Film video dosyaları hangi formatta yapılıyor ?

Cpt_slayer

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
281
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 ya da 2 saat uzunluğundaki 720p filmler 1 GB ya da 1.5 GB boyutuna nasıl düşüyor ben hala çözemedim. Daha doğrusu bu boyuta düşen filmler nasıl oluyor da kaliteden ödün vermiyor. Fraps ile çekilen videoları bilirsiniz çok yükse boyutta oluyor. Mesela 30 dakikalık bir video çektim. Bu süre bir film'in part süresine eşit. Filmlerde 300 MB oluyor. Ben bir dönüştürücü programı ile çevirdiğimde en fazla 3 GB düşürebiliyorum. Kalite de bir hayli düşüyor 720p ama bitrade yüzünde geçişlerde pikseller sayılıyor. Bana filmlerin hangi formatta yayınlandığını söyleyebilir misiniz ? Derdimi anlamışsınızdır herhalde. Boyutu küçük, süresi yüksek kaliteden fazla ödün vermeyecek videolar hazırlamak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Any Video Converter adlı program hem videoları dönüştürüyor, hem de boyutlarını düşürüyor. Ayrıca kalitesi değişmiyor. Örneğin .avi uzantılı 500 MB bir video, .mp4 uzantısına geçiyor, boyutu 30-100 MB seviyesine düşüyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı