ZTE Zxhn H298a Home Gateway fiber modem kurulum sonrasında ne zmaan çalışmaya başlar?

guada1329

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler. Bugün TT görevlisi geldi bu başlıktaki ZTE marka modemi kurdu, ev telefonunu halletti şu an çalışıyor ve internetiniz en geç 2 saat sonra gelir dedi. Yaklaşık 1 saat oldu. İnternet çok kısa yanıp sönüyor daha çalışmıyor. Fotoğrafta da gözüktüğü gi i. Wi-Fi giriyorum internet yok diyor ayrıca 5 GHz kullanacağım da TT görevlisi ayarlar ile birkaç saat oynamayın dedi çünkü onlar interneti halledeceklermiş. Binada da 2 evde daha internet kurulumu varmış onların ki hallolmuştur muhtemelen. O iş bittikten sonra fiber 1000 Mbps interneti verimli kullanmak için 2,5 GHz olanı kapatmalı mıyım yoksa dursa sorun olur mu? Ayrıca modem ismi ve şifresi değiştirebilir miyim çünkü ben eskiden VDSL kullanırken modem ismi değiştirebiliyordum? Bir de bu internet 2 saate gelir mi tahmini yoksa uzar mı? Hiç bilmiyorum ben.

20250614_152547.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler. Bugün TT görevlisi geldi bu başlıktaki ZTE marka modemi kurdu, ev telefonunu halletti şu an çalışıyor ve internetiniz en geç 2 saat sonra gelir dedi. Yaklaşık 1 saat oldu. İnternet çok kısa yanıp sönüyor daha çalışmıyor. Fotoğrafta da gözüktüğü gi i. Wi-Fi giriyorum internet yok diyor ayrıca 5 GHz kullanacağım da TT görevlisi ayarlar ile birkaç saat oynamayın dedi çünkü onlar interneti halledeceklermiş. Binada da 2 evde daha internet kurulumu varmış onların ki hallolmuştur muhtemelen. O iş bittikten sonra fiber 1000 Mbps interneti verimli kullanmak için 2,5 GHz olanı kapatmalı mıyım yoksa dursa sorun olur mu? Ayrıca modem ismi ve şifresi değiştirebilir miyim çünkü ben eskiden VDSL kullanırken modem ismi değiştirebiliyordum? Bir de bu internet 2 saate gelir mi tahmini yoksa uzar mı? Hiç bilmiyorum ben.

Eki Görüntüle 2512350

Bir süre daha bekleyin. Düzelmezse TT müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Modem Wi-Fi ismi ve şifresini modem arayüzünden değiştirebilirsiniz.

Bu arada 1000 Mbps internete o modemi mi verdiler cidden.
Ben bu işten anlamam ama bir tane modem var bu. ZTE ZXHN H298A V9 olması lazım. Bir tane de GPON var sanırım yanındaki cihaz ZXHN F601. Sanırım kablolu için öyle dediler, ben ayrıntılı sormadım gelen kişiye. Ayrıca eve kadar hat çekildi çok önce FTTH ve Fiber 1000 Mbps destekliyor ama siz bu modem kutusu desteklemez diyorsunuz yani en kötü gelen fazla sarı bir modem kablosu var, onu kablolu bağlarım 1000 Mbps çekmesi için o zaman. Sence modemi değiştireyim mi mesela FTTH ve GPON ile beraber kablosuz çekmez mi? Maalesef bu konulara pek yabancıyım. Kusura bakmayın.

Daha internet de gelmedi. Akşam babam gelecek, onun telefonunda 2 saat önce gönderilen mesaj varmış o talimatları uygularsanız internet gelir demişler ama emin değilim. En kötü tekrar TT'nin 444lü numarasını ararım. İnternet gelince de hızını kontrol ederim.

Edit: Şimdi TT ile görüştüm bu modemde 5Ghz 867 Mbps kablosuz internet veriyor dediler, benim oda küçük zaten aynı odada rahat rahat bu değeri alırsınız dedi. Farklı odada 2.4Ghz 300 Mbps'ye düşer dedi. İnternet gelsin test edeceğim değerleri tabi. 867 Mbps olsun ben okeyim. :)

Son düzenleme:
Ben bu işten anlamam ama bir tane modem var bu. ZTE Zxhn H298A V9 olması lazım. Bir tane de GPON var sanırım yanındaki cihaz Zxhn F601. Sanırım kablolu için öyle dediler, ben ayrıntılı sormadım gelen kişiye. Ayrıca eve kadar hat çekildi çok önce FTTH ve Fiber 1000 Mbps destekliyor ama siz bu modem kutusu desteklemez diyorsunuz yani en kötü gelen fazla sarı bir modem kablosu var, onu kablolu bağlarım 1000 Mbps çekmesi için o zaman. Sence modemi değiştireyim mi mesela FTTH ve GPON ile beraber kablosuz çekmez mi? Maalesef bu konulara pek yabancıyım. Kusura bakmayın.

Daha internet de gelmedi. Akşam babam gelecek, onun telefonunda 2 saat önce gönderilen mesaj varmış o talimatları uygularsanız internet gelir demişler ama emin değilim. En kötü tekrar TT'nin 444'lü numarasını ararım. İnternet gelince de hızını kontrol ederim.

Edit: Şimdi TT ile görüştüm bu modemde 5GHz 867 Mbps kablosuz internet veriyor dediler, benim oda küçük zaten aynı odada rahat rahat bu değeri alırsınız dedi. Farklı odada 2.4GHz 300 Mbps'ye düşer dedi. İnternet gelsin test edeceğim değerleri tabii. 867 Mbps olsun ben okeyim. :)

Son durum nedir?

Son durum nedir?
Dün gece 192.168.1.1'den ZTE internet ayarını açtım ama sonra 3 saniye kırmızı, 1 saniye yeşil yanmaya başladı. Tekrardan TT ile görüştük bizim görüştüğümüz kişi telefon nakili alınmış ama internet alınmamış dedi. Dün görüştüğümüz modemi kuran TT elemanı bize eksik bilgi vermiş. Biz internet nakli almadık diye üstüne basa basa söyledik ama alınmasaydı biz gelemezdik dedi. Sadece kapalı interneti açtırmışız bugün nakil için mevcut adrese geçiş yaptık yaklaşık sabah 9 gibi mevcut internetimiz 100 Mbps olduğu için ilk etapta Fiber 100 Mbps ona geçiş yapıp daha sonra 1000 Mbps'e geçiş için başvurmamız gerektiğini söyledi bizimle konuşan kişi. Bir de cihazın modelini biz göremiyoruz dedi eğer size Fiber cihaz geldiyse dedi ve 1000 Mbps çeken bir modem değilse gelen TT görevlileri sabit telefonu da kullanmak için VOIP olan 1000 Mbps kablosuz internet çeken bir cihaz ile değiştirmek için tekrar gelecekmiş. Son durum ise çalışmazsa görevliler birkaç güne yeniden gelecekler.

Edit: Bugün 16.00 ile 18.00 arası ya da yarın gün içinde ekipler tekrar gelecekmiş, bu ZTE marka ONT ve bu cihaz Fiber 1000 Mbps kablosuz uyumlu değilmiş, bağlantıyı da odama değil salona kurmalarını rica edeceğim. Bağlantı yeri var ama internet hattını çeken kişi bağlamamış sanırım salondaki çalışmıyor en kötü kapı girişi var ana geçiş noktası ora bile olur ama orada da kutu sığmayacak kadar küçük. Bir iş neden yarım yamalak olur net örneği. ONT ve bu cihazı bize sormadan rastgele getirmişler, bu sefer babama dedikleri size verilen cihaz Fiber 1000 Mbps'ye uyumlu değil dedi TT yetkilileri onu da düzelteceklerini söylediler bakalım en kötü ben yine sorarım değilse tekrar getirsinler. Sanırım getirdikleri en iyi cihaz TP-Link marka onu getirseler direkt olur. :)

Edit 2: Cihaz değişimi yapıldı H3600P verildi bu cihazı birkaç kişi daha önermişti burada. Ücret alınmayacağını cihazların geri alınma usulü ile verileceğini taahhüt bittiğinde yenilenmezse dedi. Birkaç yerde bu cihazı önerenler olduğunu görünce ZTE'nin bu modeline geçiş yapayım dedim. Sisteme hatalı girilmiş WI-FI 6 uyumlu yazmışlar ama WI-FI 5 gözüküyordu ayrıca 1000 Mbps'e geçiş yaptım ve şu an bilgisayarda kablosuz 700 Mbps civarı alıyorum, kablolu 1000 alırsınız dedi. Birkaç güne cihazın yerini değiştirtip kabloluya geçiş yapacağım onu da test ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı