Zula HWID ban format sonrası kalkar mı?

mamixx12

Zeptopat
Daha fazla  
1 yıl önce Zula'dan HWID ban yedim PC'ye format attım indireyim mi geçmiş midir ban veya nasıl geçer biliyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmez. HWID işletim sistemi ile alakalı değil. Direkt donanım ile alakalı bir ban.

HWID ban;
  • İşlemci
  • Anakart
  • Depolama birimleri (HDD & SSD)
  • Ekran kartı
  • RAM bellek
Üzerine atılabilir.

Son düzenleme:
1 yıl önce Zula'dan HWID ban yedim PC'ye format attım indireyim mi geçmiş midir ban veya nasıl geçer biliyor musunuz?
Zula'da ban, ekran kartına atılmaktadır. Ekran kartınızın DMI bilgilerini değiştirerek veya yasaklanan cihaza yeni bir ekran kartı takarak banı kaldırabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
HWID ban donanımsal bir ban, çeşitli kaynaklarda hardware ID ban olarak geçmektedir. Donanımsal ban ekran kartı, RAM, işlemci, hard disk gibi parçalardan oluşmaktadır. Donanımların tıpkı bir insan gibi ID numaraları bulunmaktadır. Değerleri normal şartlarda değiştirilemez peki ya anormal şartlarda nasıl değişir? Changer programları bulunmakta ancak güven söz konusu tamamen kullanıcıya aittir.

Fortnite, Valorant gibi multiplayer oyunlar genelde bu tarz bir ban sistemi kullanmayı tercih eder. IP adresi ya da hesap değiştirmeniz hiçbir şeyi değiştirmez ID ban atıldığı için ID banı olan parçanın değişmesi gerekmektedir. Bu yüzden bu banlama işlemine HWID ban adı verilmektedir.

Kaynak: Hwid Ban Nedir ve Nasıl Kaldırılır? – Kolsuz Network

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı