Zula sisteme zarar verir mi?

İşletim sistemi
Windows 10

12acar21

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7520U CPU / 32 GB DDR4 RAM / x64 / 2TB SSD
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
250(100)GB SSD + 1TB(700GB) HDD
Ekran kartı
GT 730
Anakart
TurboX
İşlemci
i5-3470
Bu sistemle Valorant oynuyorum, yaklaşık 2 ay oldu ancak sisteme zarar verdiğini düşünüyorum. Çünkü bilgisayarın açılma süresi artmaya başladı, çok drop girmeye ve FPS 30'lara kadar düşmeye başladı.
Oynayabileceğim pek bir oyun bilmiyorum. Zula oynamayı düşünüyorum. Zula'da da zarar görür mü bilgisayar?
Aynı soru LoL için de geçerli...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemle Valorant oynuyorum, yaklaşık 2 ay oldu ancak sisteme zarar verdiğini düşünüyorum. Çünkü bilgisayarın açılma süresi artmaya başladı, çok drop girmeye ve FPS 30'lara kadar düşmeye başladı.
Oynayabileceğim pek bir oyun bilmiyorum. Zula oynamayı düşünüyorum. Zula'da da zarar görür mü bilgisayar?

Görev Yöneticisi'nden başlangıç programlarını kapatın.

Direkt unlost FPS arttırma videosunu izle.

Zula ve LoL de hiçbir şey olmaz çok rahat oynarsınız aslında Valoront'ta da sorun olmaması lazım düşük ayarlarda oynarsan FPS 30'un bayağı üzerinde olmalı. Ama bu üç oyun içerisinde Valorant işlemcini en çok yoran oyun olur.

Sistemin açılma süresini SSD'ye bağlıyorum eğer okuma yazma hızları ve sağlığı düştüyse açılma süresi artar. Sistem eğer oyunlarda daha az FPS veriyorsa ya oyunlar grafik güncellemeleri almıştır ki sanmıyorum onun dışında sistemin ısındığından dolayı soğutmak için kendisini yavaşlatıyordur ki bu da sana FPS düşüşü olarak yansıyordur, arkada çalışan virüs falan olduğunu zannetmiyorum, varsa da Malwarebytes ile bir tarayın gitsin. Bir de oyun indirerek bilgisayara zarar falan vermezsin, oynarken sıcaklıkların iyiyse keyfine bak gitsin. Sonuç olarak sıcaklıkları kontrol et.

Zula ve LoL de hiçbir şey olmaz çok rahat oynarsınız aslında Valoront'ta da sorun olmaması lazım düşük ayarlarda oynarsan FPS 30'un bayağı üzerinde olmalı. Ama bu üç oyun içerisinde Valorant işlemcini en çok yoran oyun olur.
Hocam çok ısınıyor ve aşırı dalgalı fps tablo şeklinde takip ediyorum sıkıntı baya
Windows HDD'ye kuruluysa geç açılır. Ya da depolama birimleriniz doluysa yavaşlar ve geç açılır. Bu iki oyun etkilemez.
ssd ye kurulu ssd 250 gb 0 gb boş yer var çok ısınıyor ve sistem çok iyi değil zaten ara sıra 90 a bile çıkıyor çok nadir o zarar veriyor diye düşünüyorum
Görev Yöneticisi'nden başlangıç programlarını kapatın.
yaptım ztn
Bilgisayara zarar vermez ama oyun zevkine zarar verir.
oyun zevki derken?

Sistemin açılma süresini SSD'ye bağlıyorum eğer okuma yazma hızları ve sağlığı düştüyse açılma süresi artar. Sistem eğer oyunlarda daha az FPS veriyorsa ya oyunlar grafik güncellemeleri almıştır ki sanmıyorum onun dışında sistemin ısındığından dolayı soğutmak için kendisini yavaşlatıyordur ki bu da sana FPS düşüşü olarak yansıyordur, arkada çalışan virüs falan olduğunu zannetmiyorum, varsa da Malwarebytes ile bir tarayın gitsin. Bir de oyun indirerek bilgisayara zarar falan vermezsin, oynarken sıcaklıkların iyiyse keyfine bak gitsin. Sonuç olarak sıcaklıkları kontrol et.
sıcaklığı kontrol ediyorum işlemcinin bir çekirdeği bile 80 i geçerse oyunu kapatıyorum ekran kartı genelde 75 üzerine çokmıyor çıkınca da bazen kapatıyorum macunu yeni değiştirdim ztn gpu nun ama cpu yu değiştirmedim stock fanı çıkaramdım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı