Dil ve Anlatım'dan kalınca sınıfta kalınır mı?

Arkadaşlar ilk dönem dil ve anlatım diyelim ki 70 olsun ikinci dönemde bu not 30-35-40 civarı olsun o dersten başarılı sayılırsın ve sorunlu olarak kalmazsın. Yani amaç burada iki dönemin ortalamasını 100'e vurmak. Sistem şuanda bu şekilde liselerde. Bilgi %100 doğrudur.
 
Yeni yönetmeliğe göre yıl sonu puanı 50'yi geçen herkes geçer. Ancak dil anlatım zayıfsa sorumlu geçilir. İleri ki yıllarda Dil ve Anlatım'ı vermeden mezun olamazsınız.
 
Dil ve Anlatım 47 düşüyor. Bütün dersler ortalaması 55. Dil anlatımdan kalırsak nasıl oluyor, 2015 için?
Sınıfta kalmassın merak etme ama dil ve anlatımdan sorumlu geçersin ve okul açıldığında 1. hafta veya 2. haftasında sorumlu geçenleri yazılı yapacaklardır burada verirsen sorumluluk kalkar veremessen sonraki sene vermen gerekecek.
sınav ücreti 2 tl yere göre değişir mi bilemem ve 10 sorudan oluşur. çizgili büyük bir kağıt verirler ve cevaplarını bu kağıda yazarsın soruların olduğu kağıda yazarsan saymazlar buna dikkat et.
 
Teşekkür ederim 47'den kalıyorum. Belki 1. dönemin ortalaması alınınca geçerim çünkü birinci dönem 69'du. Artık 1. döneme güveniyorum bir tek öyle olur mu ki?
 
Teşekkür ederim 47'den kalıyorum. Belki 1. dönemin ortalaması alınınca geçerim çünkü birinci dönem 69'du. Artık 1. döneme güveniyorum bir tek öyle olur mu ki?
eet 1. dönem 69 ise kalma ihtimalin sıfırdır çünkü ikisinin ortalaması alınıyor.
1. dönem 0 veya 1 alırsan 2. dönem 3 alman gerekir ama senin 1. dönemin 3 olduğundan 2. dönem 1 olsa bile bir sıkıntı yaşamassın

edit: son yazdığım yanlış 1. dönem 3 olup 2. dönem 1 olursa yine sorumlu geçebilirsin, 2 döneminde ortalaması 50 olması gerekiyor
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı