General Mobile Discovery - Telefon Açılmıyor ve USB'den Görünmüyor

türkevladı

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2015
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Dün gece daha önceden root ettiğim General Mobile Discovery 1 modelindeki telefonuma bir rom attım. Daha sonra yeniden başlattığımda baktım ki General Mobile yazısı geliyor ama öyle kalıyor. Yazı gidiyor tekrar geliyor ama telefon açılmıyor. Recovery Mode'den telefonu eski haline döndürmeye çalıştım ama o menü de gelmiyor. Son çare olarak SP Flash Tool ile bilgisayar üzerinden format atmaya çalıştım. Bu işlemin son aşamasında telefonun bataryasını çıkartıp USB'den PC'ye göstermek gerekiyormuş. Ben taktığımda USB giriş sesi çıkıyor, 3 saniye sonra tekrar USB çıkış sesi geliyor. Yani PC, Telefonu önce görüyor sonra görmüyor. Bu durumda ne yapacağımı bilemedim. Servise gönderirsem 20 günden aşağı gelmeyeceklerini söylediler. Ve telefona 7-8 gün sonra ihtiyacım olacak. Bu yüzden o seçeneği eledim. Kendim başka ne şekilde halledebilirim bu sorunu? USB sorununu halletsem gerisi de gelecek zaten. Bunun için ilgili arkadaşlardan yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Sürücüleri daha önce orada gösterdiği gibi aynen yükledim. Videoda bir bölümde telefonu ilk kez USB'ye bağladığımızda bilgisayarımızın telefonu göreceğinden bahsetmiş ama ben telefonu (bataryalı ya da bataryasız fark etmez) taktığımda önce görüyor, sonra yine görmüyor. Neden olmadığını bilmiyorum. Windows 8.1 işletim sistemi kullanıyorum. Aynı işlemi başka bir bilgisayarda da denedim ama yine işe yaramadı.
 
Kullandığınız kabloda yada telefonun portunda sorun olmadığına eminmisiniz, ben ayni işlemi defalarca yaptım hiç bir sorun yaşamadım, driverleri baştan kurup yeniden deneyin. Eski driverleri kaldırın kesinlikle bilgisayarima sağ tıklayıp yönet dediğimizde aygıt yönetimi başlığı altında MTK xx89 veya MTK 65xx diye birşey olmalı onu gördüğünüz gibi kaldırın ve yeni driverleri kurun videoda vermişti sanırım.

Kabloyu taktiginiz gibi birkaç saniyeliğine görünebilir hızlı olup kaldırıp yeniden kurun.

Bunlar olmaz ise general mobilenin kendi flash aracını deneyin oda çalışıyor

tr.generalmobile.com: Discovery Kit Kat Yükseltme

Sitenin en aşağısında linkler verilmiş oradan size uygun olanı indirip kurun çok basit.

Bunlar olmaz ise general mobilenin kendi flash aracını deneyin oda çalışıyor

tr.generalmobile.com: Discovery Kit Kat Yükseltme

Sitenin en aşağısında linkler verilmiş oradan size uygun olanı indirip kurun çok basit.
 
Şuanda aynen dediğiniz gibi Yönet/Aygıt Yöneticisi kısmından aygıtı kaldırdım ve videodaki aşamaya göre telefonu USB'ye bağladım. Sürücüyü tekrar yükledi. Yükleme esnasında telefonu gördü ama yarısında geri çıkartmışım gibi ses geldi. Yani yine başa döndük. Fark ettiğim şeyse, sürücüyü kaldırırken ünlem işareti vardı. Hâlâ sürücülerle ilgili bir sıkıntı mı var? Yoksa ne yapmalıyız? Bu arada kabloda sorun yok. Başka kablo ile de denedim. Yine aynı şekilde önce görüyor, sonra görmüyor. Sonradan eklediğiniz linkteki işlemi deniyorum hemen.

Linkteki programı indirip kurdum. USB'yi taktığımda aynı olay gerçekleşiyor. Görüyor, sonra görmüyor. Aygıt Yöneticisi'nde de artık geçici süreliğine ''Bilinmeyen Aygıt'' olarak geçiyor telefonum. Bu noktada ne yapmamız gerekiyor acaba?

Aslında bütün olay, telefon USB ile bağlandığında bir an için okuyup geri okumaması. Hep görünür şekilde olsa sorun çözülecek.
 
Son düzenleme:
Eğer ünlem işareti var ise sürücüler kesinlikle çalışmıyor ve okumamasinin nedeni de bu MTK 6589 driver diye küçük bir google araştırması yaparsanız sorun çözülür kesinlikle sorununuz driver bende MTK 65xx olarak gözüküyor ünlem yok, download dediğimde kabloyu bağlıyorum direk başlıyor flashalamaya driverleri araştırın bir an önce.

www.cokbasit.org: MT/MTK 65xx USB driver Windows 7'de nasıl kurulur ? MTK65xx driver indir - Gsm Destek SitesiGsm Destek Sitesi

İşte burada tam anlatmak istediğim anlatılmış driverleri manuel kurun detaylıca anlatılmış aynısını yapın zamanında sorunu boyle çözmüştüm bende.
 
İşte o ünlem işareti sabit kalsa olay çözülecek ama kalmıyor. Verdiğiniz linkte onun üzerine tıklayıp indirilen dosyalardan güncellemek gerektiği yazıyor ama sabit kalmadığı için güncelleyemiyorum. Geri gittiği için ''windows aygıyı bulamadı'' diyor. Kendi bilgisayarımda bire bir göstersem mi acaba bu sorunu size?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı