Zula güzel bir oyun mu?

P2W olmasa aslında güzel oyuna benziyor. Eskiden oynamıştım. Ama şuan iyice P2W olayı arttı. Oynanmaz artık. Oyuna para vermek istemiyorsanız oynamayın.

@mustafavemust nesi iyiydi ve nesini beğeniyordun?

Nişancı silahlarla quick shot atmanın verdiği zevki başka hiçbir silah oyununda alamadım. Ve Deagle ile Onetap oynaması da çok zevkliydi. CS'de ki deagleyi hiç sevmiyorum. Vuruş hissiyatı yok gibi geliyor. Valorant'ta Sherifte idare ediyor. Yine de en iyi tabanca Zula'nınki diyorum. Bunlar biraz pahalıya mâl oldu ama güzel zamanlar geçirdim.

Nişancı silahlarla quick shot atmanın verdiği zevki başka hiçbir silah oyununda alamadım. Ve Deagle ile Onetap oynaması da çok zevkliydi. CS'de ki deagleyi hiç sevmiyorum. Vuruş hissiyatı yok gibi geliyor. Valorant'ta Sherifte idare ediyor. Yine de en iyi tabanca Zula'nınki diyorum. Bunlar biraz pahalıya mâl oldu ama güzel zamanlar geçirdim.

Kar98'in quantumla verdiği hissiyat çok iyi oluyordu.

@Rexie amaçları da oydu zaten. Bir oyunda + basma sistemi var ve bu + sistemiyle yapılan geliştirmeler de oyunun dengesine tamamen etki ediyor. Ek olarak bir silahı son seviyeye kadar getirinceye kadar verilen paranın haddi hesabı da yoktu. Para vermişsin, eğlenmen normal değil mi?

Zula oynayanların %80'i çoluk çocuk olduğundan dolayı oynaması kolaydı. Zamanında ben de oynadım, oynamadım demiyorum. Hileyle oynaması zevkliydi, hileyle oynamadığım zamanlarda da yerden topladığım silahlarla gene iyi skor elde ediyordum. Dünya kadar para yatırmasına rağmen oyunu adamakıllı oynayamayan bir sürü kişi vardı.

Harita konusuna gelecek olursak da oyun yapımcıları sağ olsun, birçok oyundan az az ya da tamamen alıntı yaptığı için hiç yabancılık çekmedik. Örneğin Safranbolu haritası, CS:GO'daki Dust 2'nin aynısıydı tamamen. Bir tane haritaları daha vardı, o harita da CS:GO'daki İnferno haritası olması lazım. Adı aklıma gelmedi şimdi.

Şunu da ekleyeyim, bir oyun P2W ise kitlesi de kötüdür. Oyun da uzun ömürlü olmaz. Sadece Zula için demiyorum, geçmişte kapatılan P2W oyunlara bakın. Çoğu başlangıçta yüksek oyuncu sayısı elde etti, sonrasında da çoğu kişi ya oyunu bıraktı ya da P2W olmasından şikayetçi ederek oynamıyor. Wolfteam da son günlerini yaşıyor diyebiliriz. Yakın zamanda o da kapatılacaktır.

Zula da başlangıçta oyuncu sayısı oldukça yüksekti, sonraki zamanlarda da oyuncu sayısı oldukça düştü. Millet sıkıldı artık. Birbirinin benzeri FPS oyunlar çıkıyor, bu tarz oyunlar tutmuyor artık. Daha farklı bir şey düşünülmesi lazım. Mesela Point Blank da evet P2W idi ama orada dinazorlu bir mod vardı diye hatırlıyorum. Sırf dinazor modu için oynayan birçok kişi olmuştu o oyunu. Değişiklik ve yenilik şart.

@Rexie amaçları da oydu zaten. Bir oyunda + basma sistemi var ve bu + sistemiyle yapılan geliştirmeler de oyunun dengesine tamamen etki ediyor. Ek olarak bir silahı son seviyeye kadar getirinceye kadar verilen paranın haddi hesabı da yoktu. Para vermişsin, eğlenmen normal değil mi?

Zula oynayanların %80'i çoluk çocuk olduğundan dolayı oynaması kolaydı. Zamanında ben de oynadım, oynamadım demiyorum. Hileyle oynaması zevkliydi, hileyle oynamadığım zamanlarda da yerden topladığım silahlarla gene iyi skor elde ediyordum. Dünya kadar para yatırmasına rağmen oyunu adamakıllı oynayamayan bir sürü kişi vardı.

Harita konusuna gelecek olursak da oyun yapımcıları sağ olsun, birçok oyundan az az ya da tamamen alıntı yaptığı için hiç yabancılık çekmedik. Örneğin Safranbolu haritası, CS:GO'daki Dust 2'nin aynısıydı tamamen. Bir tane haritaları daha vardı, o harita da CS:GO'daki Inferno haritası olması lazım. Adı aklıma gelmedi şimdi.

Şunu da ekleyeyim, bir oyun P2W ise kitlesi de kötüdür. Oyun da uzun ömürlü olmaz. Sadece Zula için demiyorum, geçmişte kapatılan P2W oyunlara bakın. Çoğu başlangıçta yüksek oyuncu sayısı elde etti, sonrasında da çoğu kişi ya oyunu bıraktı ya da P2W olmasından şikayetçi ederek oynamıyor. Wolfteam da son günlerini yaşıyor diyebiliriz. Yakın zamanda o da kapatılacaktır.

Zula da başlangıçta oyuncu sayısı oldukça yüksekti, sonraki zamanlarda da oyuncu sayısı oldukça düştü. Millet sıkıldı artık. Birbirinin benzeri FPS oyunlar çıkıyor, bu tarz oyunlar tutmuyor artık. Daha farklı bir şey düşünülmesi lazım. Mesela Point Blank da evet P2W idi ama orada dinazorlu bir mod vardı diye hatırlıyorum. Sırf dinozor modu için oynayan birçok kişi olmuştu o oyunu. Değişiklik ve yenilik şart.

Wolfteam öleli çok oldu aslında. Wolfteam classic Türkiye harici birçok ülke de çıkış yaptı, amaç eski Wolfteam'i yeniden diriltmekti. Türkiye de olmadığı için oynama fırsatı bulamadım ama söylenenlere göre Wolfteam classic de hilecilerin ve hataların altında eziliyormuş.

Evet, Wolfteam Classic de fena değildi de oyunun büyük sorunu hilecilerdi. Hilecilere kurban oldu, Wolfteam da para uğruna oyununu hiç etti. Zulanın da böyle olacağı belliydi, görünen köy kılavuz istemez arkadaşlar. Geçmişte kapanan P2W oyunlara bakınca demek istediğimi anlarsınız.

Lütfen oynamayı bile denemeyin, Pay To Win bir oyun. Gidin onun yerine Valorant oynayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı