içi desteğini sağlayacaksın. Farenin ön tarafıda alçak bir şekilde tasarlanmış. Lmb ile Rmb'ye kolayca rahat pençe olarak parmaklarını koyabilirsin.
Eğer ben düşük profilli fare arıyorum, EC2'den de düşük olsun istiyorsan Zowie FK1 veya FK1+ modellerine bakabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı