Q8200 Tabanlı Sistem Isınma Nedeni İle Kapanıyor

BARON™

Kilopat
Katılım
18 Ekim 2014
Mesajlar
1.277
Makaleler
1
Yer
Papua Yenigine
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar, yeni sistem topladık fakat sistemi açıp BIOS menüsüne giriyoruz ve " Hard Ware Monitör " bölümünden sıcaklıkları test ederken işlemcinin 100 dereceye geldiğini görüyoruz ve sistem kendini kapatıyor. İşlemci fanı stok fandır, ayrıca sıfır olarak alınmıştır. Yardımcı olursanız seviniriz.

@Murat5038 , @Recep Baltaş , @Ali Güngör , @Neutral , @BilgisayarKurdu
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 5 yıla yakındır Q8200 kullanıyorum. Stok soğutucu var. O.C vb yapmadım. Şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun sürüldüyse tamam lakin teması düzgün yapabildiniz mi? Intel'in stok soğutucuları lanettir ve çoğu kişi tam montajlayamaz. Büyük ihtimalle temas sorunu yaşıyorsun.
 
Termal macunu aşırı sürmüş ya da yetersiz sürmüş olabilirsiniz. Fan tam oturmamış olabilir. Tüm girişleri aynı anda oturtun. Yamuk oturuyor ama siz tam oturmuş zannediyorsunuz. İmzamdan Aida64'ü indirin bir de öyle test edin. Mümkünse SS paylaşın.
 
Son düzenleme:
BİOS dan bütün ayarları sıfırlayıp tekrar denedik ve sorun çözüldü. Yalnız bu sefer sisteme format atmaya çalışırken sistemi tüm yöntemlerle CD'den Boot etmeyi denedik sıkıntının nerden kaynaklandığını düşünürken sistem birden kapandı ve artık fanlar 2 - 3 saniye dönüyor ve duruyor bu durum molex kablolarla uğraşırken yaşandı nedeni nedir acaba ?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı