Temeli olmayan birinin üniversite sınavına çalışma süreci nasıl olmalı?

Okumanın yaşı yok önce onu bilin hocam. Bende 21 yaşındayım tıp için hazırlanıyorum liseyi 2021'de bitirdim 2. mezun senemde yani geçen sene çalışmaya başladım temelim sizle aynıydı hatta belki daha berbat bile olabilirdim ama birinin bana söylediği ters bir cümleye kafayı taktım ve başladım çalışmaya 1 senede TYT matematik netim şu an ortalama 30 AYT'de 25 civarına çektim ve hala çalışmaya devam ediyorum. Hedefime de er ya da geç bir gün ulaşacağımı biliyorum senin yaş biraz benden büyük ama emin ol yaş en son dert edeceğin şey olmalı abimde tıp okuyor onun sınıfta 39 yaşında adam tıp okudu bitirdi son senesi şu an. Nasıl başlayacağına gelirsen temel düzey bir kampa gir matematik için YouTube'da tonlarca kanal var önerim mert hocadan ilerleyebilirsin. Hukuk için TYT ve AYT'de Türkçe-sosyal ve matematik bölümlerine çalışacaksın ağırlığını AYT'ye vermeni öneririm TYT'de bir temel atınca basit düzey denemeler al denemelerle götür gittikçe seviyeyi arttır AYT'de bolca soru pratiği yap konuyu özüyle öğren. Geometri içinde YouTube'da kenan kara var o adamı izle fullersin tek geçerim o hocayı. 1 senede olmayacak bir şey değil başarılar dilerim.
 
Son düzenleme:
Okumanın yaşı yok önce onu bilin hocam. Bende 21 yaşındayım tıp için hazırlanıyorum liseyi 2021'de bitirdim 2. mezun senemde yani geçen sene çalışmaya başladım temelim sizle aynıydı hatta belki daha berbat bile olabilirdim ama birinin bana söylediği ters bir cümleye kafayı taktım ve başladım çalışmaya 1 senede TYT matematik netim şu an ortalama 30 AYT'de 25 civarına çektim ve hala çalışmaya devam ediyorum. Hedefime de er ya da geç bir gün ulaşacağımı biliyorum senin yaş biraz benden büyük ama emin ol yaş en son dert edeceğin şey olmalı abimde tıp okuyor onun sınıfta 39 yaşında adam tıp okudu bitirdi son senesi şu an. Nasıl başlayacağına gelirsen temel düzey bir kampa gir matematik için YouTube'da tonlarca kanal var önerim mert hocadan ilerleyebilirsin. Hukuk için TYT ve AYT'de Türkçe-sosyal ve matematik bölümlerine çalışacaksın ağırlığını AYT'ye vermeni öneririm TYT'de bir temel atınca basit düzey denemeler al denemelerle götür gittikçe seviyeyi arttır AYT'de bolca soru pratiği yap konuyu özüyle öğren. 1 senede olmayacak bir şey değil başarılar dilerim.
Eğer benden bile kötü olduğunu düşünüyor ve şu an tıp için hazırlanıyorsan bu bana inanılmaz bir moral kaynağı oldu. Ve tabii ki seni inanılmaz tebrik ediyorum. Netleştirmek adına soruyorum, o zaman Türkçe başlamadan ilk önce Temel Matematik öğreneyim değil mi?

Konu içerisinde bana çok destek olan bir arkadaşım şunu önerdi: https://www.youtube.com/playlist?list=PLfqc-K2yIql-rMdmEkNYcfRtQA7ynmBkf Tam ilk videoyu izliyordum, bana çok anlaşılır net geldi. Senin de link atma şansın var ise aklımda 2. seçenek olarak kalsın, çok memnun olurum. Örneğin benle aynı temele ait isen matematik temelini nasıl hallettin, hangi videoyla hallettin? Ben de direkt olarak ondan başlayım. Çünkü önceden benim durumumda olan ve şu an harika bir durumda olan birinin adımlarını izlemek benim için daha iyi olur. Aynı şekilde Türkçe'yi de nasıl hallettiğini merak ediyorum. Umarım tıp hedefini gerçekleştirirsin, ki gerçekleştirecek gibi duruyorsun. Benim hedefim çok daha kolay ama maalesef sudan çıkmış balık gibiyim, ilk adım için hiçbir bilgim yok. Gerçi sizler sayesinde artık var ama hala desteğe-fikirlere ihtiyacım var.
 
Eğer benden bile kötü olduğunu düşünüyor ve şu an tıp için hazırlanıyorsan bu bana inanılmaz bir moral kaynağı oldu. Ve tabii ki seni inanılmaz tebrik ediyorum. Netleştirmek adına soruyorum, o zaman Türkçe başlamadan ilk önce temel matematik öğreneyim değil mi?

Konu içerisinde bana çok destek olan bir arkadaşım şunu önerdi: https://www.youtube.com/playlist?list=PLfqc-K2yIql-rMdmEkNYcfRtQA7ynmBkf tam ilk videoyu izliyordum, bana çok anlaşılır net geldi. Senin de link atma şansın var ise aklımda 2. seçenek olarak kalsın, çok memnun olurum. örneğin benimle aynı temele ait isen matematik temelini nasıl hallettin, hangi videoyla hallettin? Ben de direkt olarak ondan başlayım. Çünkü önceden benim durumumda olan ve şu an harika bir durumda olan birinin adımlarını izlemek benim için daha iyi olur. Aynı şekilde Türkçeyi de nasıl hallettiğini merak ediyorum. umarım tıp hedefini gerçekleştirirsin, ki gerçekleştirecek gibi duruyorsun. Benim hedefim çok daha kolay ama maalesef sudan çıkmış balık gibiyim, ilk adım için hiçbir bilgim yok. Gerçi sizler sayesinde artık var ama hala desteğe-fikirlere ihtiyacım var.

Hocam bu arkadaştan da fikir almanız iyi olacaktır ama ben bir not eklemek istiyorum: Çarpım tablosu bile bilmezken tam olarak bu yoldan hallettim matematiği. Bahsettiğim şekilde. AYT alanında 35 civarına çıktım.
Türkçe için her gün 20 paragraf çözmek yeterli olacaktır. Bir de dil bilgisini bitirmek.
 
TYT matematik: https://youtube.com/playlist?list=PLxSXQclq3muDc1ShDnP8NyRrsihaoM8Py&si=68bhBxxDLaTvvOQf

Ben bu kamptan başladım direkt. Yukarıda senin bahsettiğin kamp ilk okul düzeyinden almış. Toplama çıkarma da bile eksiğin varsa ondan başla bitir. Sonra benim attığım kampa başla ama eğer o kadar kötü düzeyde değilsen direkt bu kamptan başlayabilirsin. Benim temelimde laf olsun diye değil ama gerçekten berbat durumdaydı lisede en yüksek matematik notum 15 falandır herhalde ama inat ettim oturdum baştan sona hallettim kampı ve yanında 345 soru bankasınıda bitirmiştim şu an Full deneme çözüyorum zaten TYT'nin asıl olayı, asıl netleri uçuran şey denemeler bir kampı bitirip bir de soru bankasıyla destekle ardından direkt denemelere atla. Ve yaz sonu eylül başı gibi hemen AYT matematiğe başla onu da: https://youtube.com/playlist?list=PLxSXQclq3muBQOfnbvrK3E44O2G-McwHe&si=xltQm2JLZZRWtZTT
Buradan halledebilirsin hocanın zaten hem TYT hem AYT kamp kitaplarıyla gidiyor onun kitapları al o şekil götür ocağa kadar iki kampıda bitirip ocaktan sonra Full deneme çözersen ve tekrarları sağlam götürürsen bir işi 1 senede bitirirsin AYT tarafında edebiyat ve sosyal var pek hakim değilim ben fen çözüyorum AYT'de ama onların da kampları vardır mutlaka bakarsın. YKS'nin asıl kilidi matematiktir onu hallettinmi hepsi gelir ardından. Türkçe için zaten fiks her gün paragraf çöz dil bilgisi kampı bitir. 30 üstü yaparsın TYT Sosyal de basit yorum soruları zaten. TYT fen içinde basit konular var 5 10 net yapsan yeterde artar sana. Başka aklına takılan bir şey varsa yardım ederim tekrar başarılar.
 
Hocam bu arkadaştan da fikir almanız iyi olacaktır ama ben bir not eklemek istiyorum: Çarpım tablosu bile bilmezken tam olarak bu yoldan hallettim matematiği. Bahsettiğim şekilde. AYT alanında 35 civarına çıktım.
Türkçe için her gün 20 paragraf çözmek yeterli olacaktır. Bir de dil bilgisini bitirmek.
Umut'um o zaman senin tavsiyelerinde en az Fearless kadar önemli çünkü sen çarpım tablosunu bile bilmeden bu hale gelmişsin. Ben en azından çarpım tablosunu biliyorum ahaha(espri yapıyorum) Siz ikinizin verdiği tavsiyeleri direkt uygulayacağım.

@Fearless0600 ve @Umut7462 şu an aklıma takılan sadece 2 soru var.

1- TYT matematiği bitirmeden yani temel matematiği öğrenmeden Türkçe'ye geçmiyorum çünkü Matematiğin temelini öğrenmek daha önemli. Doğru anladım değil mi?

2- TYT(Temel Matematik)'e nerden başlamalıyım. İkinizin attığı linkler çok farklı. Ve test kitabı almalı mıyım? Bunları Youtube'dan izlerken eş zamanlı önümde de test kitabı olmalı mı? Çünkü birinde bu mümkünken sanırım diğerinde değil.

İlk defa kendime bu kadar inandım. Sorularım saçma geliyorsa özür dilerim. Aynı şeyi belki 5. söyleyişim ama sadece ilk adımı nasıl atacağımı öğrenmeye çalışıyorum. Sonra devamını getireceğim. Örnek vermek gerekirse sadece çarpım tablosunu biliyorum. Başka hiçbir şey bilmiyorum. Mert hocadan başlarsam saçma mı olur? @Fearless0600 Mert hoca 1 tık daha iyi geldi güncel olduğu ve kitabı olduğu için. Videoları 10 ay önce yüklemiş. Ama sanırım temelden anlatmıyor değil mi? Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Temel öğrenmeden diğerlerini öğrenmek sanırım saçma olur. Veya Mert hoca temeli de mi öğretiyor, kaçırdım mı? Sanırım cümleleri toparlayamadım heyecandan. :D
 
Umut'um o zaman senin tavsiyelerinde en az fearless kadar önemli çünkü sen çarpım tablosunu bile bilmeden bu hale gelmişsin. Ben en azından çarpım tablosunu biliyorum ahaha(espri yapıyorum) siz ikinizin verdiği tavsiyeleri direkt uygulayacağım.

@Fearless0600 ve @Umut7462 şu an aklıma takılan sadece 2 soru var.

1- TYT matematiği bitirmeden yani temel matematiği öğrenmeden Türkçeye geçmiyorum çünkü matematiğin temelini öğrenmek daha önemli. Doğru anladım değil mi?

2- TYT(temel matematik)'e nereden başlamalıyım? İkinizin attığı linkler çok farklı. Ve test kitabı alınır mı? Bunları YouTube'dan izlerken eş zamanlı önümde de test kitabı olmalı mı? Çünkü birinde bu mümkünken sanırım diğerinde değil.

İlk defa kendime bu kadar inandım. Sorularım saçma geliyorsa özür dilerim. Aynı şeyi belki 5. söyleyişim ama sadece ilk adımı nasıl atacağımı öğrenmeye çalışıyorum. Sonra devamını getireceğim. örnek vermek gerekirse sadece çarpım tablosunu biliyorum. Başka hiçbir şey bilmiyorum. Mert hocadan başlarsam saçma mı olur? @Fearless0600 mert hoca 1 tık daha iyi geldi güncel olduğu ve kitabı olduğu için. Videoları 10 ay önce yüklemiş. Ama sanırım temelden anlatmıyor değil mi? Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Temel öğrenmeden diğerlerini öğrenmek sanırım saçma olur. Veya mert hoca temeli de mi öğretiyor, kaçırdım mı? Sanırım cümleleri toparlayamadım heyecandan. :D

1- Türkçeyi 2 haftada bile halledersiniz. Sizin için tek önemli şey matematik. Doğru anladınız.
2- arkadaşın attığı kampa bakın fakat birkaç video sonra verim alabileceğinizi sanmıyorum. Yine de deneyin. Benim attığım kampın kitabını almanıza gerek yok zaten belirttiğim gibi matematiğin ilacı ve 345 alırsanız iyi olur.
Ve bence mert hocadan başlamak saçma olur. Fakat yine de deneyin yani. Ben temelsiz iken mert hocadan bir şey anlamamıştım.
mert hoca öyle işlem önceliğini, denklem kurmayı öğretmiyor.
 
1- Türkçeyi 2 haftada bile halledersiniz. Sizin için tek önemli şey matematik. Doğru anladınız.
2- arkadaşın attığı kampa bakın fakat birkaç video sonra verim alabileceğinizi sanmıyorum. Yine de deneyin. Benim attığım kampın kitabını almanıza gerek yok zaten belirttiğim gibi matematiğin ilacı ve 345 alırsanız iyi olur.
Ve bence mert hocadan başlamak saçma olur. Fakat yine de deneyin yani. Ben temelsiz iken mert hocadan bir şey anlamamıştım.
Mert hoca öyle işlem önceliğini, denklem kurmayı öğretmiyor.

Umut'um o zaman senin tavsiyelerinde en az fearless kadar önemli çünkü sen çarpım tablosunu bile bilmeden bu hale gelmişsin. Ben en azından çarpım tablosunu biliyorum ahaha(espri yapıyorum) siz ikinizin verdiği tavsiyeleri direkt uygulayacağım.

@Fearless0600 ve @Umut7462 şu an aklıma takılan sadece 2 soru var.

1- TYT matematiği bitirmeden yani temel matematiği öğrenmeden Türkçeye geçmiyorum çünkü matematiğin temelini öğrenmek daha önemli. Doğru anladım değil mi?

2- TYT(temel matematik)'e nereden başlamalıyım? İkinizin attığı linkler çok farklı. Ve test kitabı alınır mı? Bunları YouTube'dan izlerken eş zamanlı önümde de test kitabı olmalı mı? Çünkü birinde bu mümkünken sanırım diğerinde değil.

İlk defa kendime bu kadar inandım. Sorularım saçma geliyorsa özür dilerim. Aynı şeyi belki 5. söyleyişim ama sadece ilk adımı nasıl atacağımı öğrenmeye çalışıyorum. Sonra devamını getireceğim. örnek vermek gerekirse sadece çarpım tablosunu biliyorum. Başka hiçbir şey bilmiyorum. Mert hocadan başlarsam saçma mı olur? @Fearless0600 mert hoca 1 tık daha iyi geldi güncel olduğu ve kitabı olduğu için. Videoları 10 ay önce yüklemiş. Ama sanırım temelden anlatmıyor değil mi? Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Temel öğrenmeden diğerlerini öğrenmek sanırım saçma olur. Veya mert hoca temeli de mi öğretiyor, kaçırdım mı? Sanırım cümleleri toparlayamadım heyecandan. :D

Evet zaten belirttim temel toplama, çıkarma, çarpma, işlem önceliği, gibi en temel şeylerde bile eksiklikler varsa şenol hocadan seri bir şekilde temel atmak mantıklı ardından TYT için benim attığım kampa başlanılabilir ve ne olursa olsun tabii ki de önünde soru bankan defter kitabın olacak matematik bu film izler gibi izlersen 10000 tane videoda izlesen boş, hiçbir şey yapamazsın matematikte soru bankası bitireceksin not alacaksın kalemi oynayan kazanır sınavı. Mutlaka bir tane temel düzey soru bankası edin ardından zaten orta seviye üst seviye diye gidersin.
 
Evet zaten belirttim temel toplama, çıkarma, çarpma, işlem önceliği, gibi en temel şeylerde bile eksiklikler varsa şenol hocadan seri bir şekilde temel atmak mantıklı ardından TYT için benim attığım kampa başlanılabilir ve ne olursa olsun tabii ki de önünde soru bankan defter kitabın olacak matematik bu film izler gibi izlersen 10000 tane videoda izlesen boş, hiçbir şey yapamazsın matematikte soru bankası bitireceksin not alacaksın kalemi oynayan kazanır sınavı. Mutlaka bir tane temel düzey soru bankası edin ardından zaten orta seviye üst seviye diye gidersin.
İşlem önceliği nedir hiçbir şey bilmiyorum. Mesela şu an Şenol hoca izliyordum 2 tane - gelince + olduğunu an itibariyle öğrendim. Toplama, çıkarma, çarpmada da kesinlikle eksiğim. Yani onları da 0'dan öğrensem iyi olur. Beni daha iyi tanıdıysanız o zaman şimdi napmalıyım? Kağıt kalem almadan Şenol hocanın 18 videosunu mu bitirmeliyim yoksa herhangi bir kitap evine gidip temel matematik kitabı mı alıp kalemle kitapla uğraşarak mı öğrenmeliyim? Kafam ister istemez karışıyor:( İşlem önceliği, çarpma, bölme, toplama, çıkarma vs. başından itibaren öğreten bir serinin veya kitabın linkini atma şansın var mı? Gerçekten sizi yoruyorum ama 0'dan başlamak çok zor oluyor.

@Umut7462
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu arada Şenol hocanın 7 ay önceki video serisini buldum. Senin attığın 2021 idi. Bunu izlemek daha mı iyi olur? Yoksa farklı bir şey falan mı?

Örneğin bana uygun şunu buldum, bu tarz mı olmalı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
@Fearless0600
 
İşlem önceliği nedir hiçbir şey bilmiyorum. Mesela şu an şenol hoca izliyordum 2 tane - gelince + olduğunu an itibarıyla öğrendim. Toplama, çıkarma, çarpmada da kesinlikle eksiğim. Yani onları da 0'dan öğrensem iyi olur. Beni daha iyi tanıdıysanız o zaman şimdi ne yapmalıyım? Kağıt kalem almadan şenol hocanın 18 videosunu mu bitirmeliyim yoksa herhangi bir kitap evine gidip temel matematik kitabı mı alıp kalemle kitapla uğraşarak mı öğrenmeliyim? Kafam ister istemez karışıyor:( işlem önceliği, çarpma, bölme, toplama, çıkarma vs. başından itibaren öğreten bir serinin veya kitabın linkini atma şansın var mı? Gerçekten sizi yoruyorum ama 0'dan başlamak çok zor oluyor.

@Umut7462
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu arada şenol hocanın 7 ay önceki video serisini buldum. Senin attığın 2021 idi. Bunu izlemek daha mı iyi olur? Yoksa farklı bir şey falan mı?

Örneğin bana uygun şunu buldum, bu tarz mı olmalı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
@Fearless0600


Bak bu kamp daha faydalı olur. En temelden alıyor. Hoca yeni bu yıl yaptı bu kampı. Kamp kitabıda var onu da mutlaka alabiliyorsan al ve başla bir an önce. Bitirirsen efsane temel atmış olursun. Ardından diğer attığım TYT kampına geç.
 

Bak bu kamp daha faydalı olur. En temelden alıyor. Hoca yeni bu yıl yaptı bu kampı. Kamp kitabıda var onu da mutlaka alabiliyorsan al ve başla bir an önce. Bitirirsen efsane temel atmış olursun. Ardından diğer attığım TYT kampına geç.
Senin içinde gönülden dua edicem. Gerçekten yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bundan başlıyorum. Sonra TYT geçiyorum, sonra AYT geçiyorum. Acaba hepsi ne kadar süre alacak. 3-4 gün içinde kişisel sıkıntılarımı hallettikten sonra hemen bulunduğum şehirdeki anlaşmalı bayiye gidip kitabı satın alacağım. Hiçbir temelim olmadığı için temelden başlamak en mantıklısı olacak. Keşke direkt bunu yollasaydın. Kafam karıştığı için saçma sapan sorular sormak zorunda kalıyordum:(
 

Geri
Yukarı