ZTE H3601P modemli internete Wi-Fi mesh cihaz önerisi

Dectore

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

TurkNet gigabit internet kullanıyorum ve ZTE H3601P modemim var. Modem, evin arka cephesine bakan bir odada bulunuyor. Evim dubleks ve üst kattaki televizyon, modemin tam zıt köşesinde, ön cephede yer alan bir odada.

Modemin Wi-Fi kapsama alanını genişletmek istiyorum. Bu yüzden, alt katta ön cephede bulunan oturma odasına bir Wi-Fi güçlendirici koymayı düşünüyorum. Ancak, bu cihaz üst kattaki odaya da yeterli sinyal ulaştırır mı emin değilim. Eğer yeterli olmazsa, üst kata da ayrı bir Wi-Fi güçlendirici almam gerekecek.

Tercih ettiğim Wi-Fi güçlendiricinin Wi-Fi 6 desteğine sahip olması, 5GHz bandında yaklaşık 800 Mbps hız sunması ve mümkünse ZTE H3601p modemle mesh bağlantı kurabilmesi önemli. Şu an bulduğum güçlendirici oturma odasına koymak için uygun görünüyor, fakat mesh desteği konusunda emin değilim. Eğer önereceğiniz güçlendirici sadece oturma odasına takılacaksa ve mesh desteği yoksa da sorun değil, yeter ki sinyali güçlü ve stabil bir güçlendirici olsun. Bütçe ikinci planda.

Alternatif olarak, mesh sistemini tam olarak desteklemek için güçlendiriciyle beraber yeni bir TP-Link modem satın almak da bir seçenek, ancak bu daha maliyetli bir çözüm olur.

Kafanızda evin krokisi canlanması adına naçizane bir çizim ekledim.

Kafamdaki Wi-Fi güçlendirici: Amazon.com.tr

Evet biraz uzun anlattım ama elimden geldiğince detay vermeye çalıştım. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• resim_2025-03-06_103351431.png
    resim_2025-03-06_103351431.png
    7,1 KB · Görüntüleme: 36

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı