Mavi ekran (0x0000007f) - igdkm464.sys

furkan713

Hectopat
Katılım
17 Şubat 2015
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba değerli arkadaşlar,

  1. Son günlerde Dell İnspiron Win7 home premium, 2+2 ddr3 ram'li dizüstü pc'm fotograftaki (a problem has been detected and windows has been shutdown to prevent damage to your computer ....0x0000007f) hatasını veriyor.
  2. Ram sonradan takıldı fakat bir senedir var. Hatayı sadece laptopu pilde kullanırken alıyorum, fişte almıyorum. Top sizde :)
555.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Verdiğim linke tıklayın göreceksiniz.


O güncel olanı bulmaz kendi sitelerinden güncel olanı bulun.
Hocam c:windows:Minidump klasörü ne yazık ki boş.
C:\Windows içerisinde Memory.dmp bu dosyada mevcut değil :( Güncellemeleri yaptım, şu ana kadar mavi ekran vermedi, eğer verirse bu dosyaların peşine düşelim. İlgi ve alakanız için teşekkürler :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP

Trap Code:0x00000008
  • 0x00000008, or Double Fault, indicates that an exception occurs during a call to the handler for a prior exception. Typically, the two exceptions are handled serially. However, there are several exceptions that cannot be handled serially, and in this situation the processor signals a double fault. There are two common causes of a double fault:
    • A kernel stack overflow. This overflow occurs when a guard page is hit, and the kernel tries to push a trap frame. Because there is no stack left, a stack overflow results, causing the double fault. If you think this overview has occurred, use !thread to determine the stack limits, and then use kb (Display Stack Backtrace)with a large parameter (for example, kb 100) to display the full stack.
    • A hardware problem.

Kaynak:
msdn.microsoft.com: Bug Check 0x7F: UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP (Windows Debuggers)

Sonradan takılan RAM ile öncekinin %100 uyumlu olduğundan emin olun ve memtest86+ gibi bir yazılımla bellekleri test edin, grafik driverlarını temiz kurum yaparak güncelleyin. Windows dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın ve tüm updatelerin yapılmış olduğnudan emin olun.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı