Merhabalar.
TTNET ile verilen ZTE marka saçma modemin QoS ayarlarından anlayan bir kimsecikler var mı burada?
Twitch üzerinden yayınlar yapıyorum son 6 senedir? Superonline fiber kullanıyordum ama taşındığım yerde maalesef ki TTNET'in kahrını çekmek zorunda kalıyorum.
Yayında olduğum süre boyunca, 6Mbit ile Twitch'e yayın cıkıyorum. Bu arada bağlantım 100/8
Oyunlarda yayın dışı 2-3 ping olan durum, yayın sırasında 30 40 hatta zaman zaman 70Ping'lere kadar cıkıyor.
Çok bakındım sağa sola, QoS ayarları ile bu iş halloluyormuş ama, maalesef ki ZTE modem arayüzünde bu durum çok karışık ve bir kaynak bulamadım.
Daha önce deneyimleyen, veya konuya hakim birileri yardımcı olmak ister mi?
Hocam bende de ZTE modem var, ancak Superbox kullanıcısıyım. Bunların QoS ayarlarını değiştiremediğimizi, aksi halde default'a alınacağını söylemişlerdi bana zamanında. Sizde nasıldır tabi bilemiyorum.
QoS 'a müdahale edilmezse, upload yaparken çıkan ping sorunlarına çözüm bulamayacağız. Sanırım alternatif olarak TTNet fiber'i destekleyen bir modem arayışına girmek gerekecek.
QoS 'a müdahale edilmezse, upload yaparken çıkan ping sorunlarına çözüm bulamayacağız. Sanırım alternatif olarak TTNet fiber'i destekleyen bir modem arayışına girmek gerekecek.
Evet, o mantıklı bir çözüm. Bizim superboxlar değişmiyor, ben geçemiyorum ancak QoS ayarlanmadan düzelmeyeceği belli ping sorununun. Bu da modem değiştirerek olabilir pektabi.