Playstation vs PC Sorusuna Açıklama

Waifu Impact

Kilopat
Katılım
23 Nisan 2015
Mesajlar
3.875
Makaleler
10
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1526212193
Foruma üye olduktan sonra yaklaşık 50 tane kural okuyup kendim de PS4 fanı olduğum için burada gezinirken gördüm ki PS4 vs PC soruları burada da var. Gerçi nerede yok ki :D

Kendimce bu konuya bir açıklama getirmek istedim artık ne kadar beğenirsiniz bilemem. Şimdi PC'den başlayalım. PC'nin PS4'e karşı çok daha üstün olduğu su götürmez bir gerçek. Konsollar hem 30 FPS anca oynatırken hem oyunları daha pahalıyken (çok pahalı demiyorum daha pahalı) PC 1080P'de 60 FPS ve oyunları daha ucuz. Bunlar gerçekler. Ama bu dediklerimizi yapmak için en azından 3000-3500 TL bütçeye sahip olmalısınız ki GTX 970 gibi bir ekran kartı koyup çok daha iyi grafiklere ulaşabilesiniz.

Sonuçta PS4 sabit 30 FPS olduğu için bazı oyunlar 60 FPS'i aratmıyor bildiğin akıyor. Konsol sadece 1200 TL ve kutulu oyunlarını 100-170 TL arasına temin edebilirsiniz. Endonezya PSN ile (denemedim ama denerim umarım) oyunları internet üzerinden daha ucuza alabiliyorsunuz. GTA 5'i 560000 Endonezya Rupisine mi ne alabilirsiniz. Bu da yaklaşık 120 TL demek. Enpara iadesi gibi bir şey varmış okuduğum kadarıyla. Böylece daha ucuz bile olabiliyormuş.

Her neyse anlayacağınız oyunlar o kadar pahalı değil yani. PC nin iki avantajı var kısaca: 1080P 60 FPS ve daha güzel grafikler. Ama bu güzel grafiklerin de bir o kadar bedeli var.
Şimdi dedik ki PC şöyle iyi böyle kötü. Şimdi PS4'ün iyi ve kötü yönlerine geçelim. Evet dediğimiz gibi PS4 daha çıkalı çok olmamasına rağmen sınıra ulaşmış ve 30 FPS anca görüyor. Ama bu Third Multi Platform oyunlar için geçerli. Yani The Witcher 3 veya GTA V gibi. Ama durum PS4'ün en büyük avantajında değişiyor. Exclusive oyunlar. Evet exclusive oyunlar cidden mükemmel. Hepsi olmasa bile çoğu 60 FPS çalışabiliyor. 30 FPS olsa bile sabit 30 FPS olduğundan bir dert yaratmıyor. Bloodborne hariç elbet oyun sabit 30 FPS ama nedense bir The Order 1886 30 FPS sabitliği vermiyor. Oyunu portlarken mi bir şey oldu bilemiyorum artık. Onu FromSoftware'ye sormak lazım :D

Yine PC'nin grafikleri daha iyi dedik ama hangi PC? Dediğim gibi PS4'ün grafiklerini geçmesi için en azından bir GTX 970 şart. Mesela The Witcher 3. Oyunu Ultra ayarlara almadığınız sürece göze batan bir değişiklik göremiyorsunuz. Bu da gerçekliğini bilemesem de gördüğüm bir video. Bana en büyük fark sanki renkler daha koyu gibi geldi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bir yandan senin klavye + mouse ikilisi veya Joystick tercihine bağlı. Biliyoruz ki iki kontrol biçiminin de aralarında çok fark var, gerek hedef alma, gerek rahatlık ... Bana sorarsan PC daha rahat ve ayrıntılı seçenekler sunuyor.
 
The Witcher 3'ü siz çabalayarak ucuza almak için uğraşıyorsunuz konsolda. Bilgisayarda 60 TL'ye bulunuyor. Konsol salt olarak ucuza gelmiş gibi olabilir. Ancak çok daha masraflı bu kesin.
 
The Witcher 3'ü siz çabalayarak ucuza almak için uğraşıyorsunuz konsolda. Bilgisayarda 60 TL'ye bulunuyor. Konsol salt olarak ucuza gelmiş gibi olabilir. Ancak çok daha masraflı bu kesin.
Ne alaka çabalama? Sen Steam'a üye olurken ben Endonezya PSN veya Amerika PSN'e üye olacağım. Yani sen ne yapıyorsan bende onu yapacağım.

Biz 4K 60 FPS'ye terfi edince konsol da 1080p 60 FPS'ye terfi eder. O esnada biz 1440p 144 Hz takılıyor olacağız bir de :)
4K 60 FPS için 5000-6000 TL lik sistem gerek. GTX 980 Ti koyalım ki 4K 60 FPS oynayalım. Konsol 1200 TL. Gelecekte de böyle olur tahminimce. Yine 144 HZ monitörler de epey pahalı. 1000 TL yi geçik fiyatları var. Monitör fiyatına konsol alınabiliyor. He derseniz ben multi milyonerim herkese benden GTX 980 Ti SLİ sistem o zaman konsollar olmasın :D Birde PS4'te oynama rahatlığı hiçbir şeyde yok. Koltuğa uzanıp DS4'te oynamak bana sandalyede oturup klavye+mouse kullanmaktan daha çok zevk veriyor ve daha rahat geliyor. Asıl karşılaştırma yapmamız gereken şey bence 1080P 60 FPS vs 1080P 30 FPS. Ama dediğim gibi PS4'ün grafiklerine yetişip 60 FPS alacak sistem yine 3000 TL aşağısında olmayacaktır. Tabi ben 3000 TL bile olsa yine PS4 tercih ederim orası ayrı elbet. Exclusive oyunları ve oynama rahatlığı inanılmaz iyi. Ayrıca Third Multi Platform oyunlar sabit 30 FPS çalıştıkları için mesela GTA 5 veya Watch Dogs sanıyorsunuz 60 FPS. Bunun en güzel örneği The Order 1886. Hayır karşınıza koyulsa 30 FPS mi yoksa 60 FPS mi olduğunu anlayamıyorsunuz. Tabi exclusive olduğu için biraz daha uğraşılmış bir oyun.
 
Ne alaka çabalama? Sen Steam'a üye olurken ben Endonezya PSN veya Amerika PSN'e üye olacağım. Yani sen ne yapıyorsan bende onu yapacağım.


4K 60 FPS için 5000-6000 TL lik sistem gerek. GTX 980 Ti koyalım ki 4K 60 FPS oynayalım. Konsol 1200 TL. Gelecekte de böyle olur tahminimce. Yine 144 HZ monitörler de epey pahalı. 1000 TL yi geçik fiyatları var. Monitör fiyatına konsol alınabiliyor. He derseniz ben multi milyonerim herkese benden GTX 980 Ti SLİ sistem o zaman konsollar olmasın :D Birde PS4'te oynama rahatlığı hiçbir şeyde yok. Koltuğa uzanıp DS4'te oynamak bana sandalyede oturup klavye+mouse kullanmaktan daha çok zevk veriyor ve daha rahat geliyor.
Sen 120 TL'den bahsediyorsun, ben 60 TL'den. Üstelik hiç Endonezya rupisiymiş falan onlarla uğraşmıyorum.

Ne alaka çabalama? Sen Steam'a üye olurken ben Endonezya PSN veya Amerika PSN'e üye olacağım. Yani sen ne yapıyorsan bende onu yapacağım.


4K 60 FPS için 5000-6000 TL lik sistem gerek. GTX 980 Ti koyalım ki 4K 60 FPS oynayalım. Konsol 1200 TL. Gelecekte de böyle olur tahminimce. Yine 144 HZ monitörler de epey pahalı. 1000 TL yi geçik fiyatları var. Monitör fiyatına konsol alınabiliyor. He derseniz ben multi milyonerim herkese benden GTX 980 Ti SLİ sistem o zaman konsollar olmasın :D Birde PS4'te oynama rahatlığı hiçbir şeyde yok. Koltuğa uzanıp DS4'te oynamak bana sandalyede oturup klavye+mouse kullanmaktan daha çok zevk veriyor ve daha rahat geliyor. Asıl karşılaştırma yapmamız gereken şey bence 1080P 60 FPS vs 1080P 30 FPS. Ama dediğim gibi PS4'ün grafiklerine yetişip 60 FPS alacak sistem yine 3000 TL aşağısında olmayacaktır.
Ayrıca bilgisayarda rahat edemiyorsun diyelim, al bir koltuk tak monitöre veya televizyonuna kabloyu klavye+ mouse'de seni rahatsız ediyorsa bir oyun kolu tak. Daha iyi görüntüde rahatça oynarsın. (y)
 
Sen 120 TL'den bahsediyorsun, ben 60 TL'den. Üstelik hiç Endonezya rupisiymiş falan onlarla uğraşmıyorum.
Hayır uğraşıyorsun. O oyunları dolara çeviriyor sende TL ile ödeme yapıyorsun. Niye bu kadar gericisiniz ki? Sistem senin için otomatik doları çeviriyor benim için Endonezya Rupisini. Birde GTA 5 nerede 60 TL yav :D Söyle mahalleye dağıtayım :D Üstüne üstlük enpara iadesi ile 30 TL para iadesi alıyorsun. Yeme de yanında yat.

Sen 120 TL'den bahsediyorsun, ben 60 TL'den. Üstelik hiç Endonezya rupisiymiş falan onlarla uğraşmıyorum.


Ayrıca bilgisayarda rahat edemiyorsun diyelim, al bir koltuk tak monitöre veya televizyonuna kabloyu klavye+ mouse'de seni rahatsız ediyorsa bir oyun kolu tak. Daha iyi görüntüde rahatça oynarsın. (y)
Sonra İnput Lag'dan dolayı sürekli ölelim :D Ayrıca alacağınız klavye ve fare ikilisi için yine dik durmanız gerekecek. Dik durmazsanız biri sizi gelir ve arkadan bıçaklarken F tuşuna basamadığınız için ölürsünüz :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır uğraşıyorsun. O oyunları dolara çeviriyor sende TL ile ödeme yapıyorsun. Niye bu kadar gericisiniz ki? Sistem senin için otomatik doları çeviriyor benim için Endonezya Rupisini. Birde GTA 5 nerede 60 TL yav :D Söyle mahalleye dağıtayım :D


Sonra İnput Lag'dan dolayı sürekli ölelim :D
Sen Witcher 3'den örnek verdiğin için bende onun fiyatından gittim. Dolar, akla yatar ve anlaşılır. Bunlarla uğraşmak istemiyorsan, Steam'de 90 TL. Yine PS4'de oyunu ucuza alabilmek için uğraştıktan sonra aldığın fiyattan kat ve kat ucuz. Elbetteki GTA V, daha pahalı. Ancak yine o kadar değil. GTA V'i de senin endonezya PSN ile uğraşmanla aynı durumda 80- 100 TL arasına alabiliyorsun.

Üstelik ben geçmiş zamanda çıkan efsane oyunları da ucuza alıp oynayabiliyorum. PS4'de bu olay yok. Sadece yeni nesil, yüksek grafiklerle donatılmış ancak hiçbir zaman eskisi gibi eğlence veremeyen oyunları oynayamıyorsun. Bunun için insan ayrıca PS3 almak zorunda. (y)
 
Birde özürlü oyunlar var. Mesela Arkham Knight. Ben konsolda sabit 30 FPS ile oyunu yağ gibi akarak oynarken GTX 980 SLİ 25 FPS göremesin ve o sistem için harca 5000 TL. Oldu mu kardeş? Veya GTA 5. Sen harcama yap oyunu Very High'ta çalıştıracak PC topla sonra gelsin yeni güncelleme ile oyuna gireme. Gene olmadı. Ama PS4'te bu sorunlar yok. Dediğim gibi donanım olarak çok daha güçlü PC. Ama bu gücün istediği büyük bir maddiyat var. Birde eski oyun tutkunuz varsa PS3 alın veya zaten multimedya işleri için herkesin iyi kötü bir PC si vardır. Onda eski nesil oyunları oynayabilirsiniz. Sizi anlıyorum bazen bende bazen arkadaşıma gidip Shenmue 2 oynuyorum. Birde dolar niye akla yatar ve anlaşılır. Bakıyorum hemen herkes gibi sizde adapte olmuşsunuz kapitalist sisteme ve babası Amerika'ya. Yakında TL ne yhaa derseniz şaşmam yani. Her ülkenin kendi para birimi vardır ve istediğiniz para birimi üzerinden alış-veriş yapabilirsiniz. Bazıları Endonezya ne yhaa(!) dese de sonuçta orası da bir ülke ve onlarında para birimi var.
 
Birde özürlü oyunlar var. Mesela Arkham Knight. Ben konsolda sabit 30 FPS ile oyunu yağ gibi akarak oynarken GTX 980 SLİ 25 FPS göremesin ve o sistem için harca 5000 TL. Oldu mu kardeş? Veya GTA 5. Sen harcama yap oyunu Very High'ta çalıştıracak PC topla sonra gelsin yeni güncelleme ile oyuna gireme. Gene olmadı. Ama PS4'te bu sorunlar yok. Dediğim gibi donanım olarak çok daha güçlü PC. Ama bu gücün istediği büyük bir maddiyat var. Birde eski oyun tutkunuz varsa PS3 alın veya zaten multimedya işleri için herkesin iyi kötü bir PC si vardır. Onda eski nesil oyunları oynayabilirsiniz. Sizi anlıyorum bazen bende bazen arkadaşıma gidip Shenmue 2 oynuyorum.
Bende GTA 5 şuan sorunsuz. Üstelik %100 Türkçe yama var. Her anını anlayarak güzelce oynuyorum. Batman: Arkham Knight'i çıkaran firmanın sorunudur o. Ama o oyunda 60 TL. Üstelik yakında gelecek güncellemeyle çok ucuz bir fiyata satın aldığımız Arkham Knight oyununu oynayacağız. Bunun üstüne bir de Türkçe yama çıkarsa, tüm oyunu arkamıza yaslanıp rahatça oynama imkanımız olacak. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı