Evde Yılan Beslemek

Tyler Deinsburg

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2014
Mesajlar
604
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
NOT: Bu yazı insanları bilinçlendirmek için yazılmıştır.

Evde yılan beslemek isteyen arkadaşlar para vermemek için dağda, bayırda yılan kovalamayın, cinsi belirli olmayan bir yılan tarafında sokulabilirsiniz ve şeyiniz kalkmaz.

Evde beslemek üzere 2 yılan cinsi bulunmaktadır; Mısır yılanı, Boğa yılanı.

Boğa yılanı büyüdüğünde boyu 3-5 metre kilosu 75-110 kilo olacağı için her evde beslenemez ona özel bir akvaryum yapılması gerekir ve çok masraflıdır bu yüzden ben size mısır yılanının besleniş şeklini anlatacağım.

Mısır yılanı büyüdüğünde en fazla 1-1.5 metre olacağı için normal bir balık akvaryumunda besleyebilirsiniz. Bu yılanın dişleri yoktur ve avlarını boğarak öldürür bu yüzden zehirsizdir ve rahatlıkla beslenebilir. Rengi genelde sarı-turuncu-kırmızı arası birşeydir. Bu yılan her petshopta olmasada genel olarak petshoplarda bulabilirsiniz ve fiyatı 275-500 tl arasıdır. Yine bu hayvanın yemi petshoplarda satılmaktadır, ölü böcekler vb. Akvaryumda bulunan yılanımıza yemleri elinizle verebilirsiniz. Ama yılan yemin hala yaşadığına inandığından onu sıkarak öldürmeye çalışacaktır ve yiyecektir, yemek yedikten sonra 4-7 gün arası hiç birşey yemez ve çok nadir şu içer bu yüzden masrafsızdır. Yaklaşık 1.5-2 yaşına geldiğinde bu verdiğiniz böceklerle doymayacaktır farklı altarnetifler bulmanız lazım. Bunlardan en yaygını fare ve ya civcivdir ( Tavuğun yumurtadan yeni çıkmış hali). Eğer vicdanınız el veriyorsa bu hayvanları akvaryuma canlı atarak yılanın onları öldürmesini izleyebilirsiniz. Ben fareyi ya da civcivi nereden bulacam diyorsanız Eminönü'nde 10-15 liraya civciv satılmaktadır.

Önemli Uyarı: Evde çıplak dolaşmamaya dikkat edin şayet şeyinizi eşi sanıp üstüne atlayabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazıyı okuyunca içimi pis bi korku bürüdü, bi de üstüne üstlük gitdim googledan görsellerine baktım mısır yılanının, tam oldu :D. Boğaya bakmaya cesaret edemedim. Yukarıdakı arkadaş videosuna bile bakmış :D. Nasıl bi fantezidir evde yılan saklamak :).
 
Evde bu tarz hayvan beslemek biraz riskli. Çocuk falan var bu hayvanlar biraz riskli bence. Balık , papağan en iyisi bence.
 
Kim evde yılan besler ki zaten? Amaç ne anlayamadım. Hayvan besleme amacı yalnızlığı bir nebze unutturacak bir dost kazanmak içindir bana göre. Seni öldürme riski olan, sevimsiz bir hayvanı niye evimde tutayım bir de üstüne yemi için para harcıyım?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı