HDD'den Gelen Sesi Anlama

Ömer Pazoğlu

Hectopat
Katılım
18 Haziran 2014
Mesajlar
177
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Asus K555LN i5 5200u işlemci modeli olan bir bilgisayarım var. Arada bi cılız bir şekilde kısa dıt sesi geliyor bunun HDD'den geldiğini nasıl anlarım? Aksi takdirde garantiye vereceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı güç tasarrufuna al. Her şeyi kapa. Fanlar durcak seviyeye gelsin. Fan sesi gitsin. Sonra bir flaş belleğe 1GB falan bir dosya kopyalamaya başla. Duydugun iki sesde aynı ise hdd sesidir. Yıllardır laptop kullanıyorum. Dedigin ses büyük ihtimal hdd nin uyanırken okuma kafasından gelen ses. Yada fan sesi ile ayırt edebilirim dersen. Bir oyun aç ve açılırken klavyeye iyice yaklaş dinle.
 
Aynı ses bende de var, muhtemelen HDD'den geliyor. Bir zararı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@NeonLy Genellikle video izlerken, oyun oynarken falan oluyor bu ses. Dediğin şekilde denedim ama bir ses çıkmadı.

@claus Bilgisayarıma TeamViewer ile bağlanıp yanlış olanları düzeltir misiniz? Lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani den gelmemiş olabilirsin. Hdd dediğin aygıt mekanik bi yapı. İçinde dönen bir motor ve sağa sola haraket eden bir kol var içersinde. Ufak cızırtılar , sesler olabilir. Hdd sağlık durumunu kontrol eden yazılımlar var onları kullanıp diskin durumunu gözden geçir. Forumda bu tarz konular var. Dediğin durumlarda olması gayet normal. O esnada diskden veri alınıyor. Bence kafaya takma fazla.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı