G3258 - Asus Z97-A OC Mavi Ekran

Floody

Hectopat
Katılım
19 Ocak 2015
Mesajlar
187
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Dün bilgisayarımı topladım, işlemcisi ve anakartı yukarıda belirttiğim üzere, CM 412S ile soğutma sağlıyorum. BIOS'u güncelleyip otomatik overclock edeyim, sonra kademe kademe arttırırım dedim. EzSettings diye bir seçeneğe tıkladım, bios bana kullanım amacını, soğutma tipini vs sordu. En son yeniden başlattığınızda %40 performans artışı olacak CPU'da dedi, sistem stabil olmassa defaulta döndürün şeklinde uyardı. Yeniden başladığında mavi ekran verdi, sistemi geri yüklemek zorunda kaldım.

Sorum şöyle: Otomatik OC'de bunun olması normal mi, işlemcimin 3.2 Ghz olduğu düşünülürse 3.2 + 3.2%40 = 4.48 Ghz mi denedi?

Ek olarak: 2 önde 1 Arkada 3 kasa fanım var, fakat kasa üstündeki fan kontrolcülerine bağlılar zannediyorum, çünkü Bios'ta ya da Asus 5 way optimization üzerinden erişemiyorum.
Edit: Belirtmeyi unutmuşum, ,işletim sistemim windows 8.0
Edit2: Daha önce overclock tecrübem olmadı
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
 
Son düzenleme:
Evet o civarda bir frekans değerine denk geliyor. OC'un %90'ı zaten başarısızlıklarla doludur, deneye deneye en uygun ayarlamaları bulursun.

Her sistemin otomatik OC özelliği ASUS TİTAN kasalardaki kadar gelişmiş değil, mavi ekran verme ihtimali gayet olası bir durum.

Manuel olarak ayarlama yapabilecek seviyede misin? Stok fan ile mi kalkıştın bu işe?
 
Evet o civarda bir frekans değerine denk geliyor. OC'un %90'ı zaten başarısızlıklarla doludur, deneye deneye en uygun ayarlamaları bulursun.

Her sistemin otomatik OC özelliği ASUS TİTAN kasalardaki kadar gelişmiş değil, mavi ekran verme ihtimali gayet olası bir durum.

Manuel olarak ayarlama yapabilecek seviyede misin? Stok fan ile mi kalkıştın bu işe?

Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Soğutucu olarak hyper 212 evo istemiştim fakat stok nedeniyle fiyatları da aynı olan başka bir cooler master kule soğutucusu aldım ama ürünlerin ikisi birbirine çok yakın hatta aynı diyebilirim. Daha önce hiç manuel OC tecrübem olmadı. Şu an Asus BIOS'unda gelen Asus Optimal seçeneği ile şu anda 3.6 ghz'de kullanıyorum. Az önce size daha detaylı bilgi verebilmek için bilgisayarda prime95'i açtım şu ayarda:

gk6O05.png


35 dakika sonra geldiğimde (aradaki değerleri bilmiyorum, işlemci 45 derecelerde seyrediyordu. Genelde CS:GO oynuyorum onda da msi afterburner'da 50.derece sularında seyrediyor. Demem o ki bu hız biraz daha yükseltilebilir. 1.120 V değerinde çalışıyor bu arada.

Daha önce tecrübem olmadığı için soruyorum, bu denemeler sırasında işlemci yahut bir başka parça yanabilir mi? Sizce optimalden çıkıp manuel OC yapmalı mıyım?

Cevaplarınızı bekliyorum, biraz uzun anlattım kusura bakmayınız. Çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanma demeyelim de zarar görme ihtimali her daim mevcuttur.
Verdiğin voltajın farkında olur ve sıcaklıkları takip edersen sıkıntı yaşamazsın.
Sandığından çok daha basit bir iştir, bir kere öğrenince gerisi gelir merak etme.
İnternette, daha önce yapılmış OC işlemlerini ve kullanılan ayarları araştır şimdiden.
 
Peki şuanda yazdığım mevcut değerlerden işlemcinin daha fazlasını kestirebiliyoruz değil mi yanılmıyorum? Bu konuda çok kılavuz aradım ama çok çok detaylı bir şeyler bulamadım ne yazık ki. Nedir ne değildir çok bilmiyorum o açıdan.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı