ZyXEL VMG-3312-B10B arayüzünde Firmware güncelle seçeneği yok

Smlcsx

Femtopat
Katılım
11 Ekim 2020
Mesajlar
20
Yer
wordlist.txt
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Routersploit yazılımı üzerinden modemimi taradığımda 8 adet olası, 1 tane kesin açık gözüküyordu. Bu açıkların Firmware güncellemeleri ile kapatılabileceğini öğrendim. Devamında Ethernet kablomu bağladım bilgisayarıma, modemin arayüzüne girdim ancak arayüzdeki bakım bölümünde Firmware güncelle seçeneği yoktu. Ben bu Firmware güncelleme seçeneğini nasıl getirebilirim veya arayüz dışında modem Firmware güncelleyebileceğim başka yol var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı modemi kullanıyorum son zamanlarda saçma sapan ping, Packetloss yaşıyordum. Güncelleme yapıyım belki yeni gelmiştir dedim bende güncelleme sekmesinin kaldırıldığını görünce şaşırdım. Daha sonra biraz Google'ladıktan sonra Türk telekomun bilerek herkese "1.00(AAPP.13)D0" sürümünü otomatik güncellediğini öğrendim. Bu sürümü alanlar bi süre sonra modemlerinin bozulduklarını söylüyor ve TT'nin yeni modem satma stratejisi olduğunu söylüyor. kaçak yolla güncelleme yapabiliyor bazıları video da var ama nedense bende olmuyor Google da araştırırsan bulabilirsin. tabi 3,4 gün sonra otomatik aynı güncellemeyi atıyor maalesef. Bunun içinde TR69 portunu kapat malısın bunu da araştırman lazım. En sağlıklı çözüm Ortalama bir fiyata güvenilir bir modem almak sanırım.
 
Aynı modemi kullanıyorum son zamanlarda saçma sapan ping, packetloss yaşıyordum. Güncelleme yapayım belki yeni gelmiştir dedim bende güncelleme sekmesinin kaldırıldığını görünce şaşırdım. Daha sonra biraz Google'ladıktan sonra Türk Telekom'un bilerek herkese "1.00(aapp. 13)D0" sürümünü otomatik güncellediğini öğrendim. Bu sürümü alanlar bir süre sonra modemlerinin bozulduklarını söylüyor ve TT'nin yeni modem satma stratejisi olduğunu söylüyor. Kaçak yolla güncelleme yapabiliyor bazıları video da var ama nedense bende olmuyor Google'da araştırırsan bulabilirsin. Tabii 3, 4 gün sonra otomatik aynı güncellemeyi atıyor maalesef. Bunun içinde TR69 portunu kapat malısın bunu da araştırman lazım. En sağlıklı çözüm ortalama bir fiyata güvenilir bir modem almak sanırım.

TR069 protokolünü kapatmak için arayüzde değiştirilen JS kodları kaldırılmış. Neden o sürümle kısıtlamışlar anlam veremedim büyük ihtimalle çoğu modemle uyumlu en son sürüm olduğundan olsa gerek. Dediğin gibi en sağlıklısı yeni bir modem almak olacak.
 
Routersploit yazılımı üzerinden modemimi taradığımda 8 adet olası, 1 tane kesin açık gözüküyordu. Bu açıkların Firmware güncellemeleri ile kapatılabileceğini öğrendim. Devamında Ethernet kablomu bağladım bilgisayarıma, modemin arayüzüne girdim ancak arayüzdeki bakım bölümünde Firmware güncelle seçeneği yoktu. Ben bu Firmware güncelleme seçeneğini nasıl getirebilirim veya arayüz dışında modem Firmware güncelleyebileceğim başka yol var mı?

Aslında ek bir yolu var.
Modemi LAN4 portunda bağlamak ve Yerel Ağ Bağlantısından Internet Protokolü sürüm 4 Özelliklerinden IP ve Alt ağ maskesini değiştirmek, IP 192.168.1.22 ve Alt ağ maskesi 255.255.255.0 yapıp kaydetmek. Tarayıcıdan modem web arayüzüne (192.168.1.1) girdiğinizde Software Update başlıklıekran gelecektir.
Bu çözümü, Power ışığı kırmızı olduğunda kullanıyorum. Tabiki modem sıfırlanacağı için internet ayarlarınız da silinecektir, yedek almayı unutmayın. Veya, özellikle ***Telekom'un bilgilendirme gereği bile duymadan TR-069 portu üzerinden Modeminize Tam Erişim Yetkisi sağlıyor. Hemde en başından beri! Bari internet ayarlarını da otomatik yapıversin.

Diğer yol, HTML kodlarıyla (Denemedim)

Modem web arayüzünü açın ve Bakım > Yapılandırma kısmına geçin. daha sonra Geliştirici Konsolunu açın ve Fare ile Seçim Aracını seçip <div class="pane" yazısını bulun ve HTML Olarak Düzenle tıklayın. Tüm yazıyı (CTRL+A) seçin ve silip aşağıdaki kodu yapıştırın (CTRL+V) ve konsolda boş bir yere (Yazı kısmının hemen soluna) tıklayın. Aslında ENTER daha alışıldıktır ancak yazı yazdığımız için yeni satır olarak algılanmaktadır.

Sanırım, Örneğin Mevcut Aygıt Yazılım Sürümü gibi bilgiler güncel olmamasına rağmen yapılması gereken işi yapabiliyor.

<div class="content_frame"> <!--Unit Explain start--> <div class="explain"> <div><b class="r1"></b><b class="r2"></b><b class="r3"></b><b class="r4"></b><b class="r4"></b></div> <div class="explain_text">Yazılım Yükleme işlemi ile modeminize, mevcut olan en yeni özellikleri içeren en güncel yazılımı yükleyebilirsiniz.En güncel yazılımı ZyXEL'in internet sitesinden indirebilirsiniz.</div> <div><b class="r4"></b><b class="r4"></b><b class="r3"></b><b class="r2"></b><b class="r1"></b></div></div> <!--Unit Explain End--> <!--Set area start--> <div class="data_frame"><ul> <li class="set1"> <div class="title">Cihaz Yazılımını Yükseltme</div> <div class="w_text"> <ul><li id="checkboxRestoreDefault" style="display: none;"><input type="checkbox" id="chkRestoreDefault" name="chkRestoreDefault">&nbsp;Aygıt Yazılım güncellemesinden sonra varsayılan ayarları geri yükle.</li></ul> </div> </li> <form method="post" id="aForm" name="aForm" enctype="multipart/form-data" action="/pages/tabFW/firmwareUpgrade-upload.cgi"> <li class="set1"> <div class="w_text"> <ul><li class="all_table">Mevcut Aygıt Yazılım Sürümü:<font color="#ff0000"> 1.00(AAPP.0)D2 </font></li></ul> <ul> <li class="left_table">Dosya Yolu: </li><li class="right_table"><input name="filename" size="20" maxlength="128" type="file"></li> </ul> </div> </li> <li class="space"> </li> <li class="buttonframe"><div class="button_position"><input value="Yükle" type="submit" id="upload_btn" name="upload_btn"></div></li> <li class="set1"> <div class="w_text" id="Autoupgrade" style="display: block;"> <!--level 1 title start--><div class="title">Oto-Provizyon Sunucusu ile Yazılım Güncelleme</div><!--level 1 title end--> <ul><li class="all_table">Sunucuyu Yokla(Oto-Provizyon sunucusunda yenibir yazılım olup olmadığınını kontrol et)</li></ul> <ul> <li class="left_table"><input type="button" name="check" value="kontrol" onclick="Confirm()"></li> </ul> <ul><li class="all_table">Sunucudan Yükle (Yeni bir yazılım yoksa inaktif görünür)</li></ul> <ul> <li class="left_table"> <input type="button" name="upgrade" value="Yükle" onclick="" disabled=""> <input type="button" name="cancel" value="İptal" onclick="ConfirmCancel()" disabled=""> </li> </ul> </div> </li> </form> </ul></div> <!--Set area end--> </div>
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı