Toshiba Satellite L750 1-MP ve halledilemeyen sorunları

Anıl Korkmaz

Hectopat
Katılım
25 Nisan 2015
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, öncelikle dizüstü bilgisayarım hakkında birkaç bilgi vereceğim ve toshiba hakkındaki görüşlerimi belirteceğim. Yaklaşık 2 sene önce bilgisayarımı aldığımda çok heyacanlıydım çünkü o zamanın sistem özellikleri olarak baz alırsak en iyi bilgisayarlarından biri olduğunu düşünürdüm fakat neler çekiceğim hakkında hiçbir fikrim yoktu. İlk aylar çok güzeldi fakat ısınmaya başladığı için servise gönderdim, ısındığından dolayı bilgisayarın yavaşladığını düşündüm fakat bir sorun olmadığını ve istenilirse temizleme bedeli karşılığında halledileceğini söylediler. Bilgisayarım geri geldiğinde bir süre sonra ses problemi yaşadım, film izlediğimde oyun oynadığımda bilgisayarımın sesi 5 dakika içinde gidiyor, ayrıca garanti servisinden geldikten sonra batarya çalışmamaya başladı bataryamın değiştirildiğini bile düşünüceğim neredeyse. Koskoca toshiba yapar mı diyorsunuz duyar gibiyim ama bu sorunları yaşadım ve internette araştırdığım bir çok kişi aynı sorunları yaşamış, tüketici hakları, şikayet edilen platformlar hiçbirinden birşey çıkmadı açıkçası işim gereği fazla uğraşamadım. Toshiba eu sitesinden ticketler attım türkiye servisinin sorumsuzluğundan bahsettim ama nafile derler ya burası Türkiye. Eğer toshiba markalı bilgisayar almak istiyorsanız bunları göz önünde bulundurarak alın eğer ayakkabı kutularınız dolu değilse.

Birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevineceğim;
#Bilgisayarımı aldığımda türkiyeye özel üretim diye bir yapıştırmayla geldi, nerden bilebilirdim ki bu bir felaket imiş. Şuan toshibanın kendi sitesinde bile driverlerimi bulamıyorum aceba bilgisayarımın l750 1mp dışında ayrı bir adı mı var ? Güncel yazılıma nerden ulaşabilirim ?
#Bilgisayarım geldiğinde windows 7 ile gelmişti fakat, şuan lisanslı windows 8.1 kullanıyorum. Sistemim aşırı yavaş bu çok sinir bozucu tekrar 7 ye de dönmek istemiyorum. Bunun driverlerdan kaynaklı bir sorun mu olduğunu merak ediyorum ki windowsu kurduğumda kendi wireless driverleri çakıstıgı için yavaşlıyor mavi ekran veriyordu bu siteden araştırarak hallettim ?
# Ubuntu kursam , kendi ürettiği bilgisayarı dışlayan yazılım desteği vermekten sakınan firmanın driverlerini kurabilir miyim , windowsla gülemeyen yüzüm güler mi :)

TEŞEKKÜR EDERİM
 
Kusura bakmayın notebook kısmından satellite yerine toshibayı seçtiğim için bulamamışım teşekkür ediyorum yardımlarınız için.
 
Format attım ve bütün güncellemeleri kurdum, driverleri güncelledim fakat eskisine göre çok fazla ısınıyor bilgisayarım oyun oynamıyorum masaüstü kullanımda da çok ısınıyor biosu da güncelledim aceba yapılacak birşey var mı ? 5 yıl önce aldığım lenovo bilgisayarım normal kullanımda hiç ısınmıyor
 
Format attım ve bütün güncellemeleri kurdum, driverleri güncelledim fakat eskisine göre çok fazla ısınıyor bilgisayarım oyun oynamıyorum masaüstü kullanımda da çok ısınıyor biosu da güncelledim aceba yapılacak birşey var mı ? 5 yıl önce aldığım lenovo bilgisayarım normal kullanımda hiç ısınmıyor
Fanı temizleyip, termal macunu yenilemeyi dene.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı