Zyxel vmg3312-b10b WAN Çıkışından Dağıtım

• Konuyu başlatan really
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 4.767

really

Decapat
Merhaba Arkadaşlar. Kablonet'e yeni abone oldum. Modem yokluğundan dolayı Netmaster cbc-382d1 modemi kullanıyorum. Bu modemin koaksiyel anten kablosuyla internet girişi bir de ethernet çıkışı var. Modem arayüzüne girip hiç bir ayar yapılmıyor. Bridge modda çalışan bir modem. Bu sebeple bu modemi Zyxel modeme bağlayıp router yapmak ve Zyxel modemden kablolu ve kablosuz dağıtım yapmak istiyorum.

Bağlantıyı Zyxel modemin lan girişine yapıp diğer lan girişindende PC'ye bağlayıp internete girebiliyorum. Fakat tek IP verdiğinden dolayı başka çıkıştan veya kablosuz olarak bağlanamıyorum.

Netmaster'dan teknik bilgi sordum kabloyu ZYXELL modemin wan portuna takmamı ve Zyxel modemden ayar yapmamı söyledi. Zyxel vmg3312-b10b modemin kullanım kılavuzunda WAN portundan nasıl bağlantı yapılacağı yazmıyor nettede bulamadım. Genelde bahsedilen köprü yöntemi.

Şimdi ben bu modemin ethernet çıkışından kabloyu Zyxel vmg3312-b10b modemin WAN girişine taktım. Zyxel modemin lan çıkışlarından birisinide PC'ye taktım. Bu şekilde bağlantı sağlayıp Zyxel modem arayüzüne giriş yaptım. Zyxell modem arayüzüne girip ne gibi ayarlar yapmam lazım ki interneti Zycell modemden kablolu ve kablosuz dağıtayım?

Resmen bıktım yıldım arkadaşlar.Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...
Wan ayarı sadece fiber internet erişimi için kullanılmaktadır. Modemi köprü moda alarak diğer cihazınızdan aldığınız kablolu interneti kablolu veya kablosuz olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için 7 gün 24 saat hizmet veren 444 1 759 numaralı Zyxel iletişim Hattı’na her zaman ulaşarak teknik destek uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Zyxel teknik ekipten gelen cevap bu.

Sorunu belki 10 seneyi geçik atıl vaziyette duran Cisco WAG320-N Modemle çözdüm.Bu modemin portunun birini WAN olarak atayıp direk router vaziyetine getirdim.Diğer porttanda pc ye kablosuz olarak sorunsuz dağıtıyor.

Bilgi paylaştıkça güzeldir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı