Zula oyunu mining mi yaptırıyor?

Enes Aydoğan

Hectopat
Yer
Elazığ
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Son zamanlarda kendi kendimi yiyorum ve sinirliyim bu duruma. Bilgisayarımda garip şeyler olmaya başladı, eklemek istediğim bir şey var, en az sizin kadar belki de daha çok bilinçli bir kullanıcıyım. Intel işlemcilerde açık bulunduğundan dolayı düşünüyorum. (Bütün güncellemeler yapılmış durumda) size sorunumu açıklayayım;

Bilgisayarım Windows 10, orijinal, para verip aldım. Bu yüzden korsan falan demeyin, bilgisayar bazen 10 bazen 5 saniyeliğine donuyor. Bazen de tamamen donuyor ve restart atmadan çözülmüyor. Format attıktan sonra herhangi bir oyuna girmediğim sürece bir sıkıntı vermiyor. Zula denen bir oyun var arkadaşlar ısrar etti yükledim. [Formattan önce de yüklüydü.] Oyuna girdim birkaç oyun attıktan sonra oyundan çıkmam itibariyle ekran kartı, işlemci ve her şeyin fanı ve kullanımı %100 oluyor. Bu oyunun yapımcılarının bilgisayarım üzerinden mining yaptıklarını düşünüyorum. Belirtmek isterim ki kesinlikle karalama oyunu değil bu benim üstümden kar gütmeye çalışan insanları sevmediğimden dolayı bu durumdan rahatsızım.

Bu oyundan dolayı mı yoksa başka bir şeyden dolayı mı bilmiyorum ama testlerim sonucunda bu oyuna girdikten sonra oluyor her şey ve girmediğim zamanlar ise 1 saniyelik bazen de 3 saniyelik donmalar yaşanıyor.
Format çözüm etmiyor artık kararsızım, acaba donanımdan kaynaklı mı diye de düşünmüyor değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sisteminizi belirtin ve %100 kullanım olduğunda neyin %100 kullandığına bakın.
Görev Yöneticisi'ni açtığınızda öğrenebilirsiniz bunu. Oyunun mining yaptığını düşünmüyorum.

Öncelikle sisteminizi belirtin ve %100 kullanım olduğunda neyin %100 kullandığına bakın.
Görev Yöneticisi'ni açtığınızda öğrenebilirsiniz bunu. Oyunun mining yaptığını düşünmüyorum.
  • i7 4790K
  • GTX 1070
GPU ve işlemci %100 oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU ve işlemci %100 oluyor.
Bunu anladım. Sorduğum sorunun cevabını verin.
%100 kullanım olduğunda neyin %100 kullandığına bakın.
Nelerin kullanıldığı değil, nelerin kullandığı.

Örneğin bende Chrome %2.3 işlemci kullanıyor şu an;

görev yöneticisi.PNG

Bunu anladım. Sorduğum sorunun cevabını verin.

Nelerin kullanıldığı değil, nelerin kullandığı.

Örneğin bende Chrome %2.3 işlemci kullanıyor şu an;

Eki Görüntüle 284684
Görev Yöneticisi'ni açınca %100 ama nelerin kullandığını baktığımda ise her şey düzeliyor. Ama kasmaya devam ediyor kapatınca.

GTA 5'i yüksek ayarda 60 FPS'de oynuyorum, Zula oyununu en düşük ayarda 45-50 FPS'de oynuyorum. Arada 20 FPS alıyorum. Yazınızı okumadım ancak başlıktan okuduğum kadarıyla fikrimi belirteyim.

Emin değilim ancak mining yaptırıyor olabilir. Girdiğimiz bazı sitelerde mining yaptırıyor. O oyunu silmelisiniz, bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı