Samsung TV HDMI Ekran Görüntüleme Problemi - Bulanık Resimler

Eternalblue

Hectopat
Katılım
25 Aralık 2011
Mesajlar
26
Yer
Muğla
Merhaba, bir donanım güncellemesi yapıp Asus H-61M-K anakart G2010 işlemci asus eah5450 amd ekran kartlı sisteme Samsung LCD TV'yi HDMI/DVI ile bağladığımda resimler/fotoğrafların (Full HD) çevrelerinde pixeller ortaya çıkıyor. Yani resim görüntülenirken kalitesi düşük, örnek olarak ekteki mavi tonu rengi olduğundan çok daha açık bir renkte ve diğer örnekte anahtar çevrelerinde var olan bulanıklık (veya her neyse) sürekli ekran görüntüsünde var. Cleartype metin ayarlama ile ilgili konular okudum bununla çözüleceğini düşünmüyorum ancak buradan alacak olduğum tavsiyeler ile beraber deneyeceğim. TV'den gelen HDMI dijitale çevriliyordu ve makinaya aktırılıyordu görüntü, kablolarda hasar olduğunu düşünmüyorum ve ekran kartının son sürücüsü yüklü.

Eski donanım P4 3.0 ghz anakart p5p800 ekran kartı fx5700 le agp, ekran kartının dijital girişinden net görüntü alıyorduk. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ekran.jpg


ekran2.jpg
 
Son düzenleme:
Birden çok çözümü olabilir. Öncelikle Samsung TV'nni ayarlarına girin ve farklı modalra bakın. Sonrasında Overscan ayarı var mı kontrol edin. Varsa açıp kapamayı deneyin.

Ekran kartınız için 14.12 sürücüsünü kurun ve CCC'den ölçeklendirme ayarlarını kontrol edin.
 
Teşekkürler, Sürücüyü yüklemiştim CCC'de GPU ölçeklendirme için TV'nin ekran modunu (ekrana sığdır) kapatılması gerektiğini yazmışsınız bir konunuzda bunu uygulayarak deneyeceğim, sonuç ile konuya dönüş yapacağım.

Düzeltme:
Tekrar merhaba, TV'yi kontrol ettim ancak overscan ayarını göremedim CCC ölçeklendirmeyi açtım bir fayda görmedim ekran modunu ekrana sığdıra aldım ekranı rahat görebilmek için,diğer modlara da baktım şu anlık sonuç aynı TV' nin modeli LE46B550 firmware sürümü T-CHL5DEUC-1008.0 yazıyordu yenisini indirdim onunla deneyeceğim. Önerebileceğiniz başka bir yol var mı?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı