Rehber Bilgisayarda kesinlikle olması gereken 10 program

"Bilgisayarda kesinlikle olması gereken 10 program" adlı makaleme veya rehberime hoş geldiniz.

Bu makalemde sizlere bilgisayarınızda kesinlikle olması gereken 10 programı göstereceğim (Hepsi ücretsizdir).

Öncelikle tarayıcı ile başlayalım!

1. Opera GX:
Opera GX; içinde onlarca ayrı özelliğin bulunduğu, Google'a kıyasla daha kullanışlı olan bir tarayıcıdır.
İçinde tarayıcının kullanacağı RAM miktarını,
İşlemcinizin kullanacağı güç miktarını ayarlamaya kadar birçok özellikte mevcuttur. (Tabi bunları deyip Google kullanmam da ironik bir durum :D)


2. Discord & TeamSpeak 3:
İkiside birbirinden güzel "sesli ve yazılı" sohbet uygulamalarıdır.
Fakat TeamSpeak, sesli sohbete daha fazla önem verdiği için ses kalitesi Discord'a kıyasla daha iyidir.
Discord ise TeamSpeak'e kıyasla daha basit, daha kullanışlıdır.
NOT: TeamSpeak ücretsizdir fakat server kiralamak paralıdır. Discord'da ise server kurmak tamamen ücretsizdir.


3. Kaspersky:
Bilgisayarda güvenlik herşeyden önemlidir. Bunun için sizlere önerebileceğim en kaliteli antivirüs programı Kaspersky'dır.
30 günlük ücretsiz deneme sürümü mevcut. Ancak siz bunu resmi yollar ile 90 güne kadar uzatabilirsiniz. Kullanışı oldukça basittir. Uzun süredir kullandığım bir antivirüs. Gayet memnunum.


4. Steam & Epic Games:
Birazda eğlence! Oyun indirmek için kullanabileceğiniz 2 uygulama.
İkisinde de düzenli olarak indirimler yapılıyor.
Ancak Epic Games, düzenli olarak ücretsiz oyun dağıtıyor. Steam ile kıyaslayacak olursak, Epic Games; oyunlara ayıracak bütçesi olmayanlar için daha kullanışlıdır.
Ama Steam'de de ücretsiz birçok oyun mevcuttur.


5. VLC Media Player:
Özgür bir video oynatıcı yazılımıdır. Ek bir çözücü paketi yüklemeyi gerektirmeksizin çok sayıda video ve ses dosya türünü oynatabilmektedir.


6. 7-Zip:
Ücretsiz bir dosya arşivleyicisidir. Winrar'dan daha kullanışlıdır.


7. Lightshot:
Ekran görüntüsü almanızı sağlayan bir programdır. Gayet kullanışlı ve rahattır. Ayrıca aldığınız ekran görüntülerini bilgisayarınıza da yükleyip, aynı şekilde kullanabilirsiniz, Google'da aratabilirsiniz. Daha fazla özelliği de mevcuttur.


8. QuickCPU:
Bilgisayarınızın işlemcisini, RAM'ini ve Power'ini gerçek zamanlı optimize etmenize yarayan bir programdır.
Daha fazla performans için çeşitli ayarları vardır. Araştırıp daha fazla performans için gerekli ayarları yapabilirsiniz.
Aynı şekilde işlemcinizin sıcaklığını da görebilirsiniz.

Sitenin aşağı kısımlarında indirme seçeneklerini bulabilirsiniz.

9. TeamViewer:
TeamViewer uzaktan yönetim, masaüstü paylaşımı, çevrimiçi toplantı, web konferansı ve bilgisayarlar arası dosya transferi gibi özellikleri bulunan bir yazılımdır.


10. Bütün Microsoft Visual programları:
Bazen programları çalıştırırken DLL hatası alabiliyoruz. Sebebi ise bazı Microsoft Visual programlarının bilgisayarda bulunmaması. Bütün Microsoft Visual programlarını içinde bulunduran bir rar dosyası buldum. Bu Rar'ı indirip hepsini tek tuş ile kurabilir, programlardaki hatalardan kurtulabilirsiniz.

TechPowerUp US-4'den indirmenizi öneririm.

İlk makalem bu kadardı. Umarım beğenirsiniz ve işinize yarar. Eleştiriye açığım, aklınıza takılanı, önerilerinizi yazabilirsiniz. Beyin fırtınası yapmış oluruz. Başka makalelerde görüşmek üzere :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lightshot'ı hiç önermiyorum. Başkasına atmak üzere yüklediğiniz resimler veritabanında saklanıyor. Bir Lightshot linki kopyalayıp sondaki kısımları değiştirerek başka insanların attığı resimlere ulaşabilirsiniz. Bunu başkalarının yapıp kuzeninize gönderdiğiniz hesap şifresinin resmi olduğunu düşünün.
Lightshot yerine Windows Tuşu + Shift + S kombinasyonuyla ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Klavye yolunu izleyip "Print Screen Kısayolu" ayarını aktif hale getirerek bu kombinasyonu yalnızca Prt Scr tuşuna atayabilirsiniz. Tıpkı Lightshot gibi işliyor. Tuşa bastığınızda alan seçmeniz isteniyor, seçtikten sonra sağ altta çıkan bildirime basarak düzenleme yapabiliyorsunuz. Düzenleme yapmazsanız da kopyalama panosuna ekleniyor, CTRL + V kombinasyonuyla herhangi bir yere yükleyebiliyorsunuz.
 
Lightshot'ı hiç önermiyorum. Başkasına atmak üzere yüklediğiniz resimler veritabanında saklanıyor. Bir Lightshot linki kopyalayıp sondaki kısımları değiştirerek başka insanların attığı resimlere ulaşabilirsiniz. Bunu başkalarının yapıp kuzeninize gönderdiğiniz hesap şifresinin resmi olduğunu düşünün.
Lightshot yerine Windows Tuşu + Shift + S kombinasyonuyla ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Klavye yolunu izleyip "Print Screen Kısayolu" ayarını aktif hale getirerek bu kombinasyonu yalnızca Prt Scr tuşuna atayabilirsiniz. Tıpkı Lightshot gibi işliyor. Tuşa bastığınızda alan seçmeniz isteniyor, seçtikten sonra sağ altta çıkan bildirime basarak düzenleme yapabiliyorsunuz.
Haklısınız hocam, bende uzun süredir bende Windows tuşu + Shift + S kombinasyonunu kullanıp ekran görüntüsü alıyorum.
Ama Lightshot.com'a yükle diye yazıyor zaten, neden bir siteye yüklendiğini bile bile uğraşıyım ki?
 
Format attım zaten az önce iyi oldu aslında aklıma gelmeyen programlar vardı burada hepsi verilmiş. Teşekkür ederim.
Rica ederim hocam, gerçekten işinize yaradıysa ne mutlu bana :).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı