ZyXEL marka modem VDSL mi?

felixtechnology

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller, elimde 5-6 yıldan önce kalma bir modem var da modem VDSL uyumlu mu onu sormak istedim. Ayrıca çoğu net firması VDSL altyapısında modem ücreti alıyor. Elimdeki modem yeterli olur mu yoksa illa söyledikleri modemi mi almam gerekir?

Dosya Ekleri

• IMG-20250919-WA0001.jpg
    IMG-20250919-WA0001.jpg
    56,3 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG-20250919-WA0003.jpg
    IMG-20250919-WA0003.jpg
    121,5 KB · Görüntüleme: 12
İyi sosyaller, elimde 5-6 yıldan önce kalma bir modem var da modem VDSL uyumlu mu onu sormak istedim. Ayrıca çoğu net firması VDSL altyapısında modem ücreti alıyor. Elimdeki modem yeterli olur mu yoksa illa söyledikleri modemi mi almam gerekir?

VDSL uyumlu iyi bir cihaz ama kablosuz performansından hoşnut kalmayabilirsin eğer istersen bunun için Xiaomi AX3000t router alıp ona OpenWrt kurup routerın WAN portuna VDSL internet kullanıcı adını ve şifreni girdikten sonra modemi köprü moduna alarak modem ile routerı routerın kutusundan çıkan Ethernet kablosu ile birbirine bağlayarak kullanabilirsin ben bu sistem ile kullanıyorum kesinlikle öneririm.

VDSL uyumlu iyi bir cihaz ama kablosuz performansından hoşnut kalmayabilirsin eğer istersen bunun için Xiaomi AX3000t router alıp ona OpenWrt kurup routerın WAN portuna VDSL internet kullanıcı adını ve şifreni girdikten sonra modemi köprü moduna alarak modem ile routerı routerın kutusundan çıkan Ethernet kablosu ile birbirine bağlayarak kullanabilirsin ben bu sistem ile kullanıyorum kesinlikle öneririm.
Çok teşekkürler hocam değerli bilgiler için peki 160 metrekare evde de yeterli olur mu sizce

Çok teşekkürler hocam değerli bilgiler için peki 160 metrekare evde de yeterli olur mu sizce.

Evin ortasına koyarsan yeter ama evin bir ucuna koyacağım dersen sana mesh sistem lazım bunu alıp cihazlardan birini modeme kablo ile bağlayıp diğerini evin diğer ucuna yakın ama modemin yanındaki cihazı görecek şekilde konuşlandırmanı öneririm.

Yeter mi yetmez mi bilmem. Arkadaşlar VDSL desteklediğini söylemişler. Benim önerim; sözleşmede, modem zorunluluğu yoksa (yani internet paketine dahil değilse) İSS'den modem almamanız. Alacaksanız kendiniz ayrı bir modem alın. Kendi alacağınız modem daha kaliteli olur. Kaldı ki İSS'ler size verdikleri modemin özelliklerini kafalarına göre kısıp root şifresi koyuyorlar ve o şifreyi de size vermiyorlar. Lanet olası kapitalizm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı