ZyXEL VMG1312-T20b bağlı cihazların bazıları görünmüyor

Soner YÜCEL

Hectopat
Katılım
20 Eylül 2016
Mesajlar
43
Esenlikler arkadaşlar;
Elimde ZyXEL markasına ait VMG1312-T20b model bir modem mevcut ve bu modemin Wi-Fi bağlantısını bazı cihazlar görüyor bazıları görmüyor.
Elimde bulunan 3 adet telefondan birinde görüyor, diğerinde görmüyor. Aynı şekil de 4 adet dizüstünden sadece ikisi görebiliyor. R bu bir arıza mı yoksa ayarlanabilir bir problem mi?
 

keremkarakaya

Hectopat
Katılım
10 Nisan 2020
Mesajlar
5.006
Çözümler
29
Yer
Istanbul
Esenlikler arkadaşlar;
Elimde ZyXEL markasına ait VMG1312-T20b model bir modem mevcut ve bu modemin Wi-Fi bağlantısını bazı cihazlar görüyor bazıları görmüyor.
Elimde bulunan 3 adet telefondan birinde görüyor, diğerinde görmüyor. Aynı şekil de 4 adet dizüstünden sadece ikisi görebiliyor. R bu bir arıza mı yoksa ayarlanabilir bir problem mi?

Modem arayüzünden bütün cihazların görebilmesi için bazı ayarları yapılandırmanız gerekebilir.
Ağ korumasını WPA-PSK+WPA2-PSK olarak değiştirin. Olmuyorsa sadece WPA-PSK yapabilirsiniz.
Kanal seçimini otomatiğe almanızı öneririm. Seçili kanaldan ötürü bazı cihazlar modemleri göremeyebiliyorlar.
Ağ standardını yapabiliyorsanız 802.11bgn olarak değiştirin.
 
KS
Soner YÜCEL

Soner YÜCEL

Hectopat
Katılım
20 Eylül 2016
Mesajlar
43
Modem arayüzünden bütün cihazların görebilmesi için bazı ayarları yapılandırmanız gerekebilir.
Ağ korumasını WPA-PSK+WPA2-PSK olarak değiştirin. Olmuyorsa sadece WPA-PSK yapabilirsiniz.
Kanal seçimini otomatiğe almanızı öneririm. Seçili kanaldan ötürü bazı cihazlar modemleri göremeyebiliyorlar.
Ağ standardını yapabiliyorsanız 802.11bgn olarak değiştirin.

Esenlikler ilgi ve yardım için teşekkür ederim lakin belirttiğiniz ayarları gerçekleştirmeme rağmen bu problem devam etmekte.
Şu an laptop görmesine karşın telefonda görünmemekte.

Güncelleme: Ayarlardan 802.11bgn Mixed olarak ayarladığımda da olmadı ancak 802.11g Only olarak ayarladığımda cihazlar görmeye başladı 802.11g ayarı dezavantaja mı sahip ve bu problem daha önce yok iken neden şimdi bu sorunu yaşıyorum modem arızası olabilir mi?
 
Son düzenleme:
Yukarı