ZTE H3600 V9 modemde Wi-Fi bağlantı hızı yavaş

beaher0n

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar Superonline'ın bana vermiş olduğu ZTE H3600 V9 Wi-Fi-6 modeme sahibim. Ethernet kablosu ile bağlandığımda 100Mbps hız alıyorum fakat Wi-Fi ile bağlandığımda hız 70Mbps seviyelerine düşüyor. 3 adet cihaz bağlı, hepsi de Wi-Fi-6 destekli ve ayrıntılar kısmından baktığımda bağlantı hızı 1Gbps olarak gözüküyor.
WLAN arayüzü bu şekilde ayarlı:

dsadsadsadsad.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba aradan bayağı zaman geçmiş ama yine de sormak istedim 1000MBPS'lik internet kullanıyorum ama modem 700'ün üstünde hız veremiyor + telefonda 100'ü geçemiyorum sorunu çözebildinizmi çözdüysenizde nasıl çözdünüz acaba

Hocam eski evimdeki internet FTTH değildi modeme ethernet kablosuyla bağlanmadığım sürece 85-90 mbps zar zor görüyordum. Yeni taşındığım evde FTTH var yine aynı tarife/paket fakat bu sefer modem arayüzüne vs. dokunmadan modemle aramda 1 oda olmasına rağmen 130 mbps civarı görebiliyorum. Senin 1000lik pakette de eğer wifi ile bağlıysan mesafe bağlantı kalitesini bayağı etkiliyor. (modemin dibinde 1.3gbps bağlantı hızı, kendi odamda 350mbps bağlantı hızı oluyor bende.) ondan dolayı olabilir. Eğer yoğun bir apartmanda yaşıyorsan modem ayarlarından SSID bölümlerinden 5GHZ ayrı bir wifi daha aç sonra onu ayarlarken de kanal seçimine deneme yanılma yoluyla bir kanal bul. Bir nebze düzeltebilir sorununu bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı