Çok teşekkürler. Elinize, emeğinize sağlık. "sUser" kullanıcısını ZTE H3600 superonline modemde sizin yönteminizle aktifleştirmeyi başardım. Ubuntu bilmeyenler için biraz daha açıklayıcı olabilir anlatımınız ama sağolun ben zorluk yaşamadan yaptım. 5 dk bile sürmüyor. Anladığım kadarıyla acs.superonline'dan çektiği sırada kullanıcı bilgisini modeme yazıyor script'iniz. O yüzden Turkcell internet gerekiyor. Bende superbox vardı, işimi gördü. Ancak, TR-069'u devre dışı bırakacağım yeri göremedim ve bu durumda modemi kullandıkça sUser'ın şifresi değişebilir mi düşünmedim değil. Elimde bir de yine superonline'ın verdiği huawei hg8245x6 dahili ont'li modem var. Benzer bir yöntem geliştirilerek onun da root menüsü aktive edilebilir mi? Ben bu huawei modem için donanımhaberdeki yöntemi denedim ama başarılı olamadım.
Recep Beyin forumu dediğinizi anlayamadım ama donanımhaber forumda hg8245x6 root aktif diye bir konu var. Oraya da ematrix1 kullanıcı adıyla yazdığım gibi firmware flash sırasında failed oluyor. Dediğiniz gibi hg de wan portu yok ama LG8245X6 da wan portu var. Onun için yöntem denense HG de de kullanılabilir mi?Hocam anlatımı yazmıştım da yetkililer konuyu onaylamıyor diye burada paylaşamıyorum Recep beyin forumunda paylaşmıştım daha detaylısını, Huawei HG8245x6 konusuna gelirsek te dahili ONT olan cihazda yapılması imkansıza yakın araya sokabileceğimiz bir bağlantı yok maalesef bende de Kablonet'in dahili ONT'li router ı var onda da hiçbir şey yapılamıyor, ayrıca suser kullanıcısının şifresi değişme durumu söz konusu değil scriptte TR-069'u kapatma var ama ben yine de ne olur ne olmaz diye Wireshark ile WAN portunu dinlemiştim acs. Superonline'a gidiş veya geliş olmadı
Recep beyin forumu dediğinizi anlayamadım ama donanımhaber forumda HG8245x6 root aktif diye bir konu var. Oraya da ematrix1 kullanıcı adıyla yazdığım gibi Firmware flash sırasında failed oluyor. Dediğiniz gibi hg de WAN portu yok ama LG8245x6 da WAN portu var. Onun için yöntem denense hg de de kullanılabilir mi?
A Journey to the Firmware of ZTE H267A: Part I
The Story A couple of months ago, I wanted to replace my ISP provided ZTE H267A router with Ubiquiti USG. I already knew from my past experiences that it would be easy to configure internet connection but, what I did not know was configuring IPTV alongside with internet connection is a hell of a...www.kaanbasal.net
Taking Back What Is Already Yours: Router Wars Episode I
I have been living in my current apartment for more than a year now and I noticed I have never inspected my router which was provided by my ISP when I moved in. The only thing I changed in router ispsaux.io
Bu linklerde ayrıntılı tutoriallar var. İlham ve umut verici görünüyor. Siz çok daha bilgilisiniz. Belki işinize yarar.
Bu alanlarda özellikle Linux sistemlerle pek ilgili ve bilgili değilim açıkçası ama ben de uğraşabilirim, yatkınlığım var. sUser'ın şifresinin "Solroot2024." olmasını siz mi ayarlıyorsunuz yoksa bu default şifre mi? Yani aynı şeyi WAN PORTLU LG8245X6 için denemek istesem ondaki kullanıcı adı-şifre ne olacak? Bunu script te siz mi ayarladınız? Ayarlamadıysanız bu default şifreyi nasıl buluyoruz?Recep beyin forumu dediğim Techolay, hocam dediğiniz şey muhtelemen olmayacaktır LG8245x6 de WAN portu olduğu için bu H3600 de uyguladığımız yöntemi cihaz elinde olan birisi Wireshark ve mitmproxy aracılığıyla scripti ona göre uyarladığında olur fakat HG8245x6 için aynı şeyi söyleyemiyeceğim çünkü onun varsayılan internet arayüzü içindeki ONT'den geçiyor onda yapılabilmesi için fiber optik kabloyu bilgisayarımıza filan bağlayabilmemiz gerekli gibi görünüyor çünkü acs serverine ONT üzerinden bağlanıyor Ethernet girişlerinden bir şey yapamıyoruz maalesef, Firmware flash da hata almanızın sebebi de büyük ihtimalle 2 yıl içerisinde Firmware Update ile flash edilme portunu kapatmışlardır o yüzden yükleyemiyosunuzdur HG8245x6 için yol çıkmaz sokak gibi görünüyor benim bilgilerimle.
Bu alanlarda özellikle Linux sistemlerle pek ilgili ve bilgili değilim açıkçası ama ben de uğraşabilirim, yatkınlığım var. Suser'ın şifresinin "solroot2024." olmasını siz mi ayarlıyorsunuz yoksa bu default şifre mi? Yani aynı şeyi WAN portlu LG8245x6 için denemek istesem ondaki kullanıcı adı-şifre ne olacak? Bunu script te siz mi ayarladınız? Ayarlamadıysanız bu default şifreyi nasıl buluyoruz?
Elinizde LG8245x6 var ise yardım edebilirim.Bu alanlarda özellikle Linux sistemlerle pek ilgili ve bilgili değilim açıkçası ama ben de uğraşabilirim, yatkınlığım var. sUser'ın şifresinin "Solroot2024." olmasını siz mi ayarlıyorsunuz yoksa bu default şifre mi? Yani aynı şeyi WAN PORTLU LG8245X6 için denemek istesem ondaki kullanıcı adı-şifre ne olacak? Bunu script te siz mi ayarladınız? Ayarlamadıysanız bu default şifreyi nasıl buluyoruz?