Çözüldü ZyXEL router kurulumu nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Soprees

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Vestel dgw9000'den memnun olmadığımdan kendim ZyXEL NGB7510 aldım ve Vestel'den Ethernet kablosunu çıkartıp bu cihaza taktım. Arayüze girdiğimde otomatik sihirbazla kurulumu yaptı ve bağlantı kuruldu diye gözüktü. Ancak Wi-Fi'ya bağladığımda internet hala yoktu ve kendim PPPoE bağlantı kurmayı denedim ancak yine sonuç alamadım. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Teşekkürler.

100mbit altı ftth paketlerde, türk telekomun verdiği o dandik dandikoğlu Vestel çopunden kurtulman iyi olmuş. Yapman gereken;
Pppoe kısmı seçilecek, türk Telekom kullanıyorsan, türk Telekom üzerinden kullanıcı adı ve şifreni alacaksın (hangi iss kullanıyorsan onlardan alacaksın)
Daha sonrasında vlan kısmı 35 yazacaksin.(Bazı bölgelerde 669 olur fakat çok çok nadirdir.)
Eğer olmaz ise mac clone gerekiyordur. (Yüzde 99 gerekmiyor.)

Şu nedenle sordum: Zyxel kendi kurulum videosunda mevcut modemi Zyxel router'e bağla demiş:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Wan portu var, modem dediği ont.

@Soprees ve @tearsbeforecrying
Wan portu var. En sağdaki port.
@Soprees en sağdaki porta takip, yukarda dediklerimi yap.

Kırmızı nokta koyduğum yer wan portudur. Normalde mavi renk olur fakat Zyxel abim, kafasına göre, lan port renginde yapmış.

Dosya Ekleri

• IMG_20240628_155900.jpg
    28,4 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim öncelikle , evet kablo en başından beri o porta takılı. Dediklerinizi yaptım, kullanıcı adı şifre ve vlan id`i girdim. Router arayüzünde internet bağlantısı var gözüküyor ancak wifi`ye bağlanınca hala internet yok. Bu arada fotoğrafları aşağıya bırakıyorum, bu şekilde bilgileri girdim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-28 160046.png
    98,2 KB · Görüntüleme: 77
  • Ekran görüntüsü 2024-06-28 160100.png
    74,2 KB · Görüntüleme: 58
Mtu değerini 1492 yap.

Hocam bu arada 2.4ghz kanalına bağlanınca msftconnecttest diye bir bağlantıya yönlendiriyor beni. Fakat 5ghz`da bu durum yok, orada direkt internet yok.

Hocam bu arada 2.4ghz kanalına bağlanınca msftconnecttest diye bir bağlantıya yönlendiriyor beni. Fakat 5ghz`da bu durum yok, orada direkt internet yok.
Oturum açma sfs'de kaldığı için, o şekilde cikiyordur. 1492 yazdın mı sen mtu değerini?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…