ZyXEL P-660N-T1A ve Huawei HG630a WDS Köprüleme

ahmetyesil

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde TTNet'in verdiği ZyXEL P-660N-T1A ve Huawei HG630a var. Ben bu iki modemi WDS ile haberleştirerek kullanmak istiyorum. Şuan Huawei ana modem ZyXEL köprü modda kablolu olarak kullanıyorum ama kabloyla uğraşmak istemediğim için bu işi ZyXEL'in WDS özelliğini kullanarak yapmak istiyorum. Cihazlar Universal Repearter desteklemediği için WDS ile denemek istiyorum. Ancak bu işi nasıl yapmam gerektiğini bilmememle beraber ZyXEL'in WDS menüsüne Huawei modemin MAC adresini yazdım PSK yazan yere şifreyi yazdım ve şifreleme protokolünü hem TKIP hem AES olarak ayrı ayrı ayarladım ama bağlantı kurduramadım. Ana modemden başka bir ayar yapmak gerekiyor mu? Huawei arayüzü kurulum yaptıktan sonra çok kısıtlanıyor otomatik olarak bende her seferinde modemi resetleyip arayüzde ayarları yaptıktan sonra .conf dosyasını alarak çözüyorum bunun da bir çözümü varsa anlatırsanız süper olur sabaktan beri uğraşıyorum şu kablodan kurtulup kablosuz haberleştirsem iki modemi yeter.

Aşağıdaki gibi ise:
  • WDS Security: Her iki modem de aynı şifrelemeyi kullanıyor olmak zorunda! Bu seçeneğin devrede olması için WPA veya WPA2 kullanıyor olmalısın. WPA2 tavsiyemdir.
  • TKIP: Şifreleme tipi TKIP ise TKIP seçin
  • AES: Şifreleme tipi AES ise AES seçin. Tavsiyem AES olacaktır.
  • Active: Bağlantıyı etkinleştirmek istyorsanız bu kutucuğu işaretleyeceksiniz.
  • Remote Bridge Mac Address: Eşleştirilecek aygıtın MAC adresi. Onaltılık şekilde yazacaksınız. 12:34:56:78:AB...
  • PSK: Köprülenecek modemin WiFi şifresi.
  • Apply: Ayarları uygula.

Zyxel WDS.jpg

Sağolun, hemen uygulayacağım fakat modemlerin aynı kanalda olma zorunluluğu var mı?

Edit: Recep Baltaş,
WPA2/AES şifreleme türünü seçtim fakat şuan modeme kablosuz olarak erişim sağlayamıyorum. Sorun nedir?

Win8.1 x64, Intel Centrino N-1030 ve driver güncel.

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı