3500 TL'ye i5 4690K ve GTX 970 Tabanlı Sistem Toplama

Sasha arkadaşımıza katılıyorum, Graphite 230T güzel bir kasa.
@Sasha UKR 240mm ve 280mm' lik radyatör de takılabiliyor ama fanları kasanın üstüne takmak şartıyla. Bu da gerçekten çirkin görünüyor ve fanları biraz açıkta, savunmasız bırakıyor diyebiliriz. Bilgisayar çalışırken bir çocuğun o fanlara yaklaştığını düşünmek bile istemiyorum. Öyle bir durumda, fanların üzerini de kapamak lazım bir şekilde. En pratik çözüm, metal fan koruyucular. Bu arada başka bir başlık altında dek gelmiştim, hayırlı olsun güç kaynağınız, ben de almayı düşünüyorum. Olacağını pek sanmıyorum ama, ürün ile ilgili bir şikayetiniz olursa bu konudaki mesajlarınızı bekliyorum :)
@Mehmet Emre BOŞÇA Helal olsun, sorun değil :) Ben de şahsen programlama, tasarım ve mühendislik uygulamalarıyla uğraşmayı düşündüğümden 2 senelik bir sürede, ( :D ) X79 bir sistem topladım. Şu an çalışır durumda ama hala tamamlanacak ve yenilenecek parçaları var :D Çift kanal yerine dört kanal ram, çok daha iyi sonuçlar veriyor yüksek bant genişliğini değerlendiren uygulamalarda (Ağır toplu hesaplama görevleri) çok daha iyi sonuçlar veriyor. DDR ile ilgili zorlama yapılacağını düşünmüyorum, şu ana kadar bu tarz bir uygulama görmedim en azından. DDR4' ün yüksek frekans ve düşük güç tüketimi sunabilmesine rağmen, DDR3 hala yabana atılacak gibi değil. Gerçek zamanlı (anlık) erişim gerektiren uygulamalarda (oyunlar, öngörülü hesaplama yapılamayan dinamik programlar gibi), DDR3 daha düşük gecikme süreleri sayesinde şu an daha performanslı hatta, üst seviye belleklerinde. Bu saatten sonra akıl karı değil ama, X79 sistem toplamak. İki anakart buldum satılmakta olan, birisi giriş seviyesi, biri de en üst seviye :D Intel Core i7 5820k ve Gigabyte X99 UD4 ile toplayabilirsin bir x99 sistem.
5820k' nin SLI performansıyla ilgili endişelenenler oluyor, 28 PCI-E 3.0 hattı (anakartta, alttaki slotlarda x1,x4,x8,x16 şekillerinde kullanılan) var diye. Ama PCI-E bant genişliği artadursun, nVidia, Maxwell mimarisiyle bant genişliği gereksinimini düşürdü. AMD' nin Tahiti ve nVidia' nın Kepler mimarilerinde, PCI-E bant genişliğinin performansa etkisine örnek bir karşılaştırma:
upload_2015-3-29_21-30-57.png

Ferah kasalara gelince, bunlara bakabilirsin (Yan kapağa pencere istiyorsan onu sonradan, yapan birilerini bulup 50-100TL gibi bir paraya yaptırabilirsin):
www.eksenbilgisayar.com: COOLER MASTER 693 RC-CMS-693-KKN1, Power Yok, USB, Ses, Siyah, Kasa
www.eksenbilgisayar.com: CORSAIR Carbide Serisi 400R CC-9011011-WW, Power Yok, USB, Ses, Firewire, S
 
@Firestorm.x92 Ram 4 kanal alırsam bütçeyi şuan için biraz zorlamış oluyorum. O yüzden şimdilik 2x4 bir kaç ay sonra quad channel yapacağım.
Kasa olarak 230t yeterli çünkü fiyat çok fazla artsın istemiyorum. Diğer bir konuya gelince soğutucu önerisi :). Oc meraklisi değilim ama illakı yapacağım, çok yüksek voltajlar vs değil giriş seviyesi diyelim.
Ben Thermaltake 3.0 performer düşünmüştüm şimdilik ama sitesinde baktığımda sadece lga 2011 soket vardı 2011-3 yoktu ama nette biraz araştırdığımda 2011-3 takanlar vardı. Buda beni kararsız bıraktı. 300 tl ye kadar bana sıvı soğutma önerebilirmisiniz? Hava soğutmayı en son düşünüyorum çünkü kule tipi soğutucuları çok fazla sevmiyorum ağırlıgı ve kabalığı yüzünden..
 
Kabalık ayrı konu da, ağırlık konusunda endişe edecek bir durum yok.
Sıvı soğutma:
inventus.com.tr: CORSAIR CW-9060007-WW işlemci soğutucusu - inventus
Bu da alternatif bir hava soğutma, daha hafif, daha zarif ve daha performanslı :D :
www.vatanbilgisayar.com: Xigmatek Venus İntel Lga775/1155/1156/1366/2011 & Amd Am2/Am3/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar
Cooler Master Hyper 212X' imi bununla değiştirmeyi düşünüyorum. Bellek slotlarını veya genişleme yuvalarını da kapatmıyor.
Önerdiğim kasalar, daha yoğun hava sirkülasyonuna izin veriyorlar. Önerdiğin 230T ile fazla fiyat farkı da yok arada.
Yine de sen bilirsin :)
 
@Firestorm.x92 Hava soğutma alternatifi koymadan olmaz diyorsun :D.
Noctua nh-u14s bakıp bakıp duruyorum kendimi alıştırmaya çalışıyorum :D, testlerde vs çok başarılı meret ama şu kaba görüntüye alıştırmaya çalışıyorum kendimi :D.
230t nin rengi vs hoşuma gidiyor turuncusu 400r çok sadece değilmi :D. Pencere önemli değil zaten masanın altında olacak görünmeyecek (böyle deyince o zaman noctua ya neden takılıyorsun diyeceksin :D ). Türk zihniyeti işte görmesemde onun orda o kaba duruşunu biliyorum :D. 400r'a Noctua nh-u14s sığıyor mu? İkna olacağım sanırım :D.
 
Çok güzel anladım ben seni :) Son önerdiğim soğutucu, bir incelemede (Xigmatek Venus) Noctua NH-D14' e yüksek overclock altında ve tam yükte ([email protected], 1.40V) 2 dereceyle kaybetmiş (Delta-T 45 dereceye karşılık 47 derece). NH-D14 ile NH-U14S testlerde eşit gibi çıkıyor hep, en fazla biri 1 derece üstün oluyor. Xigmatek Venus' un ısı tahliye bloğu daha küçük ve şık bir görüntüsü var. NH-U14S' e bakıyordum ben de, NH-D15 ilk slotu kapatıyor çünkü, ama NH-U14S de çok yakın kalıyor ilk slota. İlk slota arka plakalı ekran kartı taksan değmiş değmemiş arasında kalıyor. Ekran kartını sonraki x16 slotuna takarsan ikisinde de sorun yok ama. Kasaya sığarlar, ikisinde de 1cm boşluk kalıyor, yan kapakla arada, sıkıntı yok yani. Venus daha da kısa zaten, onda 1,6 cm kalıyor boşluk. Kasa sadeyse sonradan pencere yaptır, parçalarını da boya :D Zibil gibi rehber var internette :)
Bunun dışında kılıflanmış (sleeved) güç uzatma kabloları alabilirsin, led aydınlatma yerleştirbilirsin, sprey boyayla fanları, ram soğutucuları boyayabilirsin vs. vs. Modcuya seçenek çok, ama garanti yok :D Çok büyük sorun da değil, bir zamandan sonra olmaması, bir süre kullanırsın (6 ay - 1 sene) ilgili ürünleri, sıkıntı olmazsa modlarsın.

Bir ekleme: Riski sana ait tabi modlamanın. Elektronik parçaları modlamadan kaçınıp, fan ve kasa gibi, problem çıkarma ihtimali çok düşük veya yüksek fiyatlı olmayan parçalar üzerinde modlama düşünebilirsin. Bunun dışında elektronik parçalarında renk seçimine gidebilirsin. Elektronik bileşenlerin de üzerindeki parçaların orijinal halini bozmadan yapabileceğin ufak şeyler var. Bu tarz şeyler ve ilgileniyorsan daha detaylı modlama için, yeni bir konu aç. Orada bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışırım. Ama tabi benim gibi tecrübesiz olmayan arkadaşlardan da tavsiye alman senin için daha iyi olur bu konuda.
 
@Firestorm.x92 @adaminbiri @Sasha UKR
Siparişleri verdim :)
i7 5820k
msi x99s gaming 7
msi gtx750ti-corsair 8gb 2x4 ram
corsair hydro h75
corsair cx750m güç kaynağı
corsair graphite graphite 230t turuncu

Sonunda kurtuldum deli gibi bilgisayarda didik didik araştırmaktan :D. Umarım pişman olmam, herşey için çok çok teşekkür ederim :).
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı