BenQ RL2455HM ölü piksel sorunu çıkarsa ne yapılmalı ?

Furkanyıldıray

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2014
Mesajlar
83
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar araştırmalarım sonucu bu monitörü almaya karar verdim oyun için kullanacağım. Başka öneriniz varsa söyleyebilirsiniz. Ancak şöle bir şey var benim oturduğum şehirde mağazalarda yok galiba. Vatanda, mediamarkt, bimeks flan bu gibi yerlerde yok. Ya da ben görmedim. Hepsiburada'da var ancak ürünü aldım diyelim eve geldi ölü piksel sorunu çıktı napıcam ? Kredi kartım da yok. Kapıda ödemeli olarak alacağım ölü piksel çıkarsa nasıl gönderip paramı alabilirim yada ürünü aynı modelle değiştirirler mi? Nasıl olcak bu işler hepmi sıkıntı. Yorumlarınızı bekliyorum.

www.hepsiburada.com: BenQ RL2455HM 24" 1ms (Analog+DVI+2xHDMI+Hoparlör) Full HD Fiyatı

www.vatanbilgisayar.com: VX2363Smhl-W LED IPS MONİTÖR - Vatan Bilgisayar


BenQ mi yoksa ViewSonic'mi sizce, oyun amaçlı kullanılacaktır. Görüşlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Resul'a şu açıdan katılıyorum yeni teknoloji varken neden tn panel alim sorusuda kafa karıştırıyor.Burdada incelemesi yapılmış ve bana yetecektir tabikide ama 4 monitör linki verdim hepside birbirine yakın fiyat ve hangisi parasını daha çok hak ediyor fiyat performans olarak ve oyun konusundada en başarılısı hangisi bu verdiğim linklerdeki.ASUS'u kimse tavsiye etmemiş.AOC diyende var az çok.Şuan Viewsonic'e yakınım BenQ biraz daha geri plana atıyorum şuan bilmiyorum doğrumu yapıyorum acaba.Bu gidişle 1 ay sonra anca alırım monitör'ü araştırmalarım ve sizin yorumlarınızda önemli tabi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çoğunluk BenQ diyor Viewsonic'mi BenQ'mi?
Oyun amaçlı kullanılacaktır.
 
BenQ derim ben.
-Titreşimsiz ekran teknolojisi.
-1ms GtG tepkime süresi.
-Hoparlörleri kaliteli.
-Black eQualizer.
Oyun amaçlı kullanacaksan BenQ yada Asus'un ROG serisine bakmanı öneririm. Ama bütçen için en iyi BenQ.
 
Titreşimsiz ekran teknolojisi Viewsonic'dede var hoparlörleri zaten kullanmayacağım ancak ıps panel ve 2ms ile oyun oynayabilirsiniz diyor Recep Baltaş incelemesini yukarda paylaştım zaten hem renkler daha canlı hemde oyununuzu oynayabilirsiniz diyor o yüzden kafam karıştı. Tasarımıda güzel olduğu için Viewsonic'e aklım gidiyor ama burda çoğu kişide BenQ öneriyor anlamadım bu işi. Şuan nedense Viewsonic'e daha sıcak bakıyorum acaba doğrumu yapıyorum oyun zevkimi canlı renkleriyle ve 2ms tepki süresiyle tatmin edermi acaba yoksa BenQ'mi tercih edeyim çok büyük farklar varmı ? Ayrıca bu BenQ yada Viewsonic'in aynı modellerini kullanan varsa görüşlerini bildirsin.

Viewsonic'e yakın olsamda çoğunluk BenQ diyor.

Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
www.hepsiburada.com: BenQ RL2240HE 21.5" 1ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Led Gaming Fiyatı
Bu ürünü kullanıyorum. 1ms ile 5ms ekranı yanyana koymalısınız ki arasındaki farkı anlayabilesiniz. Aksi halde farkı hissedemezsiniz. Yan yana olsa bile zor farkediliyor ki burda 1ms ile 2ms arasındaki farkı konuşuyoruz. Ben niye BenQ aldım derseniz IPS panel evet güzel görüntü veriyor ama Normal ekrana ortadan baktığım sürece ikisinin arasında fark yok. Dizi, film vb. izleyen ve ekranın yönünü sürekli değiştiren biriyseniz kesinlikle IPS bakın derim. Ama şunu söylemeliyim ki BenQ da kesinlikle ghost olayını yaşamıyorsunuz. BenQ gaming yönünden gerçekten 1. sırada ve büyük başarılar elde etmiş. BenQ almamın sebebi ise buydu.
 
Öncelikle yorumun için teşekkürler. Ancak IPS panel renk ve canlılık olarak bi fark yaratacağını düşünüyorum ama çok fark olurmu o tartışılır tabiki. Ancak 1ms ile 2ms arasında tabikide fark yok ben ona takılmadım zaten hem tasarımı hem IPS panel varken 2ms olması ile beni etkiledi ancak Viewsonic'i görmeden önce direk BenQ modelini almaya karar vemiştim. Şuan Viewsonic'e yakındım ancak BenQ diyor herkez ama inidirm bitmiş. Hepsiburada'da 599'du 649 olmuş. Viewsonic ise 570 lira vatanda ama sorun yok, ben Viewsonic'e sıcak bakarken çoğunluk BenQ diyor. Biraz daha araştıracağım ve sizin de yorumlarınıza bakılırsa BenQ daha iyi gibime geliyor. Fikrim değişiyor sizin yorumlarınız üzerine. :)

Ama ben profesyonel bir oyuncu değilim benim merak ettiğim Viewsonic'i alırsam oyunlarda beni tatmin eder mi ? BenQ'i aratırmı performans olarak çok büyük fark olurmu? Bir daha monitör alma şansım olamayabilir o yüzden bu kadar soru soruyorum kusura bakmayın pekde bilgim olmadığı için size güveniyorum, ne diyeyim. Bu arada ekran kartım MSI GTX 760.

Yorumlarınızı bekliyorum. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tabikide tatmin eder. Hatta aldığınızda keşke BenQ alsaydım diyeceğinizi de sanmam. BenQ alırsanız aynısını Viewsonic için de demiyeceksiniz. Çok takıntılı değilseniz 2 ekran arasında düşünmeniz sıkıntı yaratmaz. Dediğim gibi film, dizi çok seyrediyorsanız IPS almanız uygun olacaktır. Gerçekten ortada kaldıysanız da kullanım amacına bakın. Sadece Profesyonel Gaming için BenQ tercihimdir.
 
Film izlerim ama ayda yılda 4-5 kere ya izlerim ya izlemem. Yani film o kadar önemli değil benim için ama olsa fena olmaz. Ancak dediğiniz çok doğru hangisini alırsam öbürünü alsaydım demem. Hemen hemen aynı özellikleri sayılır. Viewsonic IPS panel olması ilgimi çekiyor ne yalan söyleyeyim. Bir hafta sonu vatana gidip Viewsonic'i incelemek lazım. Diğer monitörlere göre bi fark görmessem BenQ alabilirim. Yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

Bu model hakkındaki görüşleriniz nedir ? İnceledim ve kullananlar memnunmuş. Hem diğer sitelerde 500-600 küsür bimesk'de 363 TL. Almalımıyım yoksa viewsonic'mi ?

www.bimeks.com.tr: Asus 23" VX238H Geniş Ekran LED Monitör Fiyatı ve Özellikleri | Bimeks
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani kısacası koş al diyorsun indirimi bulmuşken. İncelemesini de yapılmış hosuma gitti. Oyun için de uygunmuş. Ne dersiniz bugun almaya gidicektim Viewsonic'i derken bimeks'te gördüm ve hemen buraya yazdım. Asus'u mu almalıyım ucuz bulmuşken. :D

Ayrıca sıfır piksel garantisi de yazıyor ama sadece bimeks'in sitesinde yazıyor. Ama stokda bulursam ölü piksel testi yaptırmam gerekir mi? Başka yaptırmam gereken test varmı ?

Parlak ekran yazıyor bimeks'te diğer sitelerde ise mat yazıyor. Yanlış yazılmıştır heralde çünkü dvı-d girişide var yazmışlar ama yok. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı