Pegatron IPXSB-H61 2206 BIOS Güncelleme

Son bir şey daha, zamanınızı alıyorum kusura bakmayın, yine bootable flash belleğe atacağım dosyaları değil mi?

Baştaki mesaja dikkat etmem gerekirdi çok özür diliyorum, bu mesajı silebilirsiniz.

Bir sorun oldu, bir pin yana kaydırdığımda bilgisayar çalışmadı. Lütfen yardım edin, orada iki tane 3'lü slot var ya sağ taraftaki 3'lü slotta da yine iki slota takılmış bir şey var siyah küçük, bununla onun yerini mi değiştirmem gerek?
 
Recep bey, anakart modelim IPXSB.

Şu konudaki Pegatron IPXSB-H61 anakart bendeki anakart. Üstünde de IPXSB yazıyormuş sonradan farkettim. Bir de acil yardım lazım, şimdi benim bu güncellemeyi yapmadan önce flash override'ın yerini değiştirmem gerekiyormuş fakat o kırmızı plastik şeyi bir pin yana çekince güç gelmiyor yanlış mı yapıyorum acaba?
 
Şu an fotoğraf çekme imkanım yok fakat o fotoğraftaki ile tamamen aynı jumper kısmı, fotoğraftaki o kırmızı şeyi bir pin. Sağa takınca bilgisayar açılmıyor. Fotoğraftaki işaretlediğim yerde de siyah bir şey takılı. Yer değiştirmekten kasıt o siyah şeyle pembenin yerini değiştirmek mi?

Düzenleme: Benim sonradan eklediğim yer yeşil ok ile işaret ettiğim yer, yeşil okun gösterdiği yerde siyah bir şey, siyah okun gösterdiği yerde de resimdekiyle aynı parça takılı. Pembe olanı bir pin sağa takınca bilgisayar açılmıyor yani düğmeye basınca tepki vermiyor, acaba yer değiştirmek derken sağdaki ile soldakinin yerini değiştirmek mi kastediliyor ?

52154.jpg
 
Soldaki Jumper olduğu yerde kalsın. Sağdakini sökün ve öyle BIOS güncellemeyi deneyin. Ayrıca güncelleme esnasında aldığınız hatanın fotolarını çekin. Bir de burada verilen komutları BAT dosyasına aktarıp doğrudan BAT dosyasını çaığrabilirsiniz DOS'ta. Bu sayede hatalı kod girişi yapmamış olursunuz.

Hayır elinizde anakart var fotosunu çekemiyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Ya haklısınız, fakat durumu açıkça ifade etmem gerekirse benim telefonumun kamerası çok kötü, anneminki biraz daha net o da evde değil. Düzgün bir fotoğraf çekememe nedenim bu. şimdi söylediğiniz işlemleri yapmaya çalışacağım.

Recep bey, söylediğiniz parçayı söküp bios update'i yapmayı denediğimde yine şu resimdekiyle tamamen aynı hatayı verdi. Şu an ne yapmalıyım?

Düzenleme: Bakın lütfen yardımcı olun resimdeki hatayı alıyorum parçayı sökünce, tek denemediğim şey siyahı sola pembeyi sağa takmak fakat sonucunun ne olacağımı bilmiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.

IMG_20150526_095637.jpg
 
Bakın bu problemi çözebilme uğruna her şeyi yapıp, en son anakartı değiştirmeyi düşünüyorum, yardım ederseniz sevinirim.

Son mesaj: Siz yardım etmeyince düzeltemeyeceğimi düşünüp Vatan bilgisayara giderek Asus H61M-PRO isimli anakartını aldım montajını yaptırdım, umarım yanlış bir seçim yapmamışımdır. Yorum belirtirseniz sevinirim.
 
Anakart modelinin farklı olduğu kanısına nerden vardın Murat ?
Verdiğiniz bios dosya ismi ve modeli IPMSB idi o yüzden konu sahibi ve Türkiye'de Casper gibi şirketlerden de aşina olduğum için IPXSB-H61 anakart kullandıklarını biliyordum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı