İnceleme Zuoya GMK87

Merhaba, Custom klavye vs. hiç anlamayan biri olarak @afkybnds hocamın demesiyle GMK87 almaya karar verdim.
Klavyenin tuşsuz fotoğraflarını vs. görmek istiyorsanız @afkybnds hocamın incelemesine bakabilirsiniz. Onun tuş takımının aynısını da aldım ama o zaten gözükmüşken aldığım diğer tuş takımının fotoğrafını aşağıya bırakıyorum. 3 pinli olduğu için Switch'leri takarken zorlanmadım direk oturttum, 5 pinli switchler zor oluyormuş sanırsam.

1709839340892.jpeg

1709839365155.jpeg

GIF'i de çok kolay bir şekilde değiştirdim. Fenerbahçe'li olduğum için tadic ve dzeko yapmayı tercih ettim :)

WhatsApp-Video-2024-03-07-saat-22.25.06_c97765cf.gif

Ses testi:

Ürünler:
GMK87
Kailh Box Jade Switch (90pcs)
This İs Plastic Keycaps

Kendim isteyerek bu Switch'i tercih ettim. Sesli klavye seviyorum. İyi sosyaller.

Ben de bu klavyeyi kullanıyorum; fakat her şey çok iyi olmasına rağmen, bazen tıkladığım harfler 2-3 defa yazılmış oluyor, yazı tepki hızı çok iyi olduğundan kaynaklanıyor. Bunu normal bir seviyeye nasıl getirebilirim? Yani ben 1 kez a harfine basıyorum ama bazen 2 veya 3 kez AAA yazılmış oluyor gibi...

Gerçekten mi? Klavyenin kendisinden dolayı böyle bir sorunu mu var? 3-4 yıldır bende gmk 67 kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok çok şükür GMK87 geçmeyi düşünüyordum böyle yazılımsal bir problemi var mı gerçekten.

Gerçekten mi? Klavyenin kendisinden dolayı böyle bir sorunu mu var? 3-4 yıldır bende gmk 67 kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok çok şükür GMK87 geçmeyi düşünüyordum böyle yazılımsal bir problemi var mı gerçekten.
Kendisinden sorunu olduğunu sanmıyorum, daha önce bir arkadaşıma vermiştim o kullanmıştı, sonrasında bu durumla karşılaştım, onu da kırmamak adına bir şey söyleyemedim. Ancak şuanki kullanımımda klavye çok daha hızlı kullanım sağlıyor. Sanki dokunmatik klavye gibi, daha tuşa basmadan, çok hafif basmama rağmen anında yazıyor. Basınç seviyesini biraz arttırdığımda, yani uç noktada bastığımda 3-4 harf birden yazıyor. Aslında bu oyunda çok iyi durumda gözüküyor, tepki hızı sayesinde shoulder peek atmam çok avantajlı oluyor; ancak yazı yazma hususunda sürekli fazladan harfler yazıldığı için sürekli silmek zorunda kalıyorum gibi. Acaba klavyenin hangi ayarı açık veya nasıl düzeltilebilir hiçbir fikrim yok.

Ben de bu klavyeyi kullanıyorum; fakat her şey çok iyi olmasına rağmen, bazen tıkladığım harfler 2-3 defa yazılmış oluyor, yazı tepki hızı çok iyi olduğundan kaynaklanıyor. Bunu normal bir seviyeye nasıl getirebilirim? Yani ben 1 kez A harfine basıyorum ama bazen 2 veya 3 kez AAA yazılmış oluyor gibi...
Onu ayarlardan tepki süresini azaltarak yapabiliyorsun. Gmk 87 VIA diye youtube üzerinde aratırsan nasıl ayarlayacağın çıkar.

Ben klavyeyi sattım ama imkan olsa geri alırdım sanırım, bu layout güzel gerçekten.

Onu ayarlardan tepki süresini azaltarak yapabiliyorsun. Gmk 87 VIA diye youtube üzerinde aratırsan nasıl ayarlayacağın çıkar.

Ben klavyeyi sattım ama imkan olsa geri alırdım sanırım, bu layout güzel gerçekten.
Bahsettiğin şekilde yapıp araştırdım meğer ''FAST KEY MAPPING'' diye bir ayar varmış, onu kapatınca düzeldi; fakat şimdi de türkçe karakter ekleyemiyorum veya daha önce değiştirdiğim türkçe harfi tekrar yerine getiremiyorum, çünkü yazılım uygulamasında sadece ing harfler yer alıyor. Bu VIA uygulamasına türkçe harfleri nasıl ekleyebilirim?

Bahsettiğin şekilde yapıp araştırdım meğer ''FAST KEY MAPPING'' diye bir ayar varmış, onu kapatınca düzeldi; fakat şimdi de türkçe karakter ekleyemiyorum veya daha önce değiştirdiğim türkçe harfi tekrar yerine getiremiyorum, çünkü yazılım uygulamasında sadece ing harfler yer alıyor. Bu VIA uygulamasına türkçe harfleri nasıl ekleyebilirim?
Bence klavyeyi direkt fabrika ayrlarına sıfırlayın. İki tuş kombinasyonuyla olması lazım, kitapçığında yazar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı