Netbooka Su Döküldü Klavye Çalışmıyor

mwsg

Kilopat
Katılım
3 Ocak 2015
Mesajlar
1.125
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,
Yaklaşık 3 gün önce Notebooka su döküldü. Dökülen su içme suyuydu doğal olarak içinde mineral de vardı.

Döküldüğü anda şarj kablosunu ve bataryayı hızlıca çıkarttım ve üstündeki suyu aldım.

Gece vaktiydi zaten klavyesi masayla birleşecek, ekranı yere bakacak şekilde masanın üzerine yerleştirdim. (L şekli gibi)

Sabah uyandığımda çalışıyor mu denedim çalışmasında herhangi bir sıkıntı yoktu ancak klavye çalışmıyordu ve nadiren birkaç harfe basıyordu.

Izgaraların üstünden elektrik süpürgesi ile tozları vs. çektim.

Klavyenin üstüne saç kurutma makinesinin soğuk ayarıyla hava verdim kısa bir süre.

Sonra bu sefer ters V şeklinde bilgisayarı bıraktım 15-20 saat boyunca.

Sonraki gün yine klavye çalışmıyordu bu sefer ram, HDD ve BD-DVD Rom un olduğu yeri söktüm içinde su vs. yoktu minerallerin oluşturduğunu düşündüğüm veya eskiden kalma olan artıkları temizledim. Diğer vidaları da söktüm ancak tamamen klavyenin altını çıkarmayı başaramadım.

Daha sonra peçeteyi ıslattım ve bilgisayarın klavye ve arkasını orta ıslaklıkta temizledim arkasında su bırakacak şekilde (mineralli su olduğu için belki faydası olur normal suyun gelmesinin diye düşündüm zaten pek geldiğini de sanmıyorum biraz sonra kurladım)

Islattıktan ve kurladıktan sonra tüm tuşları tek tek çıkardım ve kulak temizlik çubuklarıyla hepsini kurladım ve kirleri çıkardım (hafif su kalmış bazı tuşlarda son ıslatmamdan herhalde).

Notebookun çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok. Touchpad de çalışıyor ancak klavyesi hâlâ çalışmıyor.

Ayrıca klavye arada kendi kendine bazen benim basmamla bazı tuşlara basıyor. Örneğin (") tuşuna bastığımda birkaç saniye takılıyor ve sürekli o tuşa basıyor sonra geçiyor.

Ayrıca şunu farkettim Shift tuşu sürekli basılı çünkü bastığı tuşların hepsi büyük harf yazıyor ve (") tuşu (é) şeklinde çıkıyor.

Ne yapabilirim öneriniz neler? İnternette gördüğüm yazılarda birkaç hafta öyle kendi haline bırakmışlar geçmiş.
 
Size önerim servise yollayın, sorunu belirleyip değiştirsinler. Eğer servise yollamak istemiyorsanız leptop klavyesi satılan siteler var.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı