CPU ve GPU'ya Terman Macun Sürsem Fan Sesi Azalır mı ?

Rıdvan Temel

Hectopat
Katılım
28 Şubat 2015
Mesajlar
167
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, geçen günlerde bilgisayarımın(notebook) içini açtım CPU ve GPU vidalarını söktüm. Isı boruları arasında terman macun göremedim, izi bile yok, hiç sürülmemiş gibi duruyor ve bunu daha yeni farkettim. Terman macun alıp sürsem fan sesi azalır mı ve performans artışı görür müyüm ? Bu sorulara cevabınız evet iste işimi görcek ucuz bir tane terman macun önerir misiniz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tabiki de termal macun değişimi ve fan temizliği yapıldığında islemciler daha az ısınacağı için fanların dönüş hızıda doğru orantılı olarak düşecektir. Termal macun fiyatları çok uçuk değil almışken iyisini almak gerekir bence.
 
Yanlış Bilgilendirme
Falza bi fark olmaz, ancak sana desek ki macun sürersen sesi artar falan filan, yinede sürmen gerekir. Önce burda anlaşalım. Macunsuz sistem olmaz, yakar atarsın basitçe. Şu an o makina yanmıyorsa üstünde hafifte olsa macun vardır hiç olmaması çok tehlikeli bi durum. Macun alana kadar diş macunu ile de idare edebilirsin yeterki boş kalmasın orası.
 
Termal macun ısıyı iyi iletmeye yarar ve sağutmayı sağlar eğer termal macun sürersen soğutma iyi olur ve fan fazla çalışmaya gerek duymaz. Tabi haliylede ses az gelir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı