Zula'da harici ekran kartı nasıl kullanılır?

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
AMD 530 harici Intel UHD 620 dahili
Anakart
Lenovo
İşlemci
İ5 8250u
Zula oynuyorum oyunu 150-200 FPS oynayacağıma 60 FPS ile oynuyorum. Harici ekran kartını hiç kullanmıyor dahili ekran kartı kullanımı %70 - %100'lerde geziniyor. Oyun acayip takılıyor, harici ekran kartını nasıl etkin hale getireceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zula oynuyorum oyunu 150-200 FPS oynayacağıma 60 FPS ile oynuyorum. Harici ekran kartını hiç kullanmıyor dahili ekran kartı kullanımı %70 - %100'lerde geziniyor. Oyun acayip takılıyor, harici ekran kartını nasıl etkin hale getireceğim?
(Bu yorum silinmiştir.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -3 Eksi
Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik Ayalarları deyin. Buradan istediğiniz oyunu veya programı seçip yüksek performans GPU olarak ayarlayın.
@Silinen üye, @Recep Baltaş hocamın bir lafı var. Bir konuda söylemişti. "Dahili ekran kartını devre dışı bıraksın ve oyun açılırsa da buraya da yazsın" demişti. Dediğiniz yaparsa oyun açılmaz.

Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik ayalarları deyin. Buradan istediğiniz oyunu veya programı seçip yüksek performans GPU olarak ayarlayın.
@Silinen üye, @Recep Baltaş hocamın bir lafı var. Bir konuda söylemişti. "dahili ekran kartını devre dışı bıraksın ve oyun açılırsa da buraya da yazsın" demişti. Dediğiniz yaparsa oyun açılmaz.

Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik ayalarları bunu denedim oyunun exe dosyasını ekledim fakat saçma bir şekilde oyuna girince o grafik ayarlarında zula.exe kayboluyor.

Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik Ayalarları deyin. Buradan istediğiniz oyunu veya programı seçip yüksek performans GPU olarak ayarlayın.
@Silinen üye, @Recep Baltaş hocamın bir lafı var. Bir konuda söylemişti. "Dahili ekran kartını devre dışı bıraksın ve oyun açılırsa da buraya da yazsın" demişti. Dediğiniz yaparsa oyun açılmaz.
Haklısınız, başka bir konuda çözüm olarak devre dışı bırakılmıştı. Benimde ordan aklıma geldi, düzelttiğiniz için teşekkürler.

Rehbere göre deneyebilirsiniz.

Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik ayalarları bunu denedim oyunun exe dosyasını ekledim fakat saçma bir şekilde oyuna girince o grafik ayarlarında zula.exe kayboluyor.
Görev yöneticisinde hangi GPU'nun kullanıldığı görülebiliyor. Oyuna girdikten sonra görev yöneticisini aç ve GPU 1 yazmasına dikkat et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı