1.2 ile 1.4 motor arasındaki fark

ceteris90

Hectopat
Katılım
20 Şubat 2014
Mesajlar
78
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
ögrenci
Arkadaşlar ilk arabamı alacağım dolayısıyla ikinci el araçlara bakıyorum. Bütçeme göre 1.2 motor araçlar ile 1.4 araçlar uygun oluyor ancak 1.2 ile 1.4 arasında ne fark var? Mesela 1.2 motor 80-85 beygir araçla 1.4 motor 90 beygir veya 75 beygir araç arasında ne fark vardır? Yokuşta tıkanır mı 4 kişiyle ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Motorların özelliğine göre değişir farkları. Mesela turbo motor ve ya atmosferik motor olması gibi. Ama şunu söyleyebilirim bir üreticinin koyduğu motor mutlaka o arabaya yetecektir, arabaya yetmeyecek motoru koymazlar. Fark olarak ise bir motor arabaya "yetecektir" diğeri ise "performanslı" olacaktır.
 
Arabaları söylerseniz daha rahat yardımcı olabiliriz aslında ama 1.2 beslemeli bir motor pek zorlanmaz şehir içinde. 1.4 motor sıkıntı olmaz. Ben de 1.4 jazz kullanıyorum sorun yaşamadım hiç. Ama bence 1.2 atmosferik motordan uzak duymanızı tavsiye ederim.
 
Motoru hacimine göre değerlendirmek yanlıştır. Büyük olup performans vermeyen motorlarda var bütün olarak bakmak lazım. Mesela ben 1.2 TSI 105 beygir ibiza kullanıyorum. aynı aracın 1.4 atmosferik 85 beygirlik modeli var. Böyle bir senaryoda 1.2 turbo destekli motor hem daha performanslı hem de daha az yakıt tüketiyor. Ama başka markalardaki motorlarda farklı olabilir. Biraz araştırmak lazım.
 
arkadaşlar açıklamış bir iki kelime eklemek istiyorum hacim her zaman iyidir . 2015 yılındayız Turbo her zaman tavsiyemdir modlama ile güç artışı oluyor 1.6 atmosferik mi 1.0 1.2 turbo mu dersen 1.6 derim malum ülkemizin yolları düzensiz turbo ömrü kısalıyor
 
Mesela hyundai i20'nin 1.2 motorlu modelleri ve Peugeot 207'nin 1.4 ama 75 beygirlik modelleri.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TSI, TDI ve TFSI motorlar turbo beslemeli motorlardır. Araç alırken sadece motorun gücü değil, aracın kullanılacağı şehirde önemli. Konya gibi yokuş olmayan bir şehirde 1.2 motorlu araç gayet kullanışlıdır ancak Rize'de (Memleketimi bildiğim için örnek verdim) 1.2 motorla ancak yokuş inersiniz. 1.2 motorlu araçların en büyük düşmanları yokuş yukarı olan yollardır. Bu faktörleri de göz önünde bulundurarak en doğru tercihi yapabilirsiniz. Ülkemizde en ideal olan motor 1.4 motordur. Çünkü fazla yakıt tüketmez ve lüks vergisinden muaf olursunuz. (1.6 ve üzeri lüks sınıfına giriyor.)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı