ZXHN H168A V2.0 modemde internet gitmesinin sebebi ne olabilir?

Golden.Nyks

Hectopat
Son zamanlarda internet aşırı miktarda kopmaya başladı; bazen günlerce gitmezken bazen de günde birkaç kez gidiyor ve modemi kapatıp açınca düzeliyor, bazen birkaç kez kapatıp açmadan da düzelmiyor. Sorunun kaynağı ne olabilir?
İnternet gittiğinde DSL istatistikleri şu şekilde:
1.png

Normal hâli de bu şekilde, görseller yeni yoksa 60-70 saat kopmadığı da oluyor.
2.png

Modem: ZXHN H168A V2.0

Noise Margin download 0.8 e kadar düşmüş. (Hat gittiğinde)
Hat kopması bundan oluyordur. Ama bu neden değil, sonuç.

Normal şartlarda 8 olması gerekiyor ki standart değerlerinizde o kadar.
Eğer siz modemden değiştirmiyorsanız yada değişken olarak ayarlamadıysanız, bu bir sorun.
Sanki download hızı sabit kalsın diye margin değişiyor gibi bir durum var.
Buna ne neden oluyordur açıkçası bilmiyorum Belki modeminiz belki de hattaki bir sorun.

Ek: Modemde SRA ayarı varsa. Onu kapatıp deneyin. Bakalım işe yarayacak mı ?

Son düzenleme:
Noise Margin download 0.8 e kadar düşmüş. (Hat gittiğinde)
Hat kopması bundan oluyordur. Ama bu neden değil, sonuç.

Normal şartlarda 8 olması gerekiyor ki standart değerlerinizde o kadar.
Eğer siz modemden değiştirmiyorsanız yada değişken olarak ayarlamadıysanız, bu bir sorun.
Sanki download hızı sabit kalsın diye margin değişiyor gibi bir durum var.
Buna ne neden oluyordur açıkçası bilmiyorum Belki modeminiz belki de hattaki bir sorun.

Ek: Modemde SRA ayarı varsa. Onu kapatıp deneyin. Bakalım işe yarayacak mı ?

Yıllardır bu şekilde 100mbps hız ile sabit kullanıyorduk, arada ISS kaynaklı sorunlar oluyordu o kadar ama bu sıralar cidden sapıttı.

SNR sabitleme gibi bir özellik yok modemde bildiğim kadarıyla SRA ayarı var mı bir kontrol edeyim. Aslında kendim çözecektim, babam ziyarete geldi bu gün evden modemi getirecekti denemem için ama o da unutmuş modemi :D. Modem kaynaklı mı, hat kaynaklı mı yoksa ISS kaynaklı mı çözerdim o şekilde ama olmadı işte.

Bu arada SRA ayarı varmış, kapatıp deniyorum.
1761416527437.png

Yıllardır bu şekilde 100mbps hız ile sabit kullanıyorduk, arada ISS kaynaklı sorunlar oluyordu o kadar ama bu sıralar cidden sapıttı.

SNR sabitleme gibi bir özellik yok modemde bildiğim kadarıyla SRA ayarı var mı bir kontrol edeyim. Aslında kendim çözecektim, babam ziyarete geldi bu gün evden modemi getirecekti denemem için ama o da unutmuş modemi :D
Crc ve Fec lerde 5 saat için epey yüksek. Bende neredeyse 5 günde oluşuyor o kadar.
Crc ortalama o kadar oluyor. Ama fec de sizdekinin 10 da biri kadar oluyor.

Fec de bildiğim kadarı ile düzeltilen hataları gösteriyor. 28 milyon hata düzeltimi yaplımış
5 saat için çok çok aşrı fazla bence.

Hatta bir tuhaflık var sanki. Baktırabilirseniz. Apartman kutusundan eve gelen kabloya bir baktırın. Onda bir sorun olmuş olaiblir.

Son düzenleme:
CRC ve feclerde 5 saat için epey yüksek. Bende neredeyse 5 günde oluşuyor o kadar.
CRC ortalama o kadar oluyor. Ama fec de sizdekinin 10 da biri kadar oluyor.

Fec de bildiğim kadarı ile düzeltilen hataları gösteriyor. 28 milyon hata düzeltimi yaplımış.
5 saat için çok çok aşrı fazla bence.

Hatta bir tuhaflık var sanki. Baktırabilirseniz. Apartman kutusundan eve gelen kabloya bir baktırın. Onda bir sorun olmuş olaibilir.

Sra kapatmak sorunu çözmedi, 20dk sonra yine gitti, bu arada CRC ve FRC'yi test ettim, normal zamanda çok düşük olan bu değerler, internet gittiği zaman aşırı miktarda artmaya başlıyorlar ve modem kapatıp açana kadar bu değerler hızlı bir şekilde artmaya devam ediyorlar. Şu anda her F5 çekişimde saniyede 1000-2000 arttığını görüyorum :D.

Vallahi hocam işin içinden çıkamadım, model gelseydi çözerdim bir şekilde ama neyse bir yerlerden modem bulup bakacağız artık.

Bu arada yeni fark ettim yine DSL değerleri düştü diye yine gitti zannetmiştim ama internet bağlantısı kopmamış garip bir şekilde :D
1761418282214.png

Bu arada yine gitti ama daha çabuk senkronize oluyor kapatıp açmalarda. Sra açıkken tekrardan internete girmek için 3 dk gerekiyordu şimdi 30 sn de giriliyor, o da bir şeydir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı