Windows 8 kurulum sonrası fanların yüksek devirde dönmesi

yatik800

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2014
Mesajlar
270
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. 3 ay sonunda laptopuma kavuştum ve anakart termal macun yenilemesi falan oldu. Ve Windows 8'e formatlandı ve sorunum, laptop soğuk olmasına rağmen fan delicesine dönüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler ceza aldığım için yazamadım sorunum hala devam etmekte, dalga geciceksen özele gel ben ciddi ciddi soru soruyorum dalgaya vurma muhabbeti.

Screenshot_2015-03-31-20-13-44-1.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yok. Dönsün bir zarar teşkil etmez.. Sanıyorum ki sistem kendisini ısıtmamak için bu kadar hızlı dönüyor. Gayet normaldir.(y)
 
1 kez fan yandığı için korkuyorum, format öncesi ve anakart değişmeden önce windows 7 kuruluydu ve böyle fan fazla çalışmadan da ısı sorunum yoktu.
 
Bazı konularda önerdiğiniz AİDA64 programı ile değerler bu gerçekten fan soğuk hava üflüyor buz dolabı'nın kapağını açmış gibi hissediyorum.
 
İlk fırsatta yapıp resmi atacağım.

buyrun dediğiniz program ile ısı değerlerini ölçtüm ve fan hep son devirde çalışıyor açılışta yavaştan başlıyor hiç durmuyor. @Recep Baltaş yardım edersen sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    152,6 KB · Görüntüleme: 565
Son düzenleme:
OK. Burada da herşey normal duruyor.
Makinayı açıp baktın mı montajında bir farklılık var mı diye ? Fan yandı ise tamirci başka yerden fana güç vermiş olmasın?


Bios güncellemen var ise güncelleyip bir de bak.
BIOS ayarlarını inceledin mi, fanı tetikleyen bir ayar var mı diye?

Montajında bir anormallik yok ise fan kontrol programları da deneyebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı