Discovery'den Lumia 1320'ye Geçmek

Ben kullanıcısıyım almanı öneririm fakat bir zaman sonra arayüz seni sıkar mağazasında yeteri derecede oyun yok ve telefonu degiştireceğim. LG G3 Stylus alacağım sana da öneririm 1320 çok sağlam bir telefondur 4-5 kere beton zemine düştü sapa sağlam bana hiç sorun çıkartmadı 1 sene kullandım hala kullanıyorum. Çok hızlı bir telefon seni yarı yolda bırakmaz android kullananlar kafanı karıştırmasın son derece hızlı ve sağlamdır. Çok oyun oynamazsan telefon hiç kasmaz. Ben çok oyun oynadığımdan biraz yavaşladı.
İstediğini bana sorabilirsin.

Bu arada çok büyük bir telefon cebindeyken rahatsız edebilir. Pilini ise 2 gün boyunca kullanabilirsin.
 
Tamam, şimdi istediklerin kısıtlı fakat ilgini çeken bir uygulama olacak yüklemek isteyeceksin, bir bakacaksın markette yok. Ne zaman gelecek? 2 yıl sonra. WP'nin stabilliğine diyeceğim yok. O fiyata en uzun ömürlü o olacaktır. Ona da diyeceğim yok. Ama uygulama konusunda işleri sıkı tutmadıkları bir gerçek. WP sevdiğim bir işletim sistemi ama şu uygulama çıkarma konusundaki rahatlıkları beni deli ediyor. Uygulama konusunda gerçekten isteklerin çok sınırlıysa ve bu cihazın sana Android özgürlüğünü aratmayacağını düşünüyorsan alabilirsin. Ama iyi düşün, sonra pişman olma...
 
Tamam, şimdi istediklerin kısıtlı fakat ilgini çeken bir uygulama olacak yüklemek isteyeceksin, bir bakacaksın markette yok. Ne zaman gelecek? 2 yıl sonra. WP'nin stabilliğine diyeceğim yok. O fiyata en uzun ömürlü o olacaktır. Ona da diyeceğim yok. Ama uygulama konusunda işleri sıkı tutmadıkları bir gerçek. WP sevdiğim bir işletim sistemi ama şu uygulama çıkarma konusundaki rahatlıkları beni deli ediyor. Uygulama konusunda gerçekten isteklerin çok sınırlıysa ve bu cihazın sana Android özgürlüğünü aratmayacağını düşünüyorsan alabilirsin. Ama iyi düşün, sonra pişman olma...

Arkadaş doğru söylüyor. Marketteki yetersizlik beni deli etti. Bu yüzden telefonu değiştireceğim , iyi düşün android işletim sisteminin özgürlüğünü bulamazsın , arayüz 1 sene sonra seni sıkar.
 
"Markette uygulama yok." Bunu diyenleri anlayamıyorum. Kullandığınız uygulamalar mı çok absürd yoksa ben mi uygulama bilmiyorum?

Ben L525 kullanıcısıyım, ablamda da L1320 var. Benim cihazda 120 civarı uygulama yüklü. Üniversite öğrencisi olarak ihtiyacım olan her uygulama var. Banka uygulamaları var. Sosyal uygulamalar var.(Instagram'ı Beta'dan çıkarmadılar, 6tag kullanın rahat edin.) Microsoft'un uygulamalarına diyecek söz yok. Tonla da oyun var. İlla X oyununu oynayacağım diyorsanız ve oyun mağazada yoksa oyunun yapımcılarına çemkirin, onların işgüzarlığı (Mesela Snapchat CEO'su inatla uygulamayı mağazaya getirtmiyor her ne kadar oyun ile alakası olmasa da.)

"Sistemin geleceği yok." Yuh. Herifler bir seneyi aşkın W10 için uğraşıyorlar ve halihazırdaki tüm 8.1 cihazlar da güncellenecek. W10 ile ekosistemin kazanacağı ivmeyi kestiremiyorsanız sizin ileri görüşsüzlüğünüz. Aldığınız Android cihaz 1 en geç 2 sene sonra güncelleme almamaya başladığında, yeni Android sürümü çıksa dahi, sizin telefonunuza gelmesi üreticinizin insafına kalmış. Android'in geleceği var mı bilemem ama sizin telefonunuzun geleceği 2 sene. Tabii her 2 senede bir yeni cihaz alacak maddiyatınız varsa diyecek sözüm yok.

Ben L525'i 400 liraya aldım. Özçekim modasıyla pek alakam olmadığından da ön kamerasının olmamasını önemsemedim. Çok fotoğraf çeken biri de değilim, arka kamera kalitesi de umrumda değil. 1GB RAM'e sahip ve uygulamalar sorunsuz yükleniyor/çalışıyor. Cihazda ısınma diye bir sıkıntı da yok. Bataryası 1405 miliamper olmasına rağmen 1.5 gün gidiyor. 4 inç ekranı var cepte de tuğla gibi durmuyor. Sistem stabil. Kafayı yediği zaman da (1-2 kere oldu) biraz bekleyip yeniden başlatıyor kendini. Demem o ki fiyat/performans budur.

Siz istediğiniz donanım özelliklerini bir belirleyin kafanızda, sonra ona uygun bir Lumia cihaz alın. Şarj sömüren, sistem açığı kaynayan Android'e uygulama fazla diyerek kanmayın.

Haydi kolay gelsin.
 
Ne sistem açığıymış arkadaş! Bir bitiremediniz şunu söylemeyi. Nedense genelde bunu söyleyenler de cihazı apk oyun dosyaları ile dolduranlar.

Açık kaynak kodlu bir işletim sistemini bilinçsizce kurcalarsan, önune çıkanı yüklersen elbette yolunda gitmeyen şeyler olabilir. Fakat bu Android'in suçu değildir, tamamen bilinçsiz kullanıcının suçudur.
 
windowsphonehaber.com/ adrese bakarsan güncelleme, oyun gelme haberleri ile dolu, yeni API lar sayesinde oyun ve uygulamalar daha kolay portlanacak.

Sıkıcı(!) arayuzden kesit.

Dipçe:1320 kullanıyorum, bu kadar buyuk bir telefonun böyle duşuşlerden kurtulacağını bilmezdim. Dizi film izlemek harika, TV taşıyorsun yanında. Oyunların %99 u uyumlu ve kasmıyor. Alacaksan sana uygulama da öneririm, merak etme. Facebook un çoğu özelliği var ama bazıları yok, onları da browserlardan veya pcden hallediyorum.
 

Dosya Ekleri

  • wp_ss_20150528_0001.png
    wp_ss_20150528_0001.png
    106,6 KB · Görüntüleme: 224
Bir Android telefonun ömrü 2 sene mi ? Siz Android kullanmayı bilmiyorsunuz herhalde. Güncelleme desteğimi kesiliyormuş ? Gerçek bir Android kullanıcısı olduğuma inanıyorum ve kardeşimin Galaxy S2 telefonunda 5.1.1 yüklü ne iş ? Windows Phone'da sıkıysa yap Windows Phone'da. Android mi kötü ? Android kullanmayı bilmeyenler çamur atarlar. Uygulama olarak da Windows Phone'nun başarılı olduğunu düşünmüyorum. Facebook'ta o eksik bu eksik geliştiricileri nasıl bu kadar rahat davranabiliyor anlamıyorum. Android kullanmayı bilen bir kişi en az 3.5-4 sene kullanır o telefonu sıkıntı çekmeden. Apk diye bir şey var mı Windows Phone'da. Root var mı ? CWM var mı ? Rom var mı ? Custom Rom var mı ? 2 Mayıs 2011'de çıkan Galaxy S2 telefonu hala güncel tutmayı sağlayan Android sistemim var, Windows Phone'da var mı ? Peki daha uzatmaya gerek var mı ?
@komoxtuora Fanboy kafasıyla ilerlemen çok yanlış. Kendi malını savunmaktan başka bir şey yaptığın yok. Yoksa stabillik olarak beğendiğim cihazlardan Lumia serisi.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı