WD 5000AAKS HDD'den Gelen Vızırtı Sesi

  • Konuyu başlatan kayra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 2B

kayra

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2015
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Harddiskten oyuna girince sinek vızıltısı gibi ''zzz zzzz zz'' gibi sesler geliyor. HD Tune ErrorScanda hiçbir sorun yok, health kısmında ise:

Current Pending Sector:

Current:200 Worst:200 Threshold:0 Data:1 Status:Warning

Interface CRC Error Count:

Current:200 Worst:200 Threshold:0 Data:21 Status:Attention Diğerleri ise tamam olarak gözüküyor.

Sorun harddisk midir yoksa başka bir kısım mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Current Pending Sector: Sectorde hata ile karşılaşılmış fakat henüz bozuk olarak işaretlenmemiş. Diski kullandıkça o uyarı gidebilir ya da bad sector oluşabilir.

Interface CRC Error Count: Diske veriler artık hatalı yazılmaya başlamış ve CRC hataları oluşmaya başlamış. Disk yavaş yavaş bozulmaya başlamış demektir.

Disk kaç senelik? Marka model nedir? Varsa garantiye gönderin o diski. Verilerinizi de yedekleyin.
 
Disk 3-4 senelik olması lazım. Marka WD5000aaks, garantisi yoktu. Veri yedeklemek için ne kadar vaktım vardır? Çünkü yedekleyecek HDD yok.
 
Buyrun:

aödşmaşfaf.jpg
 
21 kere hata oluşmuş. Bu değer düşük olsaydı pek bir sorun teşkil etmeyebilirdi. Bu disk bozulmaya başlamış. Dediğim gibi veriler hatalı yazılmaya başlamış. O disk servislik. Bir an önce verilerinizi yedeklemeye bakın.
 
1-2 hafta önce başladı, ara ara az ses yapıyordu, şimdi oyuna girince dakka başı yapıyor. Masaüstünde gezerken yok.
 
Disk işlem yapmaya başlayınca doğal olarak ses çıkarıyor. Dediğim gibi servis ile irtibata geçin ya da yeni bir disk satın alın. Sisteme şöyle detaylı bir format atın. Tüm diskleri biçimlendirin, tekrar oluşturun. Belki sese bir nebze çözüm olabilir ama diskin tamir olacağı anlamına gelmez. :) Sadece sese katkısı olabilir o da belki.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı