EZ Debug LED kısmında CPU yanıyor

  • Konuyu başlatan Siya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1B

Siya

Kilopat
Katılım
18 Aralık 2013
Mesajlar
661
CPU: Ryzen 5 5600X
GPU: ASRock RX 590
MoBo: B450 Tomahawk Max
RAM: Adata D30 3000 MHz
SSD: Samsung 860 EVO 500 GB
HDD: Seagate 1 TB
Sistemim yeni. Bugün gayet güzel montajını yaptım. BIOS Flashback ile başarıyla(?) son sürüme güncelledim. Gerçekten hiçbir şey kaçırmadığımı düşünüyorum, videolarda nasılsa öyle güncelledim. Ve 5 dakikalık bir zaman diliminde BIOS'un güncellenmesi bitti. Ancak bilgisayarımı açınca anakartın EZ Debug LED kısmında CPU kısmı kırmızı yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor.

7DAC29BB-0690-4304-82EC-ACD97DD15B4A.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS Flashback kısmı, videolarda nasıl ışık çıkartıyorsa aynen öyle ışıklar çıkardı ve o kadar zaman aldı. Güncellenmediğini düşünmüyorum. Ancak başka da seçenek yok gibi, tekrar deneyeceğim.

Bir sorun var ki BIOS Flashback ile güncellerken uzay montajı misali bütün bileşenleri ve kabloları çıkarmak lazım. Recep Baltaş donanımlar takılıyken güncellemiş, nasıl yapabildi bilmiyorum. Bende en ufak alakasız bir kablo takılıysa bile BIOS Flashback kısmı 3 kere kırmızı yanıp sönüyor ve güncellemeyi yapmıyor.

Gel tekrar güncellemeyle uğraş şimdi... Çok yordu beni bu bilgisayar.
Bu arada F60C kurmuştum ben, F60e kuracağım USB'ye. Bundan önce sıfırlamam şart mı? Nasıl sıfırlayabilirim?
 
Anakartında clear CMOS tuşu var mı acaba diye anakart özelliklerine bakıyordum ancak ankartın desteklenen işlemciler kısımda sizin işlemciniz yoktu. AMD sistemlerle ilgili bilgim yok ama işlemci desteğiniz olmayabilir.
 
Son BIOS sürümüyle beraber işlemcimi destekliyor.

Tekrar sorayım, lütfen biri cevap versin;

Önceki geçerli oldu mu bilmiyorum, kesinleştirmek için tekrar BIOS güncellemesi yapacağım, bunun için önce sıfırlama yapmam gerekli mi?
 
Önce sıfırlama yap sonra güncelle. Sonradan işlemci desteği geldiğine göre BIOS sürümü en güncel olanı yükleyin. Yaşadığın sıkıntı da %99 bundan kaynaklanıyor. Keşke B550 anakart alsaydın kaldı ki şimdi gördüm B550 anakartlar dahi bazen 5.nesil işlemcileri tanımıyor.
 
Zaten en güncel BIOS sürümünü yüklemiştim. Niye açılmadı anlamadım. Tekrar deneyeceğim fakat BIOS nasıl sıfırlayabilirim onu araştırıyorum. Bilen söylesin lütfen, ben daha önce yapmadım. BIOS pilini çıkarıp tekrar taksak sıfırlanır mı?
 
Bazı anakartlarda clear CMOS tuşu var kolaylıkla sıfırlama yapıyor o tuş ama eğer yoksa CMOS jumper olabilir o da yoksa BIOS pilini çıkaracaksın.
 

Geri
Yukarı