Tartışma: Custom ROM ve Stock ROM Stabillik Farkı

Rom konusunda bir çok tecrübesi olan birisiyim ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim bir rom telefonun stock romunu temel alıyorsa genelde stock romdan daha başarılır. Ama rom aosp tabanlı ise bunlara CM veya Omni örnek verilebilir kesinlikle stabiliten bahsedilemez.
 
Bu sorunları normalde yaşmamamanız gerekir. Neyse, orası önemli değil. Sonuç olarak Custom ROM'ların, en az Stock ROM'lar kadar stabil olduğunu anlamışsınızdır. Ayrıca sözünüzde durup diğer konudaki mesajınızı düzelttiğiniz için teşekkür ediyorum. @alpayguzbey
 
CyanogenMod benim çok hoşuma gidiyor YouTube'den videolara falan bakıyorum sıkıntısız ve gayet seri bir şekilde çalışıyor Nightly sürüm olmasına rağmen ama ben yinede Stable veya Snapshot sürümü bekliyorum. BL kilidi açmak gerekiyor stabil sürüm çıkana kadar da garantim biter zaten :)
 
Romdan roma değişir , kimin yaptığına bağlı , bug vs varsa ilerki sürümlerde giderilir , şuan G2'mde cloudy 3.2 kullanıyorum birkaç gün içinde 3.3 gelecek.
 
@CT Fletcher, sizin de neden Stock ROM'u daha başarılı bulduğunuzu paylaşmanızı isterim.[/QUOTE]

Ben bu işlere 3-4 sene önce başladım, o zaman hangi Rom'u yüklesem şişme yapıyordu. Örneğin Google Play durduruldu gibi sayısız hata ile karşılaşıyordum. Bende son zamanlarda bu işten sıkıldım ve Stock Rom'a geri dönüp içindeki gereksiz programları Root yardımıyla sildim, Greenify gibi programlarla Ram kullanımı düşürdüm. Ben halimden memnunum. Birde herkesin telefonu aynı değil, senin telefonun G2 olduğu için (popüler bir telefon) kaliteli Custom Rom bulmuş olabilirsin. Bence bu işler deneme yanılma yöntemiyle yapılmalı hangisinden memnun kalınırsa o kullanılmalı.
 
Tabiki custom rom, stock rom'a göre daha stabil oluyor. Zaten custom romların amacı bu, stock romdaki arayüzler genelde şişer zaten bir sürü gereksiz uygulama ile gelen arayüzler birde optimizasyon sorunlu olunca sıkıntı dahada büyüyor. Neyse ki Allah'tan custom rom sayesinde bu stabilite sorunlarını çözebiliyoruz. :)

( Optimizasyon özürlü dediğim eski TouchWiz arayüzü )
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı